G4Media.ro

DOCUMENT Revolta angajaților față de directorul Romsilva, omul de casă al șefului…

DOCUMENT Revolta angajaților față de directorul Romsilva, omul de casă al șefului PSD Vâlcea. Acesta e acuzat de hărțuire și de prejudicierea intereselor statului

Angajații Serviciului Juridic din Romsilva – instituția care gestionează toate pădurile statului – îl acuză pe directorul general Gheorghe Mihăilescu într-un memoriu trimis Consiliului de Administrație că prejudiciază interesele statului român și că îi hărțuiește pe cei care reprezintă instituția în procese.

 • UPDATE: Directorul Romsilva a transmis G4Media.ro că se află în prima zi de concediu din cauza unor probleme de sănătate și că își va prezenta poziția în scurt timp.

În memoriul consultat de G4Media.ro, angajații susțin că directorul Mihăilescu a a dat dispoziții pentru retragerea unei plângeri penale într-un dosar care are ca miză 43.227 de hectare de pădure, proprietatea statului român.

De asemenea, angajații juriști din instituție îl acuză pe directorul regiei autonome că îi umilește din cauza refuzului lor de a semna o asociere dezavantajoasă pentru Romsilva. ”Acțiunile de bullying și mobbing au continuat cu refuzul dvs de a ne aproba cazarea la hoteluri/pensiuni atunci când mergem în delegație la diverse instanțe din țară, astfel că suntem nevoiți să dormim în spații insalubre, pline de insecte sau să ne plătim singuri cazarea, deși mergem în instanțe să apărăm interesele Romsilva”, se arată în memoriu.

Angajații susțin că sunt supuși unui tratament continuu de ”hărțuire, stres, umilire, discreditare și discriminare”.

Memoriul angajaților a fost discutat joi într-o ședință extraordinară a Consiliului de Administrație al Regiei Autonome Romsilva.

Cine este Gheorghe Mihăilescu. Este omul de casă al șefului PSD Vâlcea, Constantin Rădulescu. El a fost numit la șefia Romsilva în octombrie 2018 la cererea lui Liviu Dragnea, ca răsplată pentru faptul că organizația PSD Vâlcea l-a susținut în confuntarea din septembrie 2018 cu puciștii Paul Stănescu, Gabriela Firea și Marian Neacșu. Numirea lui Mihăilescu la conducerea Romsilva s–a făcut la doar doi ani de la numirea precedentului director general, deși mandatul stabilit de Consiliul de Administrație era de patru ani, conform ordonanței 109 privind guvernanța corporativă. Dragnea și-a asigurat susținerea a zeci de lideri locali, promițându-le la schimb posturi în administrația centrală și locală, sinecuri pentru rude/soții sau apropiate, precum și contracte pentru firmele de casă.

Foto: Gheorghe Mihailescu (sursa Romsilva)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Către Consiliul de Administratie: hehe. La cat de incompetenti sunt aia ar putea fi comparați cu BOR.
  Mai bine trimiteau scrisoarea catre ‘popor’.
  Doar revolta publica mai conteaza in ziua de azi

 2. Si ce? Prejudicierea intereselor statului e ce face PSD-ul de 30 de ani.

 3. aha … marele corupt Constantin Radulescu, presedintele CJ Valcea si cu acolitii lui. Olchim in faliment, uzina de soda calcinata inchisa, angajatii in strada si fara alternativa iar Radulescu asfalteaza acum drumurile catre biserici si manastiri aflate prin zone indepartate din judet. Rezultatul economic !? … probabil se va vedea in cresterea productiei de lumanari si colive.

 4. aaa…am uitat ! stiti unde lucreaza sotia lui Ghe. Mihailescu !?! …da, se pare ca ati nimerit 🙂

 5. Asta fac toti șefii politici, în toate instituțiile: Prejudiciaza statul.
  Si asta pățesc toti salariații onești, care vor să apere interesele statului, adica alea noastre tuturor: sunt sanctionati, amenințați, etc.
  Povestea e veche, dar nu imposibil de surmontat.
  Hai la vot.

 6. Asemanatozre situatie este si la imprimeria nationala. Juristii sunt amenintati cu desfintarea posturilor.
  Tipete, amenintari cu externalizarea serviciului.

 7. Faeti schimbarea rapida la Romsilva . far cardasii politice .

 8. Mihailescule ai de suferit din cauza proastei abordări manageriale! A primat obediența politică și vei plăti cu scaunul. Hai pa!

 9. bine nenica asta are zilele numarate, vine Flutur inapoi

  • Sa vina Flutur care a distrus toată Bucovina(a se vedea decimarea pădurilor in jud Suceava unde este șeful consiliului județean), căruia i s-a promis spaga de 10000 ha din cele peste 100000 ha care se vor restitui către mitropolia Bucovinei.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.