G4Media.ro

DOCUMENT Învățământul profesional, obligatoriu pentru elevii care dau Evaluarea Națională anul acesta…

DOCUMENT Învățământul profesional, obligatoriu pentru elevii care dau Evaluarea Națională anul acesta și nu obțin media de admitere 5. Comisia de Dialog Social a votat propunerea Ministerului Educației

Elevii care intră anul acesta clasa a VIII-a, susțin Evaluarea Națională 2020 și nu obțin media 5 vor fi obligați să meargă la învățământul profesional. Propunerea aparține Ministerului Educației și a fost avizată favorabil astăzi, 14 august, de partenerii sociali ai instituției în ședința Comisiei de Dialog Social. Proiectul de ordin de admitere la liceu în anul școlar 2020-2021 votat astăzi prevede că elevii care nu au media 5 nu intră în repartizarea computerizată la liceu, deci își continuă învățământul obligatoriu în învățământul profesional sau în școlile duale.

Potrivit surselor Edupedu.ro, votul în ședința Comisiei de Dialog Social a fost de 3 la 2, în favoarea proiectului, astfel: Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), Federația Sindicatelor din Educație Spiru Haret (FSE Spiru Haret) și Federația Părinților au votat “pentru”, în timp ce Asociația Elevilor din Constanța (AEC) și Consiliul Național al Elevilor (CNE) au votat “împotrivă”.

Informația a fost confirmată oficial pentru Edupedu.ro de Iulian Chistache, preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi din Învăţământul Preuniversitar.

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Cine nu obține media 5 la evaluarea după clasa a VIII-a, muncitor necalificat la salubrizare! Crede cineva că Bosch, de exemplu, acceptă în școala duală elevi sub nota 5?

    • Dar nu-i opreste nimeni pe cei cu note mai mari sa mearga acolo. Am vazut destui copii cu medii peste 7 la alimentatie publica de ex.

  2. CIRCARI COMUNISTI! Sunt în colaps cu învățământul si cu educația si au găsit o idee genială! Bă sunteți de comă! Felicitări! De învățământ cu forța n-am auzit, e si asta o invenție. Idei de la idioți! Dar dacă îi susține statul, poate iese ceva bun, cine stie! Trebuie văzută legislația, având în vedere ca vorbim de forțarea unor minori. Să vedem cat de legală e treaba asta!

  3. nu cred ca psd, partid populist, are oua sa duca pana la capat masura asta!

  4. Chestia asta este o mizerie, un ceausism. Multi copii nu inteleg rostul educatiei pana mai tarziu, dar asta nu inseamna ca trebuie sa li se distruga viitorul. Pot da exemplu chiar cazul meu: pana la inceputul clasei a 7-a am fost chiulangiu si eram pe la media 7. Eram praf la mate, pe la limita corijentei. Am reusit sa recuperez in clasele 7-8 (dar altor copii le poate lua mai mult, sau se trezesc mai tarziu) iar prin liceu am fost olimpic.
    Odata ce ai ajuns in invatamantul profesional, sansele se reduc dramatic. Ai timp mai putin, profesori mult mai slab pregatiti si mai dezinteresati, este aproape imposibil sa recuperezi. Masura asta este de-a dreptul o ticalosie!
    Ca sa nu mai vorbim ca unii copii sunt emotivi si se pierd din cauza presiunii, sau puir si simplu isi rateaza viitorul pentru ca au avut o zi proasta.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.