G4Media.ro

DOCUMENT Noul “laborator de cercetare” al Ministerului Educației trebuie să aplice Programul…

DOCUMENT Noul “laborator de cercetare” al Ministerului Educației trebuie să aplice Programul de Guvernare. Cercetarea se va face într-o unitate fără personalitate juridică și se înființează la Miercurea Ciuc și Cluj-Napoca birouri pentru subiectele de examene pentru minorități

Institutul de Științe ale Educației și Centrul de Evaluare și Examinare se comasează pentru că este nevoie de “o abordare unitară” în derularea activităților “menite să pună în aplicare Programul de guvernare”. În plus, aceste “activități” sunt menite și “să sprijine Ministerul Educației și Cercetării în îndeplinirea principalei misiuni ale sale, respectiv aceea de formare (…) a infrastructurii mentale a societății românești, în acord cu noile cerințe” europene. Prevederile sunt cuprinse în proiectul de Hotărâre de Guvern care stabilește forma de organizare a noii instituții ce comasează IȘE și CNEE: Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Noua instituție vine și cu două birouri pentru minorități, structuri inexistente până acum, la Miercurea Ciuc și la Cluj-Napoca. Centrul se va ocupa atât de curriculum, cât și de subiectele tuturor examenelor naționale, de la evaluările naționale, bacalaureat, până la titularizare.

  • Apariția birourilor ridică întrebări privind capacitatea de a asigura confidențialitatea subiectelor de examene, având în vedere că Centrul Național de Evaluare și Examinare s-a confruntat și în trecut, cu un singur birou, cu suspiciuni de scurgere a subiectelor.

Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE) – acesta este numele noii instituții – este “organ de specialitate al administrației publice centrale, cu personalitate juridică, care se organizează și funcționează în subordinea Ministerului Educației și Cercetării”, prevede proiectul de HG.

 

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Pamflet
    Deci iata ca pnl face udmr-ului concesii pe care nimeni pana acum nu le-a mai facut.
    Centrele astea de examen la miercurea ciuc nu reprezinta un pas inainte spre autonomizare?
    In legatura cu cei 2 srilankezi au sarit toti i sus ca ungurii sunt sovini si nu stiu decat de autonomie. Dar iata ca si guvernul le da apa la moara

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.