G4Media.ro

DOCUMENTE Modelul de declarație pe proprie răspundere, necesară pentru a putea ieși…

DOCUMENTE Modelul de declarație pe proprie răspundere, necesară pentru a putea ieși din casă, a fost actualizat și simplificat / Poate fi tipărită sau scrisă de mână, dar este obligatoriu să fie semnată

Grupul de Comunicare Strategică a actualizat joi MODELUL declarației pe proprie răspundere, accesibil pe pagina https://stirioficiale.ro, care a fost simplificat în privința datelor care necesită a fi completate.

Documentul poate fi redactat/completat de pe PC/laptop în câmpurile predefinite, în formatul PDF, necesitând ulterior tipărirea și semnătura olografă a titularului.

• Declarație pe proprie răspundere

• Adeverință angajator

De asemenea, documentul poate fi tipărit și completat olograf („de mână”) în câmpurile predefinite, necesitând totodată semnătura olografă a titularului.

Totodată, reamintim faptul că declarația pe proprie răspundere poate fi redactată integral olograf, cu preluarea tuturor elementelor din modelul declarației pe proprie răspundere pus la dispoziție.

Polițiștii și jandarmii vor putea fotografia declarație și actele de identitate ale persoanelor legitimitate.

Declarația conține zece rubrici pentru situațiile care pot justifica ieșirea din casă:

1.interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi

2.asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice

3.asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță

4.motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea unui minor/copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie

5.activitate fizică individuală (cu excluderea oricăror activități sportive de echipă/ colective) sau pentru nevoile animalelor de companie/domestice, în apropierea locuinței

6.realizarea de activități agricole

7.donarea de sânge, la centrele de transfuzie sanguină

8.scopuri umanitare sau de voluntariat;

9.comercializarea de produse agroalimentare (în cazul producătorilor agricoli)

10. asigurarea de bunuri necesare desfășurării activității profesionale.În declarație trebuie trecut atât domiciliul din buletin, cât și adresa la care persoana respectivă locuiește la momentul respectiv.

Completarea cu date false a declarației se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

141 comentarii

 1. Si cine nu are imprimantă…?!

  • Il scrie de mana, modelul e pentru a fi corecta exprimarea si a contine toate informatiile necesare.

  • Ar fi buna o aplicatie, bagi datele personale si cu bife in dreptul la ce ai de gând …

  • În general, astăzi in 2020 ar trebui sa traim acum si nu in 1980 dar cine nu poate trăi azi se loveste de probleme. Nu are cu ce tipări formularul. E simplu. Rămâne fără…

  • Si cine nu stie sa scrie? :))

  • @Barosanu
   Le dai cu și șustă?

  • citim si noi articolul? sau doar ne rezumam la titlu? scrie clar:
   ” Ea poate fi completată și de mână dar în forma publicată de autorități.”
   ce o fi asa mare filosofie? trebuie 3 facultati sau ce?
   din comentatii observ ca mai sunt si altii pe aici care nu citesc….

  • Daca sunt minor pot completa personal declaratia pe propria raspundere sau e nevoie de un tutore?

  • În tarile mai puțin comuniste exista și nr. De telefon prin care bifezi de pe tasta din telefon motivul ieșiri. Dar cum zicea un cocetatianinca trăim în 1980 la că medicina pe care ne educ mari medici acestei tari.

  • În tarile mai puțin comuniste exista și nr. De telefon prin care bifezi de pe tasta din telefon motivul ieșiri. Dar cum zicea un cocetatianinca trăim în 1980 la că medicina pe care ne educ mari medici acestei tari.

  • Observam ca l avem aici pe domnul „Eu”. Un specimen de (pseudo) intelectual (pseudo) inteligent si foarte rafinat. Bine ca traiesti tu in 2020,dar tot creier de om al pesterii ai. Deci, inteligentule care esti tu iti dai seama ca sunt oameni care sunt foarte adaptati cu tehnologia, unii care chiar lucreaza in domeniul IT si care n au imprimante acasa. Tu esti constient de faptul ca o imprimanta costa bani, necesita instalare, conectare programare? Unii fie nu si permit o imprimanta, altii pur si simplu fac economie de bani, plus ca imprimanta nu e un instrument absolut necesar pentru lucrul pe calculator. Sunt foarte multi oameni ca mine, tineri, conectati la tehnologie care traiesc cat de in 2020 se poate si nu au imprimanta acasa. Dar daca sa zicem ca ai imprimanta si ti s a stricat, ce faci? Sau nu mai ai cartus sau top de hartie si trebuie sa iesi afara ca sa cumperi? Ce faci ba inteligentule? Zi! Cat despre partea cu 1980, s ar putea sa fi interesat sa aflii ca imprimantele s au inventat prin anii ’70-’80,sunt mai vechi decat internetul in forma in care il cunoastem azi. Inca o data ai aratat cat de pseudo intelectual esti. Imprimantele sunt departe de a fi un gadget inventat recent, gadget urile care sunt de domeniul prezentului, sunt smartphonurile, tabletele, laptopurile, totul din ce in ce mai mic si mai compact, imprimantele mari si greoaie s ar putea spune chiar ca nu si prea mai au locul in peisajul asta, in special pentru ca astazi gasesti imprimanta si xerox contra cost in fiecare piata si mall din Bucuresti, de ce ti ai mai lua imprimanta si acasa daca nu ai o slujba sau o treaba care chiar necesita folosirea imprimantei in mod regulat. Deci s ar putea chiar spune ca tu esti mai degraba ala care traieste in 1980, in timp ce alti oameni de pe aici propun aparitia unei aplicatii mobile pentru treburile astea care sa usureze toata problema, tu sustii ca toata lumea ar trebui sa aiba imprimanta acasa sau sa nu beneficieze de serviciile la care au dreptul ca cetateni. Oricum comentariup tau n avea niciun sens deoarece se clarificase deja ca se poate face declaratia si de mana, dar n ai putut sa te abtii sa nu te simti si tu interesant si sa faci pe inteligentul

  • @Rico(h)
   BRE RICO…serios, te-ai chinuit atâta ca să scrii toata povestea aia ? Nu știu ce creier are ăla pentru care ai scris, da’ zău, nici cu tine nu mi rușine !

  • Buna seara! Locuiesc intr-o comuna unde nu am posibilitatea sa platesc cu cardul(POS) si nici bancomat sa scot numerar si nu stiu daca pot pana in oras (35 km) la primul supermarket. Vad ca punctul 2 face referire la acest lucru dar sa fiu si vreo limita de km?

  • Bună seara!! Ce trebuie bifat în noua declarație în caz ca trebuie sa merg la banca??

 2. … si daca declaratia nu este intr-un dosar cu sina si nu are un timbru judiciar de 3 lei si 75 de bani, cat faci puscarie?

 3. Este valabila si varianta scrisa de mana.

 4. Art. 1 din Legea nr. 202/1998 prevede:
  „Monitorul Oficial al României este publicaţia oficială a statului român, în care se publică actele prevăzute de Constituţie, de prezenta lege şi de alte acte normative”.
  Ordonantele militare si ordinele emise de entitatile competente in punerea in aplicare a decretului privind instituirea starii de urgenta e un act normativ care trebuie publicat in MO, nu numai pentru ca acest lucru se prevede in mod expres in art. 11 din Ordonanta militara nr. 2/21.03.2020, ci pentru ca este obligatoriu potrivit legii.

  Pe langa aceste prevederi exista unele foarte clare, existente in Legea nr. 24/2000 privind normele de tehnica legislativa:
  ” Art. 11. –Publicare actelor normative
  (1) În vederea intrării lor în vigoare, legile şi celelalte acte normative adoptate de Parlament, hotărârile şi ordonanţele Guvernului, deciziile primului-ministru, actele normative ale autorităţilor administrative autonome, precum şi ordinele, instrucţiunile şi alte acte normative emise de conducătorii organelor administraţiei publice centrale de specialitate se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
  (2) Nu sunt supuse regimului de publicare în Monitorul Oficial al României:
  a) deciziile primului-ministru clasificate, potrivit legii;
  b) actele normative clasificate, potrivit legii, precum şi cele cu caracter individual, emise de autorităţile administrative autonome şi de organele administraţiei publice centrale de specialitate.
  (3) Legile se publică imediat după promulgare, însoţite de actul prin care au fost promulgate. Celelalte acte cu caracter normativ, adoptate de Parlament, se publică sub semnătura preşedinţilor celor două Camere.
  (4) Ordonanţele şi hotărârile Guvernului se publică numai după ce au fost semnate de primul-ministru şi contrasemnate de miniştrii care au obligaţia să le pună în executare.
  (5) Celelalte acte normative se publică după ce au fost semnate de emitent.

  Art. 12. – Intrarea în vigoare a actelor normative
  (1) Legile şi ordonanţele emise de Guvern în baza unei legi speciale de abilitare intră în vigoare la 3 zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, sau la o dată ulterioară prevăzută în textul lor. Termenul de 3 zile se calculează pe zile calendaristice, începând cu data publicării în Monitorul Oficial al României, şi expiră la ora 24,00 a celei de-a treia zi de la publicare.
  (2) Ordonanţele de urgenţă ale Guvernului intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, sub condiţia depunerii lor prealabile la Camera competentă să fie sesizată, dacă în cuprinsul lor nu este prevăzută o dată ulterioară.
  (3) Actele normative prevăzute la art. 11 alin. (1), cu excepţia legilor şi a ordonanţelor, intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, dacă în cuprinsul lor nu este prevăzută o dată ulterioară. Atunci când nu se impune ca intrarea în vigoare să se producă la data publicării, în cuprinsul acestor acte normative trebuie să se prevadă că ele intră în vigoare la o dată ulterioară stabilită prin text.”

  PRIN URMARE:
  – ESTE OBLIGATORIE PUBLICAREA ordinelor si a ordonantelor militare chiar si in cazul declararii starii de urgenta;
  – ACTELE NORMATIVE INTRA IN VIGOARE DE LA DATA PUBLICARII LOR.

  Asadar, cata vreme Declaratia lui peste prajit la tava, facuta de nepriceputi, nu e publicata in Monitorul Oficial, ea nu este si nu poate fi obligatorie inainte de a fi publicata.

  • Am vrut sa scriu ca „actele normative intra in vigoare daca sunt publicate”!

  • In textul ordonantei scrie ce trebuie sa contina declaratia nu si cum trebuie sa arate efectiv. Asa ca, completeaza declaritia daca ai de gand sa iesi afara.

  • În fapt, a fost instalată dictatura militară. Nu mai stă nimeni la nicio discuție, cum se întâmplă aici șa. că nu are susținere legală…..G4Media aveți semnătura mea, de mai demult.

  • In plus modelul de declaratie contravine textului Ordonantei militare.
   Altele sunt datele obligatorii care trebuie scrise in declaratie (aici sunt puse abuziv date in plus, ce conteaza numele parintilor, doar sa-ti ia mai mult completarea), nu trebuie sa treci toate motivele, ci motivul, chiar de mana, iar motivele sunt altele decat de cele publicate in textul ordonantei (adica nu poti conform declaratiei sa cumperi decat din apropierea domiciliului, cat de aproape?, mai poti marge la metro – de ex., conform ordonantei da, conform modelului de cerere nu…).
   Ei incalca propria ordonanta prin modelul atasat, atunci de ce nu scriu ce se doreste in ordonata sau au ceva la cap..

  • M-ai omorât cu MO de câteva zile încoace!

 5. militianu care a gandit-o doreste si notele de subsol scrise de mana?
  ca au un text mai lung decat declaratia propriu-zisa.

  intreb ca in 6 zile apare imparatu suparat ca a vazut o baba la patrunjel si o s-o completam si ziua.

  • Nu-i mai injurati pe militienii nostri. Asta e inventia militienilor francezi. De fapt, daca vrei sa iei o decizie gresita la nivel de stat trebuie sa faci ca francezii.
   Si ai nostri se dau in vint dupa facut greseli. In plus le si place hirtogaria.

 6. Ce se intampla daca bifez unul din patratele (de ex: deplasare scurta legata de activitati fizice), ma intalnesc cu politia, fotografiaza declaratia, iar ulterior trebuie sa plimb si catelul, sa fac cumparaturi si sa rezolv o situatie urgenta, pe care nu o puteam prevcedea la momentul completarii declaratiei?

  Daca bifez mai multe casute in aceeasi declaratie nu ar trebui sa fie o problema. Daca bifez doar una si se intampla celelalte situatii nebifate, atunci e o problema, avand in vedere cum e formulat tipizatul.
  Recomand sa le bifati pe toate.
  Problema este ca,. fiind necesar sa consemnati orele in care veti face activitatile bifate, atunci e mare problema daca bifati mai multe casute, pentru ca nu aveti cum sa stiti daca puteti face in acelasi timp activitatile bifate.

  E o nebunie nascuta din redactarea defectuoasa a unui formular care poate deveni foarte periculos pentru vietile noastre.
  Declaratia respectiva o veti completa o singura data, nicidecum ori de cate ori va fi necesar sa faceti o activitate urgenta si necesara.
  Desigur ca E ABSOLUT NECESAR SA STAM IN CASA, insa e posibil ca nevoia de a ne alimenta, nevoia de a ne scote animelele de companie sa-si faca nevoile sau pur si simplu ivirea unei situatii urgente absolut neprevazute care naste nevoia de a desplasare pot duce la aplicarea unor sanctiuni dure pentru simplul fapt ca nu au fost specificate in declaratie la momentul intocmirii ei si la momentul fotografierii ei de catre politist.

  • De ce sta un grup de politisti in fata unei scoli ajutatoare?
   E intalnirea de 10 ani.

  • Exact la asta ma gandeam eu! Cainele meu se caca doar dupa ora 23.30, asta este programul lui, si ma gandesc serios fie sa nu completez data, fie sa o completez pe cea de astazi si…pa!
   Daca as printa zilnic o declaratie, pana se termina starea de urgenta, raman fara cartus in imprimanta.
   Creier de militian, ce naiba sa mai zic?!

  • Gabi, nu trebuie sa completezi nimic. Iei buletinul cu tine cind iesi cu ciinele la poarta sau in fata blocului si politistul iti vede adresa. Numai imbecilii se apuca sa se plimbe pe strazi cu animalele acum, cind e pericol de imbolnavire cu risc mortal. Cinci metri de la poarta nu necesita formulare.

 7. pe un patratel de hirtie igienica se poate completa?

 8. Trebuiesc facute cateve lamuriri:
  -autorizatia este conceputa pentru urgente
  -este conceputa special, pentru a impiedica (putin) iesirea din casa a indivizilor, fara un scop precis

  Noi o facem de o saptamana, aici, in Franta. Bineinteles ca nu este usor insa, o simpla aplicatie ar oferi motive (usurinta de completare) de iesire, indivizilor. Nimeni nu impiedica populatia sa iasa din case… cu motive intemeiate.
  Bineinteles ca vor exista individe/indivizi gata sa braveze, gata sa nu respecte regulile. Ceea ce trebuie sa intelegeti, este faptul ca numai interactiunile putine cu restul indivizilor, purtatul mastilor (orice fel de masca) a manusilor (o singura mana, cea cu care atingem lucruri la exteriorul locuintei si a ochelarilor de protectie (orice fel de ochelari mari, care sa acopere ochii) vor scade sansele de a se infecta.

  Nimic nu protejeaza 100% insa, protectia personala, ajuta la scaderea numarului de infectii. Statul nu poate totul. Trebuie sa constientizati acest lucru. Fiecare se poate proteja, in plus de ceea ce face statul.

  • Dvs vorbiti despre o autorizatie, adica despre un act al autoritatilor … la noi, declaratia e un act al nostru … pe proprie raspundere … e o diferenta de concept.
   La noi exista o ordonanta militara care, probabil, transpune obligatii care au fost instituite inclusiv in Franta, prin autorizatia despre care ne vorbiti.
   La noi au simtit nevoia sa ne puna pe noi sa facem noi o hartie „pe proprie raspundere”, evident inutila.
   E absurd sa emiti o ordonanta militara care sa aiba efecte daca noi facem o declaratie pe proprie raspundere … nu vi se pare ca este halucinant?!

   In plus, am scris deja ca niciun act normativ, fie el si o ordonanta militara nu poate produce consecinte juridice decat daca e publicata in monitorul Oficial. Degeana au scris ca unele masuri vor intra in vigoare la ora 22 daca la ora 22 ordonanta militara nu a fost publicata in Monitorul Oficial!
   O fi stare de urgenta, dar daca niste cetateni, fie ei si politisti, se vor pune pe dat amenzi cata vreme nu e publicata in Monitorul Oficial ordonanta militara s-ar putea sa vorbim despre niste abuzuri inimaginabile in Romania si, de ce nu?, de o actiune colectiva penala impotriva autoritatilor romane, asa cum deja s-a pornit in Franta… pe acelasi considerent, respectiv ca nu sunt in stare sa ia masuri corespunzatoare si eficiente, ci doar masuri care pot naste abuzuri.

  • Dacă nici măcar un formular simplu și clar nu sunt în stare sa stabilească autoritățile romane, voi va așteptați sa va salveze viata și economia?!!!!
   Pe ce dracu de lume trăiți?!!!

 9. Amenda este de la 100 la 5000 lei, oricat iei poti plati jumatate din minim in 7 zile parca, adica 50 de lei, apa de ploaie , masura de prostit copii

 10. Iata un mod inteligent de gestionare a situatiei, fara blocarea societati, in Olanda:
  https://www.government.nl/topics/coronavirus-covid-19/tackling-new-coronavirus-in-the-netherlands

  • Trebuia sa te uiti la latrina3 unde era Arafat, nu la olandeji. Vrea izolare completa in interiorul casei, 3 metri intre locatari, masa luata separat. Daca aveti 3 4 camere stati fiecare in alta camera

   Apoi intrebat cat va dura izolarea raspunde „aa… cateva luni, nu se poate sti, poate una, doua sau mai vedem”.
   Intrebat de tratamente a zis ca el nu accepta ce se vehiculeaza. Sa vedem ce fac guvernele altor tari… Sa asteptam un vaccin. Intrebat de Badea ce vor face firmele care vor da faliment a raspuns ca se vor discuta diverse solutii, nu e treaba lui.
   Deci „ciocu mic, noi suntem la putere acu”

  • O suji tu, bozgore !!!

  • Patrioate, ai mila de noi si nu ne mai ingretosa!

 11. Doar comentarii de c….t ca si poporul asta! Mutati-va dracului in Rusia ca acolo puteri umbla cat vreti pe strazi! Sa te plangi atat ca trebuie sa stai pe canapea cu tv si net! Daca ar trebui sa mergeti la razboi ce ati face, fatalailor? V-ati sinucide in masa? Macar nu v-ati mai si inumulti!

  • Bine punctat

  • danina, ca tot vorbesti de fatalai, ai tras cu pusca sau doar vb. de pe canapea, si cu cine s-ar inmulti, cu dastea ca tine? sigur nu!

  • @armata – puţin probabil şi nici nu stă în firea femeii să facă asta cu toată îndoctrinarea feministă din ziua de azi. În schimb, pe vremuri femeile frecau menta şi barfeau în peşteră în jurul focului în timp ce noi mergeam la vânătoare. În ziua de azi s-a schimbat doar contextul.
   Dacă don’şoara Danina crede că un bărbat se formează stând între patru pereţi cu TV şi NET e problema ei.

  • Nu te merita. Poporul. Parol.
   Cind trece buba ia un cerc si fugi cu el.

 12. pe un patratel de hirtie igienica se poate scrie declaratia?

 13. O suji tu, bozgore !!!

 14. N-o putem completa pe telefon?

 15. De ce nu se poate mul mai simplu? In Italia daca nu ai deja completata declaratia, cei care te controleaza au formulare la ei si o completezi si semnezi pe loc. Tot declaratie pe proprie raspundere se numeste. Nu toata lumea poate sa tipareasca acasa sau sa scrie declaratia de mana integral cu punct si virgula etc. de acasa.

  • In Italia au comportament civilizat. La noi ar fi bine sa fie asa, dar nu am prea mari sperante.

 16. In declaratie se face referire la „deplasare pentru cumpărături de primă necesitate la unități comerciale din zona de domiciliu „.

  Pt cei care stau la sate si au doar buticuri mici pe langa?? nu se poate merge la un hypermarket?

 17. Ar fi trebuit sa inchida granitele tarii cand au aparut primele cazuri in Italia. Trebuia sa le ofere bani celor care nu mai aveau mijloace de trai aflati in strainatate ca sa ramana acolo. Costurile ar fi fost mult mai mici.
  Acum totul este tardiv. Ne chinuie pe toti pentru ca nu au luat la timp o masura absolut de bun simt. Sunt gata sa arunce cu o gramada de bani, cel putin declarativ, pentru a plati somaj tehnic pentru angajatii din privat si multe alte masuri dulci care arata bine pe hartie. In realitate situatia va fi rea, viata va deveni grea, insuportabila chiar si pentru cei care vor scapa de molima. Va fi o nota de plata insuportabila pentru cetateni.

 18. In fiecare zi cand merg la cumparaturi trebuie sa completez alta declaratie cu data curenta?
  O sa-mi trebuiasca o declaratie ca sa pot merge sa cumpar hartie pentru declaratii in cazul asta.

  • Ideea ar fi sa folosesti o hartie pe saptamana.
   Cam atat de des ar trebui sa iti faci cumparaturile. N-are sens sa te expui zilnic.

 19. Aseara am auzit, dar nu mai stiu daca in conferinta, ca declaratia se poate arata si pe telefon sau tableta. A fost cineva atent? Inca nu s-a publicat ca sa verific, dar cineva a mentionat formatul electronic

  • Da, in Ordonanta Militara nr. 3/2020 la art. 4
   (3) Declaraţia pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele şi prenumele, data naşterii, adresa locuinţei, motivul şi locul deplasării, data şi semnătura. [CNP nu e pe lista]
   (4) Adeverinţa eliberată de angajator sau declaraţia pe propria răspundere pot fi prezentate personalului autorităţilor abilitate şi prin intermediul telefonului, tabletei sau unui dispozitiv electronic similar.

  • Da. Se poate arata și pe tableta sau telefon. Am întra pe carantina.me.

 20. Toate comentariile sunt infestate de propaganda ruseasca. Si mult mai subtil. E apolitic acum, nu-i mai intereseaza sa-si promoveze slugile pizidiste, acum incearca se semene discordie, neincredere, panica, animozitate, haos.
  Recomandam sa nu-i mai hraniti cu raspunsuri logice, injurati-i scurt cu expresii acceptabile pentru a fi postate si atat.

  How Russia Perfected the Art of War | NYT Opinion

 21. Pentru că declarația pe proprie răspundere la intrarea în țară (introdusă acum câteva săptămâni) a avut niște rezultate extraordinare în combaterea pandemiei, românii au inventat încă o declarație, care să combată cu succes și boala provocată de acest virus, pentru ieșirea din casă. Superb!

  Urmează declarațiile pe prorie răspundere pentru când folosim toaleta și când ieșim pe balcon.

 22. E valabil daca o completez pe telefon ?

  • Da.
   Da, in Ordonanta Militara nr. 3/2020 la art. 4
   (4) Adeverinţa eliberată de angajator sau declaraţia pe propria răspundere pot fi prezentate personalului autorităţilor abilitate şi prin intermediul telefonului, tabletei sau unui dispozitiv electronic similar.

 23. Actiunile de prevenire ale ciumei galbene sunt frectie la un picior de lemn. Putem sta in casa toti, 3 luni de zile. Daca in popor apare, apoi, unul din diaspora cu coronavirus o luam, iar, de la capat. Intrebarea la care nu se raspunde este: de ce este virusul atat de rezistent la medicamentele actuale, de ce, cu atatea progrese in medicina nu avem leac? Pentru ca s-a transmis de la animalele din ferme care luau antibiotice cu galeata si s-a obtinut un virus rezistent. Asta nu se spune. Solutia pe termen lung este sa scadem consumul de carne procesata, sa limitam numarul de animale ce pot fi crescute intr-o ferma si sa crestem distanta dintre ele (mai multi mp/animal). Nu vad o statistica a decedatilor, de ce alte boli mai sufereau? Asistam acum la niste actiuni penibile si ineficiente. Cand dau ordonata care va interzice sa nu ne mai imbolnavim de nici o boala?

  • Am scazut considerabil consumul de carne si intr-un final am incetat sa mai mananc carne din comert. Rezultat? N-am mai racit de 5 ani, nici anul trecut cand era epidemia nasoala de gripa, stand in casa cu doi oameni care au avut boala. Reguli de bun simt urmam oricum, nu da mana cu oameni care stranuta in palma, nu te inghesui in ceilalti cand stai la coada, mai bea un ceai din cand in cand, cumpara legume si fructe de la tarani, da, alea care nu au toate aceeasi marime si nu stralucesc etc. Nu inteleg cum de s-a trecut direct la izolare cand am sarit peste etapa aia cand toata lumea trebuie sa poarte masca si manusi cand iese din casa. Si ce ma cam sperie e ca vad toti indivizii astia care vor si mai mult control din partea guvernului si incurajeaza atitudinea de a turna pe oricine nu respecta „regulile”. O data ce autoritatile incep sa ia din drepturile si libertatile cetateanului situatia ramane asa si dupa asa zisa criza, uita-te la americani dupa 11 septembrie. La noi au trecut doar 30 de ani de la comunism si observ cum ne intoarcem acolo in uralele majoritatii.

 24. Ca la noi, la nimenea.
  Ordonanța militară 3/2020 prevede ce anume să conțină adeverința și/sau declarația pe proprie răspundere. Doar ce anume trebuie să conțină. Nu impune un model anume și nici nu există nici cea mai mică prevedere legală care să oblige la utilizarea unui anumit format ori la un anumit mod de redactare. Aici se poate vedea ordonanța respectivă https://www.mai.gov.ro/ordonanta-militara-nr-3-din-24-03-2020-privind-masuri-de-prevenire-a-raspandirii-covid-19/
  În acest context, un model impus de autorități sau pedepsirea celor care prezintă acele documente însă fără ca ele sa fie formulate conform modelului, dar care conțin elementele obligatorii menționate de ordonanță, ar fi un abuz.
  Specific statului român. Trebuiau să spună clar în ordonanță că oamenii trebuie să prezinte aceste documente în forma stabilită de autorități în anexa la acea ordonanță. Era foarte simplu. Dar nu. Noi dăm o ordonanță care stabilește niște elemente obligatorii și apoi publicăm, nu în monitorul oficial, niște modele de documente al căror mod de redactare ar fi obligatoriu când de fapt nu este așa.

  • daca o sa iei amenda, succes cu anularea ei la judecatorie, acum in situatia asta…..
   lasa textele, fa ce spun ei si stai sanatos mai ales.

  • Sunt de acord cu impunerea prezentării unor astfel de documente.
   Nu sunt de acord cu ambiguitatea legislativă. Nu este permis într-o astfel de situație să prezinți un document ca fiind obligatoriu a fi redactat într-un anumit fel, dacă acel mod de redactare nu este impus de lege. Cu asta nu sunt de acord. Și nu este permis ca un eventual organ de control să impună redactarea unui document într-un fel sau altul câtă vreme legea obligă doar la a exista în conținutul documentului anumite documente minime obligatorii.
   Dacă eu prezint o declarație care conține elementele prevăzute de ordonanță, chiar redactată într-un alt fel, fac exact ce spune legea, lege elaborată fix de ei, nu înseamnă că fac altceva.
   Sănătate și vouă.

  • Erată: câtă vreme legea obligă doar la a exista în conținutul documentului anumite date minime obligatorii.

  • Perfect de acord cu dumneavoastră! Asta este, trebuie citit și mai ales trebuie înțeles. Doar că mi-e teamă că „milițienii” nu sunt in stare de asta, adică sigur asta din moment ce un cap patrat a scornit un model de formular total aiurea !

  • Absolut de acord !

 25. Stat afara la spart lemne, taiat via, plantat pomi si arbusti. Sau la pescuit nu e nici țipenie de om cu cine știe ce distanțe. Pestii n-au corona, ca n-au trecut prin depozite si supermarket. Direct de la sursa.

  O sa vina plotonier garcea cu barca sau cu aeroplanu sa intrebe de nu’s ce declaratii?

  • Se interzice circulația tuturor persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, cu următoarele excepții:
   h) deplasarea pentru realizarea de activități agricole;

 26. Acum trebuie sa ai hartia asta si ziua? Am vazut azi dimineata la 8 ca au legitimat politistii doua femei care asteptau masina sa le duca la servici, apoi pe un terchea berchea care-si face veacul prin zona si, culmea, avea si el hartie dar nu avea buletin sau nu i l-au mai cerut ca il cunosteau de cate ori a fost pe la sectie!

  • Bună ziua am o întrebare.eu mă întrețin din vânzarea lemnelor oare am vreo problema daca plec de la locuința mea pt a le vinde?că nu mai înțeleg nimic ce este voie și ce nu.multumesc

 27. Au spus că se poate avea declarația si in format electronic. Adică scri de mâna și fotografiei? Sau este posibilitatea completării îm-mine?

 28. In concluzie declarația se completează o singură dată ?

  • Se completeaza in fiecare zi, daca mergi la alimentara dimineata iti faci una pentru alimentara, daca mergi sa-ti plimbi cainele mai faci una, daca iesi sa faci sport inca una… s.a.m.d. … pentru fiecare activitate trebuie facuta alta declaratie! Cu toate datele tale din buletin, data si interval orar in care desfasori acele activitati…

   Vremea baxurilor de ulei si faina a trecut, acum o sa vedem oameni care se bat pentru baxurile de hartie A4.

  • Patrocle, ideea e nu sa iti faci o gramada de declaratii, ci sa te abtii sa iesi. Iesi doar in caz de stricta necesitate, nu gasi tot felul de pretexte ca sa iesi, restrictiile nu s-au dat pentru a inmulti numarul de formulare pe cap de locuitor, ci ca sa nu se propage virusul. Asta trebuie repetat, nu iesiti decit rar si doar pentru urgente, nu mai invatati oamenii cum sa faca sa iasa mai des. Animalele se scot doar pina la poarta, nu se iese cu ele la promenada, ca si cum nimic nu s-ar fi intimplat. E asa greu de priceput ? N-as fi crezut, desi…

 29. Se gândește totuși cineva să actualizeze modelul de declarație conform prevederilor Ordonanței militare nr. 3?

 30. Declarația se completează o singură dată ? Iar la interval orar scriu 06-22 ? fiindca cumparaturile le fac ziua in acest interval . Era bine sa ne prezinte o declaratie model gata completata sa stim ce scriem in fiecare spatiu gol fiindca acolo scrie ca in intervalul orar …. de la … pana la … . Adica daca fac cumparaturile trebuie sa scriu de la domiciliu pana la unitatile comerciale din zona de domiciliu ?

  • Marian, chiar nu ai inteles ? E stare de urgenta, nu te mai comporti ca in vremuri obisnuite, nu mai iesi la cumparaturi intre 6 si 22, cum iti pica tie bine, zilnic. Iesi foarte rar si doar cind e musai, cind nu mai ai incotro. E virus, nu polei. Ai impresia ca te poti comporta normal, doar ca tii o foaie in buzunar ? Nu, interesul e sa interactionam cit mai rar, sa nu permitem virusului sa circule. Declaratia nu te apara de boala, e nevoie de izolare, nu de hirtii in plus.

  • Auzi bai forinele, ia mai lasa sfaturile tale tampite! Iesi frate la cumparaturi, fa miscare ia-ti doza de soare sa asimilezi vitamina D si calciul. Astia spalati pe creier n-au decat sa stea ca sobolani in casa si dupa ce se termina ordonanta, sa nu care cumva sa ia vreo gripa. E dreptul tau sa iti procuri mancare si sa faci sport!

 31. Absolut de acord cu comentariile d-lui Tino !

 32. Buna seara am o întrebare? Dacă lucrezi fără contract de munca cum se procedează ca nu a apucat sa îmi facă contract pana sa întrat în carantina. Eu cu 2 zile în ainte am mers la munca și acuma nustiu cum sa fac va rog sa ma ajutați cu un răspuns.

  • Contractul de munca putea fi facut si inainte de incepere. Contractul de munca arata in clar data de inceput. Compania care te-a angajat a procedat ilegal in cazul tau. Reclama-i la autoritati, e datoria ta pentru a ajuta tara sa scape de „smecheri” care fac totul in interesul lor.

 33. Sunt surdomuți de trebuie să le scrii pe foaie că mergi să iei un ciolan afumat?

 34. Declaratia poate fi in telefon, nu neaparat pe hartie … eu am generato online http://adeverintadevenit.ro/adeverinta/

  • Problema este că în format digital pe telefonul mobil CNP-ul poate fi văzut de cei care au creat aplicația

 35. Va suferi și asta modificări, ca așa-i la romani! Urmează sa o completeze peste 2-3 zile cu intervalul orar în care declari ca ieși.
  Nu va mai bateți capul cu ieșitul și stați în casa pana va spune Iohanis!

 36. Nu ne explica nimeni la ce distanta de casa am voie sa fac activitati fizice; am un parc la vo 300 m de casa, dar niste jandarmi m-au trimis langa bloc – adica sa ma invart 10 m in jurul blocului, sau ce fel de activitati fizice pot face langa scara blocului? – Asadar totul e lasat la interpretarea militienilor

  • Nu ai voie sa faci activitati fizice in afara domiciliului, ce e neclar ? Sintem in stare de razboi cu o boala grava, alergare iti trebuie tie ? Bai, parca am nimerit intr-un film cu idioti, toata lumea se strofoaca cum sa faca sa fenteze restrictiile, de parca asta e problema, nu posibilitatea imbolnavirii ! Si nu e ca nu ai voie sa iesi la alergat, e cel mai bine pentru tine sa nu iesi. Nu pentru politisti esti obligat sa stai in casa, ci pentru tine. Tu te poti imbolnavi si transmite moartea, intelegi ? E incredibil.

  • Abuz asta se numeste! Nu ai voie sa iesi cu bicla pe strada sau in padure! Lasati vrajeala cu infectatul ca nu se infecteaza nimeni in aer liber, la distanta de 10-20m de oricine! Asta e abuz nerusinat si nesimtit! cum sa alergi la 10m de bloc, pe asfalt sa iti strici genunghi? Ce spalat pe creier tre sa fii sa crei ca te poti infecta in aer liber cand sunt studii clare ca se ia in medii inchise, prin proximitate, atingeri. Niste capcauni sunt la guvernare care ne incalca drepturile! Inteleg sa nu mai fie persmie adunarile publice, peste 3 persoane, disntanta sa fie 2m etc. Dar mai lasa-ti vrajelile aste ca nu suntem spalati toti pe creier precutm tine, florin! De ce ne arge de alergat? Pt ca e sanatos! Pt ca e dreptul nostru! Nu sa stau inchis intre 4 pereti la bloc precum un sobolan!

 37. 1. Nu stiu daca exista aplicatie, dar exista site-ul carantina.me . Mi s-a parut complicat, am completat in word.
  2. N-am stat sa caut mult motivele – n-am gasit niciunul pentru care au eliminat varianta pe telefon. Cu ce as putea frauda in plus daca o prezint pe telefon? Domnilor guvernanti, mai taiem multi copaci? Sa ma grabesc la papetarie sa cumpar un top nou!
  3. Cei fara imprimante sa apeleze la vecini sa le scoata vreo 10-20 de tipizate si le completeaza de mana.

 38. A fost modificată dar nu prea simplificată. Dacă locul de deplasare e magazinul alimentar, farmacia sau bancomatul… de ce ar mai fi nevoie să explic și motivul deplasării ? Ce pot face la magazinul alimentar altceva decât să cumpăr cele necesare traiului zilnic ? La bancomat pot scoate bani, că doar n-o să mă duc să-l arunc în aer… și tot așa…

 39. O imbunatatire clara fata de modelul anterior, care parea scos direct din basca unui militian din epoca de aur …

 40. Solutie pentru varianta un pdf elctronica. Completezi pdf-ul cu datele, dai print. La impriminanta selectezi save as pdf. In acest moment aveti un pdf ara semnatura electronica. Pentru semnatura electronica se poate folosi https://www.sejda.com/ro/pdf-editor,in aceasta aplicatie atasezi pdf-ul generat anterior, in partea de sus exista sign , alegi new signature, draw. Introduci semnatura, dai ok apoi o pui pe locul semnaturi din pdf. Dai generate si astfel ai un document care contine si semnatura electronica.

  • S o crezi tu.Asa am muncit eu 4 bucati in acrobat reader pt.mine si sot pt.2 hypermarketuri.Am semnat si electronic.Acum imi mananc mainile dupa ce m am chinuit sa trimit in drive, mail, etc in caz de …Ce crezi? Aia de dim.nu mai e buna, trebuie aia de la amiaza si nu se accepta decat cu semnatura olografa de mana.Deci ai 3 variante: 1.Iei un formular printat si completezi tot la mana; 2.completezi electronic formularul si l printezi si pe foaie adaugi semnatura la mana; 3) Scrii tot formularul la mana pana faci scurta.Si repeti chestia asta in fiecare zi in care ai nevoie.O porcarieeee.Cu tv deschis, cu telefon performant si abia la ora 5 am aflat pt ca nu s a anuntat nicaieri, noroc ca a adus sotul modele de la job si adeverinta schimbata.

  • Am sa fac un film video special pt asta.

  • Intradevar, se poate prezenta si varianta electronica:

   „În privința prezentării declarației pe proprie răspundere/adeverinței eliberată de angajator personalului abilitat să verifice documentele, de pe dispozitive electronice (conform art. 4, alin 4, din Ordonanța Militară 3/2020), precizăm că aceasta se va realiza în sensul prezentării fotografiei documentului menționat, pe care trebuie să figureze semnătura olografă a titularului (declarația pe proprie răspundere) sau autentificarea angajatorului (adeverința angajator).”

   Cine are posibilitatea trebuie sa foloseasca un Adobe Professional, iar metoda specificata de Ioan Dacid este corecta.

 41. Doresc sa stiu daca declaratia pe propria raspundere se completeaza o singura data iar la final se trece data cind a fost completata ?
  Multumesc pentru raspuns !

 42. Tatal meu, care are 77 de ani, si nu locuieste in acelasi oras cu mine, m-a rugat sa-i dictez la telefon datele din acest formular pentru a le completa olograf si a merge cu el in mana intre orele 11 si 13 in cealalta parte a orasului in care locuieste pentru a plati factura la gaz. Insa eu constat cu surprindere ca intre cele 10 rubrici nu apare si rubrica „pentru a achita facturile la utilitati” ??? Nu mai trebuie platite facturile la utilitati pe starea de urgenta sau cum ? Nimeni la niciun post TV nu spune nimic de plata facturilor la utilitati. Chiar toti in Romania le platesc online si doar tatal meu de 77 de ani mai merge cu bani cash la ghiseu ?

 43. O întrebare: declarația asta asigura imunitatea?!.chiar nu conștientizați că suntem ridiculizați de nemernicii ăștia care ne guvernează vremelnic?!

  • Daca mai este deschis la ghiseul respectiv o poate face pt ca gazul este un bun de prima necesitate: ca si apa, asigura posibilitatea sa gatesti, sa te incalzesti.Sa se duca linistit.

 44. Stați puțin ! De ce să-mi fotografieze poliția buletinul ?
  Am înțeles ca trebuie sa am fițuica aia la mine, am înțeles că trebuie să mă legitimez, înțeleg și mă confirmez, dar de ce să-mi fotografieze buletinul ??!!
  Cum rămâne cu datele personale GDRP etc ? Stare de urgență sau lege marțială ?

  • Auzi ce i duce mintea Explica pe un site ca nu e doar citita, ci si verificats si dadea exemplul urmator: daca prezinti buletin cu adresa strada cireselor, nr.5, cartier crangasi si tu plimbi javra pe strada vecina cica nu e bun, ca nu esti in jurul locuintei/ blocului.De ras.Poate catelul se simte mai bine cand face pipi in capatul strazii vecine:))

  • Da, Luminita, dar poate ca restrictiile au fost date tocmai ca sa nu te plimbi cu javra ca si cum nimic nu s-ar fi intimplat, poate te intilnesti si cu prietenele, va pupati, mai incercati si un ruj impreuna. Poate catelul se simte bine pe alta strada, poate ca si tu o sa te simti minunat pe un pat de spital, cu aparat de respirat, daca or mai fi disponibile. restrictiile sint ca sa nu iesim din casa decit pentru cazuri de urgenta, rar, scurt, rapid, nu ca sa gasim pretextul cu ciinele.

 45. reguli facute pe picior de niste handicapati care s-au trezit in fruntea tarii, armatei, politiei etc si puse in aplicare de militieni ! daca intr-o zi ma duc la servici, la magazin sa cumpar mancare, la bunicamea sa ii duc cumparaturile, la ITP pt ca am programare si nu imi pot folosi masina altfe.. trebuie 4 declaratii? daca merg in FIECARE zi la servici trebuie o declaratie pentru fiecare zi? cat de specifica trebuie sa fie descrierea traseului? strada numar oras judet? daca merg pe 25 de strazi pana la servici le trec pe toate? daca nu stiu numele strazilor pe care o sa merg? un sofer de la fancourier ce naiba de traseu o sa completeze? un sofer de la food deliveru scrie cate o declaratie pt fiecare comanda in parte? un taximestrist?

  • Cata, or fi ei handicapati, dar nici cu noi nu mi-e rusine. De ce crezi ca s-a interis circulatia, ca sa gasim noi metode de a circula si de a fenta legea ? Nu te plimbi la bunica si la magazine toata ziua, o faci rar si cu precautii, tocmai asta e ideea, sa ne intilnim rar, nu la fel de des ca pina acum. La ITP nu te duci deloc, nu trebuie sa faci ITP-ul cit e stare de urgenta si ti s-au lasat 90 de zile dupa ce se termina urgenta pentru a face ITP-ul sau a-ti preschimba buletinul, permisul, orice act public (cumea, imi expira si buletinul si permisul si ITP-ul in perioada asta, inclusiv permisul sotiei, asa s-a nimerit). Tocmai in ideea de a sta izolati unii de altii. Iar daca mergi la serviciu (e si cazul meu), ai o adeverinta de la angajator, permanenta, in care e scrisa adresa ta si adresa job-ului. Nu trebuie sa treci tot traseul, hai sa nu fim absurzi. Pe mine ma opresc de 4 ori pe zi (doua la dus, doua la intors), le arat foaia si merg mai departe, nu e nici o problema. Doar sa fii bine intentionat.

  • a bunicamea poate ma duc in fiecare zi ca e singura si are 90 de ani, nu poate la baie, nu poate la bucatarie! la servici la fel, zilnic ! nu incerc sa gasesc metoda sa plec de acasa.. crede-ma AS PREFERA sa nu trebuiasca sa ies si sa o ard toata ziua prin curte, netflix, banda de alergare.. Ce am intrebat eu mai devreme sunt situatii cu care se confrunta zeci de mii de oameni si la care nici un militian pus sa dea amenzi in intersectie nu stie sa raspunda

  • Cata, nu e nimeni absurd (cred ca in cazul asta nici macar politistii), cazul tau difera de cel al caror principala activitate pare sa fie iesitul afara in momentul in care ni se cere imperativ sa nu mai iesim ca prostii, ca putem muri sau ucide pe altii. Ai grija cu bunica, am inteles ca nu poti altfel, dar o cam expui vizitind-o zilnic.

 46. Cit este valabilă aceasta noua?

  • Buna intrebare:)) Dupa ce lumea si a facut copii si paracopii, au venit la amiaza cu alta varianta.Stii, nenea, maine tre sa ai varianta ast.La amiaza: nenea, jumatea asta de zi vezi ca am scos alta varianta:)) Pe principiul hai sa folosim azi ce viseaza guvernul maine

 47. Daca lucrezi intr un alt judet unde ai puse la dispozitie domiciliul de servici si transport de catre angajator conform contractului, vii acasa odata la 2 saptamani, ce documente trebuiesc prezentate organelor de control?

 48. Observatia de la sfarsitul declaratiei pe proprie raspundere

  „Persoanele care au implinit varsta de 65 ani completeaza doar pentru motivele prevazute in campurile 1-6, DEPLASAREA FIIND PERMISA ZILNIC DOAR IN INTERVALUL ORAR 11.00-13.00″

  este in contradictie cu art.3 din ordonanta militara nr.3. care prevede ca:

  ” Circulatia persoanelor prevazute la art.2 in exteriorul locuintei/gospodariei este permisa si in afara intervalului orar 11.000-13.00 daca aceasta se face in interes profesional ori pentru realizarea de activitati agricole”.

  • Se refera la cei pfa sau liber profesionisti peste 65 de ani si care mai au un job peste pensie sau n au pensie si au un job: tractoristi, agricultori ce vand marfa la piata etc.Acestia nu si pot da singuri aderverinta, lor li s a cerut declaratie

 49. Dar dosar cu șină nu trebuie?
  Întreb pentru că n-aș vrea să fiu surprins în neregulă atunci când îi duc de mâncare mamei mele în vârstă de 81 de ani care locuiește peste drum de mine.
  Lăsând asta la o parte constat cu regret că suntem conduși acum de alți imbecili, cel puțin la fel de imbecili ca cei din psd.

 50. Intradevar, se poate prezenta si varianta electronica:

  „În privința prezentării declarației pe proprie răspundere/adeverinței eliberată de angajator personalului abilitat să verifice documentele, de pe dispozitive electronice (conform art. 4, alin 4, din Ordonanța Militară 3/2020), precizăm că aceasta se va realiza în sensul prezentării fotografiei documentului menționat, pe care trebuie să figureze semnătura olografă a titularului (declarația pe proprie răspundere) sau autentificarea angajatorului (adeverința angajator).”

  Cine are posibilitatea trebuie sa foloseasca un Adobe Professional, iar metoda specificata de Ioan Dacid este corecta.

 51. Bună seara!! În noua declarație ce trebuie bifat dacă trebuie sa mergi la banca??

  • Acolo n-ai voie!

  • Ce face un taran care iese in fiecare zi la munca campului ,ii trebuie un top de hirtie in 2-3luni si intreb de unde ca in multe localitati din tara nu sunt librarii si pe ce bani dintr o pensie de cateva sute de lei ca sa faca daclaratie pe proprie raspundere si pe deasupra nici nu o sti scrie VA FI AMENDAT SI CINE VA PLATI AMENDA STIMANTI GUVERNANTI ???

 52. Daca ma duc la o cunostinta pot scria asa in declaratie si pot umbla cu ia sau nu

 53. Se refera la cei pfa sau liber profesionisti peste 65 de ani si care mai au un job peste pensie sau n au pensie si au un job: tractoristi, agricultori ce vand marfa la piata etc.Acestia nu si pot da singuri aderverinta, lor li s a cerut declaratie

 54. ora plecarii de acasa unde este?

 55. Am peste 65 de ani. Daca trebuie sa merg la doctor ce rubrica trebuie sa bifez ca sa ma incadrez in programul de lucru al doctorului?

  • Casuta 3 dupa parerea mea.Cu precizarea 11-13 mergi la cumparaturi, cu casuta ta mergi oricand la medic daca e necesar si nu se poate sa ti ofere consultatie si tratament prin telefon.

 56. Bună ziua
  Stie cineva ce scriu la Adresa locuinței dacă sunt din alt județ dar momentan locuiesc in altul si vreau sa ma deplaseze sa fac cumpărături?

  • Eu sunt in aceeasi situatie.din alt judet, in vizita la iubit, m a prins marti izolarea aici.Scriem adresa la care te gasesti fix acum cand redactezj declaratia, izolat.Pe cea din jud.tau de domiciliu o vede politaiul in bolentin:))Ca doar nu e chior

 57. Care casuta trebuie bifata daca ma duc la cumparaturi si la farmati

 58. Bună ziua. Am nevoie să fac ITP la mașină. Unde anume trebuie să bifez pe declarație că nu se specifica pe nicăieri ceva asemănător ? Mulțumesc anticipat.

 59. Un nevăzători cum coplecteaza declaratia?De ce nu poate fii o declaratie permanentă in timpul crizei!Si ei au nevoie de păine.Vă mulțumesc !

 60. Daca ma prinde militia cu declaratia v1.0 completata, imi poate da amenda? E stipulat undeva ca se poate folosi doar ultima varianta?

 61. De ce trebuie DATA pe declarație?
  Dacă nimic altceva nu se schimbă, de ce să scriu altă declarație în (fiecare) altă zi?!
  (doar să aibă de ce să se lege verificatorii?)
  Chiar un jurist zicea că declarația e automat datată cu momentul prezentării ei – practic atunci declar.

 62. eu am o intrebare
  Am 78 ani,sant PFA,SEDIUL PFA ESTE ACASA LA MINE,DAR AM NEVOIE SA MERG LA VERIFICATOR PROIECTE SAU LA INSTITUTUL DE PROIECTARI PENTRU VIZE.INTREB POT SA MA DUC LA ORELE CAND SANT PRIMIT,DACA NU CORESPUND CU ORELE 11-13,BINEINTELES CU DECLARATIE PE PROPIE RASPUNDERE,EVENTUAL SI ADEVERINTA ANGAJATOR,PE CARE O COMPLETEZ TOT EU,NEAVAND SALARIATI.MULTUMESC PENTRU INTELEGERE.

 63. Care sunt criteriile de aplicare a contravenție daca nu ai declaratie la tine?Gen daca militianul este supărat îți dă 4000lei si daca este in toate bune îți dă amendă minimă de 2000lei?Intreb pentru un prieten.

 64. Vreau sa ma duc sa platesc impozitul pentru cineva… ce optiune bifez ?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.