G4Media.ro

DOCUMENT Pensiile vor crește cu 13,9% în loc de 40% – propunerea…

DOCUMENT Pensiile vor crește cu 13,9% în loc de 40% – propunerea Guvernului la rectificarea bugetară

Ministerul Finanțelor propune o creștere a punctului de pensie de la 1 septembrie 2020 de la 1.265 lei în prezent la 1.442 lei, potrivit proiectului de ordonanță de urgență pentru rectificarea bugetară pus în dezbatere publică.

Proiectul de OUG conține astfel modificarea Legii pensiilor (127/2019), care prevedea o creștere a punctului de referință în acest an până la suma de 1.775 lei.

Cu alte cuvinte, în locul creșterii pensiilor cu 40%, prevăzută în legea votată anul trecut de PSD, Ministerul Finanțelor prevede acum o creștere a pensiilor cu 13,99%, pe fondul crizei economice provocate de pandemia de coronavirus.

În plus, pensia socială minimă garantată ar urma să crească de la 1 septembrie până la 800 de lei, de la 710 lei în acest moment.

Chiar și cu această creștere mult mai mică a pensiilor față de prevederile legii susținute de PSD, deficitul bugetar în acest an e prognozat să ajungă la 8,6% din PIB, pe fondul unei scăderi economice de 3,8% din PIB.

Proiectul de rectificare amână și creșterea salariilor profesorilor de la 1 septembrie 2020 pentru septembrie 2021. E vorba despre o creștere anticipată a salariilor în educație până la atingerea veniturilor maxime programate pentru 2022.

Foto: Pexels.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Cine sa aiba curaj pana la capat sa explice onest, cu cifrele pe masa ca nu sunt bani?…

  • De parca nu le-a explicat PSD-istilor. Dar pe ei nu-i intereseaza, nu-s la butoane si e atat de usor sa faci populism ieftin doar dand din gura si votand legi.

  • Sunt bani pentru:

   Guvernul pregăteşte un „bailout“ de 1 miliard de lei pentru trei asigurători de credit comercial

   Ministerul Finanţelor pregăteşte o schemă de ajutor de stat prin care vrea să garanteze 80% din despăgubirile pe care societăţile ce asigură credite comerciale le-ar datora clienţilor asiguraţi pentru neîncasarea facturilor la timp.
   ………………………………………………………………………………………………..

   Beneficiari direcţi principali ar fi, însă, doar trei asigurători de credit comercial– Coface, Euler Hermes şi Atradius – care au doar câteva mii de clienţi mari în România, şi reasigurătorii lor străini, în locul cărora contribuabilii români ar prelua obligaţiile de despăgubire.

  • sunt bani pentru:

   Incă un pas spre un desant masiv al NATO în România. MApN reinventeză Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu cu peste 2 miliarde de euro.

  • sunt bani pentru:

   – 3.9 miliarde USD pentru rachete Patriot
   -300 milioane euro pt.5 avioane
   -400 milioane euro la Reiffiesen, nelegal
   -400 milioane euro la fratii Micula, tot nelegal,
   plati facute din „visteria goala”

  • Cu datele pe masă, poate să explice cum ajungem la deficit de 8,6 fără mărirea pensiilor și a alocațiilor?

  • Sa ne explice careva CE promisiuni a RESPECTAT PSD din maretul Program de guvernare cu acre se mandrea si a castigat alegerile in 2016?!
   NICI una, uite ce promitea la Punctul de pensie!
   Uite Programul de guvernare al PSD pe 2017-2020, cu care au castigat alegerile, uite cum si cat si cand trebuia sa creasca Punctul de pensie, conform Promisiunilor cu care au castigat alegerile, la Pagina 22 din 188 Pagini de Promisiuni(minciuni!):
   Capitolul ECHITATE: „Echitatea trebuie să fie și pentru pensionari, alături de salariați și celelalte categorii sociale. De aceea Punctul de pensie va crește în următorii 4 ani, astfel: la 1 iulie 2017 punctul de pensie va fi 1.000 lei, la 1 iulie 2018 punctul de pensie va fi 1.100 lei, la 1 aprilie 2019 punctul de pensie va fi 1.265 lei, la 1 aprilie 2020 punctul de pensie va fi 1.400 lei și la 1 octombrie 2020 punctul de pensie va fi 1.775 lei.”
   http://www.cdep.ro/pdfs/guv201706/Program_de_Guvernare.pdf

   Stie careva de ce PSD nu si-a respectat in 3 Ani propriile promisiuni, desi Economia DUDUIA iar Cresterile la punctul de pensie prevazute in Programul de guvernare erau cu Procente MICI, comparativ cu Cresterea de 40% din Septembrie 2020!?
   Pai, daca PSD nu si-a indeplinit propriile promisiuni din Programul de guvernare, PROMISIUNI devenite LEGE, o data cu Votarea in Parlament a Programului de guvernare, CUM cereti acum astora de la PNL sa respecte populismele PSDiste?!
   Ce PROMISIUNI din Programul maret de guvernare a RESPECTAT PSD?!
   Nici UNA macar!!!
   De ce PNL sa o respecte p-asta ACUM, in perioada asta GREA pentru Economia mondiala, pe asta cu 40% care EVIDENT duce in dezastru Finantele oricarei Tari normale!!??
   LOGIC, intreb, va rog sa-mi raspundeti LOGIC, nu cu populisme!
   Daca e posibil(!!) cu Programul PSD de guvernare in fata!!!

  • @ipopescu:
   Mai mult de jumatate din datele tale sunt fie 100% false, fie foarte aproape de procentul acesta, false !

   PS. Fake-uri cu care manipulezi ca un zelos propagandist pesedist !

 2. Daca tot ati fost mai cu mot si nu ati pus 14% , macar fi-ti corecti pana la capat si pune-ti toate zecimalele de dupa virgula adica 13,9921.
  Daca toti suntem la capitolul CORECTITUDINE!

 3. Daca tot ati fost mai cu mot si nu ati pus 14% , macar fi-ti corecti pana la capat si pune-ti toate zecimalele de dupa virgula adica 13,9921%!!!
  Daca toti suntem la capitolul CORECTITUDINE!

 4. Sunt bani pentru:

  Casa Naţională de Pensii Publice a prezentat statistica pensiilor speciale pe luna mai a anului curent, date care arată că o singură categorie înregistrează creşteri spectaculoase de venituri, de 6 ori mai mari decât ar fi primit în baza contribuţiilor sociale.

  Concret, cei 4.088 de foşti magistraţi au încasat în luna mai 2020 o pensie medie de 19.039 lei, de peste 6 ori mai mare decât ar fi primit în baza cotizaţiilor plătite – 3.198 lei în medie.

 5. sunt bani pentru:

  – 3.9 miliarde USD pentru rachete Patriot
  -300 milioane euro pt.5 avioane
  -400 milioane euro la Reiffiesen, nelegal
  -400 milioane euro la fratii Micula, tot nelegal,
  plati facute din „visteria goala”