G4Media.ro

DOCUMENT Instanțe supraaglomerate după ce PSD a sesizat CCR privind scoaterea posturilor…

sursa foto: Facebook/ Alina Mihaela Niță

DOCUMENT Instanțe supraaglomerate după ce PSD a sesizat CCR privind scoaterea posturilor din magistratură la concurs. Judecător: În 3 săptămâni, dintre care două în carantină, am studiat 145 de dosare, soluționat 70 și motivat 20 de hotărâri

O judecătoare din Neamț a publicat pe Facebook un mesaj prin care a subliniat încărcătura instanțelor, în lipsa unui număr suficient de magistrați.

Alina Mihaela Niță a fost delegată la Judecătoria Roman, unde, în 3 săptămâni, a studiat 145 de dosare pentru 2 ședințe publice și una de cameră de consiliu, a soluționat 70 de dosare, a motivat 20 de hotărâri și a pus vize în peste 350 de dosare aflate în etapa scrisă.

Judecătoarea spune că, din cele 3 săptămâni de activitate la Judecătoria Roman, în 2 a fost în carantină. Magistratul spune că și ceilalți colegi ai ei lucrează în același ritm.

Alina Mihaela Niță susține că principalul motiv pentru încărcătura foarte mare din instanțe și, implicit, pentru blocajele din sistem, ar fi faptul că ”unii s-au gândit să atace la CCR legea care permitea CSM să organizeze concurs pentru sutele de locuri vacante din sistem”.

Legea a fost atacată de PSD la Curtea Constituțională în urmă cu 2 zile. Documentul poate fi consultat aici.

  • ”Instanțele și parchetele din România trec printr-o situație fără precedent, iar interesul pentru un act de justiție de calitate și într-un termen rezonabil pare sa fie o prioritate doar pentru puținii oameni care au mai rămas în sistem, cu prețul unui sacrificiu imposibil de imaginat de cei din afara sistemului. În doar 3 săptămâni de activitate ca judecător delegat la Judecătoria Roman, din care 2 săptămâni petrecute în carantină cu Covid, am studiat 145 de dosare pentru 2 ședințe publice și una de camera de consiliu, am soluționat 70 de dosare, am motivat 20 de hotărâri și am pus vize în peste 350 de dosare aflate in etapa scrisă. Și fiecare din cei 3 judecători din materie civilă rămași la Judecătoria Roman, din 9 pe schemă, muncesc în același ritm de câteva luni bune și se pare că nici în următoare 6 luni nu vor ieși din aceasta situație pentru că unii s-au gândit sa atace la CCR legea care permitea CSM să organizeze concurs pentru sutele de locuri vacante din sistem. Cât poate rezista un OM în acest ritm de muncă?”, a scris judecătoarea Alina Mihaela Niță pe Facebook.

sursa foto: Facebook/ Alina Mihaela Niță

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

22 comentarii

  1. Wahhh wahhhh wahhhh…

    Te pensionezi la 40 de ani si poti comite cate actiuni corupte vrei tu fara vreo consecinta, nu sunteti responsabili de nimic

  2. Are spor pentru încordare neuropsihice, nu duce grija zilei de mâine, totul e gratuit pentru ei, nu au altceva de făcut decât sa muncească până-i ia dracu’! Statuie tot nu merită!

    • Miezul din mesajul judecătoarei este acesta: mizeria profundă din PSD, decuplarea politrucilor din PSD de la orice formă de judecată ratională, de bun simt si de real ajutor pentru mai binele României! PSD = partidul catastrofă.

    • Probabil ai pierdut un proces de curând.
      Știi cumva de ce PSD nu dorește ocuparea posturilor prin concurs? Poți s-o întrebi pe Fierea câte concursuri a organizat pentru conducerea spitalelor și câți manageri a numit (interimari, desigur).

  3. Dacă va ș pune poza cu dantura mea v ați fi întrebat cum arată…plm…trebuia să construiesc altfel fraza c an comentariile pe care le am învățat în clasa a 8 a sc gen 52 buc în anul școlar 89-90, colega mea de bancă se numea mocănașu cristina

    • Și eu manta gheorghe am învățat ca doi șoimi ai patriei, ca doi pionieri, cristina comandant de grupă, revoluția sau lovitura de stat ne a dat viața peste cap, la 14 ani eram cât de cât formați nu ca „fata noastră” care s a aruncat la metrou ca Cioloș sau dzeu să o salveze de un „părinte stat”

  4. Nu cumva ar trebui sa le pling de mila judecatorilor ?!
    Sint satul de judecatori , procurori si avocati care pactizeaza cu institutiile publice si functionarii din ele in detrimentul cetateanului .
    Vorbe goale si zimbete de complezenta ?! Hai sictir .
    Apropo ! Din cele 70 de solutionari cite au fost in stare de incompatibilitate ?

  5. Săracă la salariul ei de minim 13000 de lei, are mult de muncit, eu zic ca judecataurii sa aibă în jur de 2 zile de lucru pe săptămână și sa le dublam pensiile speciale de la 20 de mii la minim 40 de mii și sa le permitem sa iasă la pensie pe la 35 de ani. Sa iasă reziști în strada pentru bravii magisteri, atac la independenta justiției!

    • Salariul minim de judecator e pe la ..5880 lei. Dupa sute de examene si cu mii de dosare, dupa 3 ani de mutari prin tara, unde se nimereste, fara sambata sau duminica, fara plecat la 4 acasa. Puteti oricand verifica portalul declaratiilor de avere. Nu e fiecare magistrat procuror general sau presedinte la ICCJ.

    • Hai să mai și gândim! Nu e vorba de cât de bine sau prost plătită este ci că, dacă ajungi cu un caz în justiției e foarte posibil să dai peste un judecător care nu a avut mai mult de cinci minute să îl studieze. Și din cauza asta să primești o soluție care nu doar că nu îți convine ci care nu are legătură cu realitatea. Așa poți ajunge la închisoare nevinovat, îți poți pierde ceva bunuri la care ai avea dreptul, etc.

  6. Bai tampitilor …femeia nu se plange de bani…va arata de ce dureaza procesele foarte mult. Cineva are interesul sa nu fie mai multi judecatori…cineva trage de timp….acum a-ti inteles???

  7. Faceți reclamă la dinți? Asta e bună pe prundul râului moldova la draguseni

  8. Doamne, ce de comentarii tembele !

    PS. Urmeaza acum sa il luati la injuraturi pe @Nicu care va spune niste adevaruri care nu se incadreaza in peisajul vostru, in felul vostru de a judeca in alb si negru ! :))

    PPS. g4 incearca sa imi publici comentariul asta totusi, dupa cate mi-ai blocat, da ? :))

  9. Datr de faptul ca psd a atacat la ccr posibilitatea angajărilor în magistratura nu va deranjează.
    Sunt mulți judecători corupți si plini de sporuri dar , asta nu înseamnă ca acum nu mai trebuie sa avem magistrați.
    Psd pe o parte le-a permis sa se pensioneze mai devreme , acum psd blochează angajările.
    Deci alții pleaca alții nu mai vin , totul sa îngreuneze instantele , totul ptr penali ptr prescripții…..intr un cuvânt pesedistii și susținătorii sunt niște gunoaie ce trebuie tramutati în siberia .

    • Gicule,s-a reîncarnat Stalin în corpul tău gingaș?Să-ți lași mustață să vadă vecinii că ești băiat deștept.

  10. Îți dai seama că exagerezi! Cum adică “totul e gratuit” pentru ei. Bați câmpii! Asta ai înțeles tu din articol? Că vrea femeia statuie? Problema este că PSD ul are treaba tot timpul, cu obsesie, numai cu blocarea parchetelor și instanțelor. Când trebuie să gestioneze 100 de dosare intr-o luna, tot pentru cei care mergem la instante va fi rău.

  11. Daca viata de magistrat e grea, de ce nu renunta, ca sa intre in domeniul privat?
    Sa le plangem de mila ca au salarii speciale, privilegii speciale, nicio raspundere si ies la pensie la 40 de ani (cu pensii speciale)?

    • Poti sa-i exemplifici cu viata ta, mai usoara, din privat?
      Poti sa explici de ce, în ciuda privilegiilor de tot felul, n-ai încercat meseria aia?

  12. Pentru redactorii articolului, va rog sa o întrebați pe doamna judecator cat e sporul salarial pentru delegarea dumneaei?Si cam cât e venitul net, în prezent, cu tot cu sporul de delegare?Cumva in jur de 20000 lei net/luna (adica 4000 euro/luna)?Profesia e una grea, dar și remunerația e pe masura.