G4Media.ro

Document obținut de BBC: Un parlamentar german AfD „controlat în totalitate” de…

Document obținut de BBC: Un parlamentar german AfD „controlat în totalitate” de Rusia

Un politician german ar putea deveni un parlamentar „controlat în totalitate”, conform unor documente rusești consultate de BBC, se arată într-un articol publicat de postul public britanic.

Politicianul la care face referire documentul consultat de BBC este Markus Frohnmair, un membru al Bundestagului din partea partidului de extremă dreapta AfD.

Documentele consultate de BBC datează din aprilie 2017, când Frohnmaier candida pentru un loc în parlamentul german. El a fost ales în septembrie 2017.

Frohnmair a declarat pentru BBC că nu are idee de existența acestor documente. În acest moment, AfD (Alternativa pentru Germania) este principalul partid de opoziție din Bundestag.

Frohnamair a criticat în repetate rânduri sancțiunile Uniunii Europene îndreptate împotriva Rusiei și a călătorit atât în Crimeea, teritoriul ucrainean anexat de Moscova în 2014, precum și în estul Ucrainei, în zonele controlate de separatiștii pro-ruși.

Documentele au fost obținute de Dossier Centre, o organizație care investighează încercările Kremlinului de a influența oamenii politici din străinătate. Organizația a fost fondată de Mikhail Khodorkovsky, un fost oligarh rus și un oponent al președintelui Vladimir Putin care a petrecut aproape 10 ani în închisoare.

Documentele oferă o privire asupra așa-numite „măsuri active” – încercările Rusiei de a influența politica statele occidentale.

Documentul principal, scris în rusă, pare a fi un text care detaliază strategia generală a Rusiei prin care încearcă să influențeze opinia publică și luarea deciziilor Uniunii Europene în legătură cu anumite subiecte ca Ucraina, Crimeea sau sancțiunile UE împotriva Rusiei.

Însă chiar la finalul documentului se află ceva special. Sub titlul „alegeri în Bundestag”, documentul menționează un candidat: Markus Frohnmaier. Acesta continuă:

 • „Șanse de a fi ales în Bundestag: mari.”
 • „Cerințe: susținere în campania electorală”

Aceste puncte sunt urmate de concluzia că, în cazul în care Frohnmaier va fi ales, „vom avea un control absolut asupra unui parlamentar din Bundestag”.

Emailul care conținea documentele a fost trimis către BBC de Petr Premyak, un fost ofițer naval de contrainformații și un fost membru al camerei superioare a parlamentului rus. Premyak a confirmat că emailul a fost trimis de el, dar că nu el este autorul strategiei prezentate în acel document.

Separat, BBC a obținut un alt document, tot din aprilie 2017, care pare a fi o cerere de ajutor scrisă în timpul campaniei lui Frohnamaier. Documentul este scris într-o limbă engleză aproximativă și poartă titlul „Campanie electorală/Plan de acțiune Frohnmaier (draft)”.

„Pentru campania electorală avem nevoie urgentă de susținere. Dincolo de suportul material, avem nevoie de asemenea de susținere în mass media… orice tip de interviuri, rapoarte sau oportunități de a apărea în media rusă ne vor ajuta”, se arată în document.

În timpul campaniei, se promite în document, Frohnmaier se va focaliza pe următoarele teme: „Relații bune cu Federația Rusă: sancțiuni, interferența UE în politica internă rusă”.

Frohnmaier a declarat că nu cunoaște documentele rusești obținute de Dossier Centre și nici documentele care par a fi scrise de el sau de echipa sa de campanie. „Cred că este un document fals”, a declarat el.

Sursă: German far-right MP ‘could be absolutely controlled by Russia’

Sursă foto: Twitter

NOTĂ Robert Ciobanu este bursier al Fundației Konrad Adenauer în parteneriat cu G4Media.ro

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Markus Frohnmaier este nascut la Craiova, adoptat de un cuplu german dintr-un orfelinat.

  • IN SFARSIT, serviciile anglo-americane-israeliene au inceput ofensiva impotriva brudershaftului germaniko-rassesc (dupa ce merkelina a zis iar „niet” la solicitarea maririi bugetului pt NATO).

   Markus Cornel Frohnmaier (* 25. Februar 1991 in Craiova, Rumänien) ist ein deutscher Politiker (AfD). Seit dem 22. Mai 2017 ist er Sprecher Alice Weidels, die zur Bundestagswahl 2017 als Spitzenkandidatin der AfD auftrat.[1]

   https://de.wikipedia.org/wiki/Markus_Frohnmaier

 2. mare lucru, in Germania sunt sute si mii de politicieni de astia la toate nivelele, iaca daca s-ar publica zilnic materiale despre maca 10 persoane poate in 15 ani vom sti toata lista, dar asa e o picatura in lac.
  germania+rusia=distrugerea Europei

 3. Asta e pistol cu apa. Stai sa vezi la noi câți primesc ordine directe de la Moscova 🙂

 4. „Cred că este un document fals” – posibil, dar un document fals care spune un lucru adevarat !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.