G4Media.ro

DOCUMENT Eugen Teodorovici cerea în octombrie 2019 guvernului Dăncilă să nu mărească…

DOCUMENT Eugen Teodorovici cerea în octombrie 2019 guvernului Dăncilă să nu mărească pensiile cu 40% în 2020

Eugen Teodorovici cerea în octombrie 2019, când era ministru al Finanțelor, ca guvernul Dăncilă să ”reanalizeze” calendarul de implementare a prevederilor privind creșterea pensiilor cu 40% de la 1 septembrie 2020, potrivit unui document confidențial făcut public de Ministerul Finanțelor.

În documentul atribuit lui Eugen Teodorovici se arată că ”reanalizarea” creșterii pensiilor e necesară pentru respectarea limitei de 3% din PIB pentru deficitul bugetar.

În plus, Teodorovici scria în scrisoarea către guvern: ”Vă adresăm rugămintea de a dispune demersurile necesare astfel încât prin orice inițiativă legislativă să se evite angajarea de cheltuieli bugetare suplimentare, cu impact pe deficitul bugetar al anului curent și al anilor următori, precum și identificarea de economii de cheltuieli bugetare care să nu mai fie angajate pentru alte proiecte, astfel încât să se realizeze încadrarea în țintele de deficit aprobate/asumate”.

Reamintim că guvernul Orban a decis să mărească pensiile cu 14% de la 1 septembrie 2020, în loc de 40% – cât era prevăzut în legea pensiilor votată de PSD, pe fondul creșterii deficitului bugetar în plină criză economică provocată de pandemia de Covid.

Foto: Eugen Teodorovici (InquamPhotos / George Călin)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

14 comentarii

  1. Asta în contextul în care nu există pandemie și criza aferentă. Poate așa dacă le arăți adevărul în față se mai potolesc Ciolacii, Solomon Șaormel și proasta familiei Danciloasa. Nu puteau să mărească în 2019 Dar putem acum când vine criza aia mare. Mari ticăloși pesedeii…cred ca e mare rău căderea în sondajele lor de sunt atât de disperați.

  2. Discotețarul ar spune orice, numai să rămână și el cu o foncție la stat. Altfel, moare de foame. Serios, la ce se mai pricepe chiparosul, în afară de gargară politică și băut șampanie din roabă prin cluburi? Are vreo meserie? A lucrat undeva înainte?

    • Extras dintr-un articol de presa unde se prezenta CV-ul lui Citu:
      „El a absolvit în 1996 Grinnell College din SUA, specializarea economie/matematică, şi are un master şi un doctorat la Iowa State University.

      Anterior revenirii în România, Cîţu a mai lucrat ca economist la Banca Europeană de Investiţii (2003 – 2005) şi la banca centrală a Noii Zeelande (2001 – 2003).

      În perioada 1997 – 2001, a fost lector la Iowa State University, în SUA. Ca limbi străine cunoscute, din CV reiese că vorbește engleză, franceză și italiană.”

      sursa:
      https://www.hotnews.ro/stiri-esential-23444813-cine-este-florin-citu-propus-ministru-finantelor-bancher-acuzat-implicare-atacul-speculativ-leu-din-2008-esti-frumos-chiparosule.htm

    • Orlando Teodorovici a muncit toată viața la stat și s-a plimbat prin 6 ministere.
      A fost doar bugetar și a schimbat nu mai puțin de 6 ministere, conducând 2 dintre ele: Fonduri europene și Finanțe.
      Educația lui Teodorovici nu explică ascensiunea sa profesională.
      A terminat Facultatea de Comerț la ASE și are un master în studii politice.(ca orice politruc!)
      Nu are nicio specializare și nu a participat la niciun curs în Occident.

      Teodorovici s-a angajat la 20 ANI, in 1991,(e nascut in 1971), imediat ce a terminat Liceul, INAINTE să termine o facultate.
      El a termintat Facultatea(ASE) în timp ce MUNCEA cu normă întreagă la stat, un aspect care ridică semne de întrebare în legătură cu modul în care a aprofundat economia și finanțele.
      Între 1991 și 1997 a fost Referent la Ministerul Transportului, urmând în paralel Academia de Studii Economice. (1993-1997, mentioneaza in CVul oficial anii de studiu la ASE!)
      Întrebare: dacă Teodorovici avea Program de bugetar între orele 8 – 16 la Ministerul Transporturilor, când se mai ducea la Facultate?!!!
      Teodorovici este promovat expert în cadrul aceluiași minister, iar apoi aterizează la Departamentul pentru Integrare Europeană (1999) unde a fost numit Director (deși era un simplu economist).
      În 2000 trece la Ministerul Afacerilor Externe fiind Director în Departamentul pentru Afaceri Europene (deși pregătirea lui educațională în domeniul diplomației este zero).
      Între 2000 și 2004 este Director în cadrul Ministerului Integrării Europene.
      Apoi, schimbă din nou ministerul și între 2004 și 2005 este Director la Ministerul Economiei – Autoritatea de Management pentru Fondul de Coeziune.
      ntre 2007 și 2009 este secretar de stat la același minister, iar până în 2012 director la Curtea de Conturi.
      Între 2012 în 2015 devine ministru Fondurilor Europene, apoi trece șef la Ministerul de Finanțe.
      Părăsește postul o dată cu guvernul Ponta.
      Își reia fotoliu de senator obținut în 2012.
      Apoi ajunge Minsitru de finante in Guvernul Dancila!!
      http://mfe.gov.ro/wp-content/uploads/2019/04/7b003d651db36e378c27bae3eb7bdc70.pdf

      NU a facut FIX nimic la viata lui, NU are nici o REALIZARE Profesionala, NU are nici o Pregatire Profesionala remarcabila care sa il recomande in inaltele functii ocupate in Statul roman!
      Cariera lui profesionala este datorata EXCLUSIV partidului, PSDul sa traiasca!!!

  3. Atunci nu se putea ca erau la guvernare si nu era pandemie. Acum „se poate”… Fmm PSD. O mizerie de partid, iar cei ce-i sustin sunt la fel.

  4. Numai prostii au făcut comunistii ăștia cu scoaterea Legii 127!
    2 ani de timp pierdut în Sparlament cu procedura parlamentară pentru fătarea aceastei legi tâmpite și antieconomice doar ca să vadă prostimea că Volgutza lucrează și ca PZD să aibă un as în mânecă pentru alegerile din 2020!
    Dar unde au fost ceilalți parlamentari și care a fost capacitatea lor de judecată de nu știau dat seama de aceste lucruri?!
    Nu trebuia să existe aceasta lege, trebuia respectată legea veche care impunea indexarea anuală începând din prima lună a anului cu un procent compus din rata inflației plus 1/2 din creșterea salariului mediu brut din anul precedent.
    Astfel, pensionarii ar fi ieșit mai câștigați si în 2019 și în 2020 prin indexarile cu 10 % și respectiv 10,3%!
    Principiul predictibilitatii și principiul încrederii în lege s-au dus dracului.
    De aceea eu am dat statul în judecată pe legea veche, pentru că are șanse de reușită 100%.

  5. Documentul a fost furnizat presei după ce actualul ministru al Finanţelor, Florin Cîţu, a susţinut acum vreo cateva luni că EXISTA un Document oficial la Minsiterul de Finante prin care Guvernul PSD recunoaştea că nu putea creşte Pensiile decât în mod eşalonat.
    ”Am cu mine documentul pe care l-au aprobat în Guvern anul trecut, o Notă de informare, prin care Guvernul PSD RECUNOSTEA că NU poate să crească Pensiile cu 40% din 1 Septembrie, decât ESALONAT. Se propunea în Guvern o REESALONARE a Pensiilor, pentru că NU îşi permiteau să facă o creştere cu 40 la sută”, a afirmat ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, într-o conferinţă de presă.
    Fl. Cîţu a precizat că şocul unei majorări cu 40 la sută ar fi fost foarte mare şi greu de administrat:
    ”Vă spun că discuţiile cu instituţiile internaţionale care ne monitorizează, cu Comisia Europeană au fost dure de fiecare dată. Nimeni nu înţelege cum poţi să-ţi arunci ţara şi finanţele în aer într-o situaţie limită. Când am venit anul trecut la guvernare erau Facturi neplătite de trei sau patru ani de zile. Erau trei miliarde de lei stoc pentru concediile medicale neplătite. Erau patru miliarde de lei la PNDL, era un miliard de lei la Start Up Nation. Toate acele facturi le-am plătit noi. Şi-au dat seama că nu au bani, pentru că aveau acele facturi neplătite şi au venit cu această notă de informare în Guvern. Prezint astăzi acest document. Este momentul ca românii să ştie că socialiştii i-au MINTIT şi niciodată NU au avut de gând să crească pensiile cu suma pe care o spuneau”, a afirmat ministrul Finanţelor.

    Cum vor raspunde PSdeii lui Marclica Ciolacu la aceasta dezvaluire, pe acre o asteptam de multa vreme de la Fl catu?!
    Simplu!
    Ia sa-i vezi si sa-i auzi cum vor aparea TOTI, pe rand, in frunte cu mahalagioaica Olguta(mamica Legii pensiilor!) si cu analfabeta Veorica si cu tractoristul Ciolacu si cu Orlando discoteca(pariez ca Orlando va NEGA existenta acestui DOCUMENT Oficial, emis de el!!!) si vor NEGA Vehement ca acest Document spune ca PSD nu va mari Pensiile cu 40% dintr-o data!
    Or sa invoce manipulari PNListe!!!
    Hai PSdeii la minciuni!!

    Ieri, Grupul parlamentar al PSD a ELIMINAT, printr-un amendament la Proiectul de Lege al Guvernului PNL care aprobă OUG privind rectificarea bugetară în 2020, formularea care indica o Creştere a punctului de pensie cu 14%, cum a propus Guvernul Orban.
    In urma Amendamentului de Ieri al PSD, majorarea Punctului de pensie ar trebui să fie de 40%, cum arată Legea pensiilor, dacă Proiectul va fi adoptat în plenul Parlamentului.
    Astfel, a fost Abrogat Articolul care prevede majorarea Punctului de pensie cu 14%, aşa cum era în varianta OUG Orban printr-un Amendament al grupului parlamentar al PSD:
    „La articolul 86 alineatul (2) din Legea nr.127/2019 privind sistemul public de pensii, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 563 din 9 iulie 2019, cu modificările ulterioare, Litera b) se MODIFICA şi va avea următorul cuprins “b) la data de 1 septembrie 2020 – 1.442 lei”, conform unui amendament la propunerea legislativă pentru aprobarea OUG va deveni:
    „Menţinerea valorii Punctului de pensie, aşa cum este prevăzut în lege, la valoarea de 1.775 lei, în scopul PASTRARII calendarului privind majorarea punctului de pensie până la intrarea în vigoare, în integralitate, a Legii privind sistemul public de pensii”, arată PSD în motivarea amendamentului.

  6. Îl vreți în PNL?

  7. Au aparut minciunile PSDiste pe subiect:
    1. Marcel Ciolacu a explicat asta seara, la România TV, că nu știe despre Documentul invocat de Fl. Cîțu, iar cel care trebuie să dea explicații este Teodorovici.
    Ciolacu a anunțat că PSD a reintrodus IERI un amendament la Camera Deputaților prin care Punctul de pensie să fie majorat cu 40% în acest an.
    ”Cel mai în măsură este dl Teodorovici să spună în ce context a făcut acea Notă către Premier. Vrem ca pensionarii să nu mai aibă niciun drept la viață? Nu este o creștere mare. România se împrumută cu 1.000 de euro pe secundă. Ce face cu acei bani? Să ne spună ce a făcut cu împrumuturile. Am avut discuții cu mai mulți lideri de grup și lideri de partid și cred că acest amendament, de majorare a pensiilor cu 40%, va trece la vot.”, a declarat Marcel Ciolacu.

    2. Intr-o intervenție telefonică la Realitatea TV, Eugen Teorodovici a susținut AZI că majorarea pensiilor cu 40% este POSIBILA.
    „Această lege se poate aplica și sunt soluții la nivelul administrației centrale, dar, așa cum am spus și în acea notă – acea informare pentru Guvern, un document confidențial… spuneam foarte clar că trebuie luate anumite măsuri, trebuie să se reducă din zona publică cheltuielile nejustificate. Erau mai multe exemple în acel document, cu reducerea numărului de secretari de stat, de consilieri la cabinetele acestora, cu reducerea pensiilor speciale, pentru care văd că se discută în Parlament în mod nejustificat acest subiect. Legea va fi respinsă pe 30 septembrie, la CCR, din păcate. Am propus o serie de măsuri, astfel încât să putem aplica această lege.
    Și am spus foarte clar că, fără aceste măsuri, este dificil dacă nu imposibil, ca legea să fie aplicată. La fel susțin și ASTAZI, că România își poate permite să susțină majorarea acestor pensii, dar, în același timp, trebuie luate anumite măsuri”, a declarat Teodorovici.

    Cum MINTE Teodorivici fara pic de RUSINE?!
    Cititi Documentul ORIGINAL de la Finante, Eugen Teodorovici a cerut Guvernului PSD, Premierului Viorica Dancila, „să se evite angajarea de cheltuieli suplimentare”, dar a cerut „TOTODATA REANALIZAREA Calendarului de IMPLEMENTARE a Legii pensiilor”, amintind despre depăşirea ţintei de deficit de 3% în 2020 şi 2021:
    „Vă adresăm rugămintea de a dispune demersurile necesare,astfel încăt prin orice iniţiativă legislativă să se evite angajarea de cheltuieli bugetare suplimentare, cu impact pe deficitul bugetar al anului curent şi al anilor următori, precum şi identificarea de economii de cheltuieli bugetare care să nu mai fie angajate pentru alte proiecte, astfel încât să se realizeze încadrarea în ţintele de deficit aprobate/asumate. TOTODATA vă rugăm să DISPUNETI REANALIZAREA Calendarului de IMPLEMENTARE a prevederilor Legii nr. 127/2019 privind sistemul public de pensii în ceea ce priveşte creşterea pensiilor pentru respectarea limitei de 3% din PIB pentru Deficitul bugetar aferent perioadei 2020 – 2023”, se arată în nota de informare semnată de Eugen Teodorovici.

    „Traducatorii” din PSD tac chitic, Ciolacu a evitat sa „traduca” Documentul, „decat” Orlando, sarmanul analfabet functional abereaza cu Documentul in fata, sigur fiind ca oricum votantii PSD il cred!!
    Rusine, mincinosilor!!

  8. Cititi si plangeti, postacilor
    https://m.hotnews.ro/stire/24275402

  9. Punctul 2 din NOTA INFORMATIVA a lui Teodorovici catre Premierul Viorica Dancila spune ca în octombrie 2019 Conducerea Departamentului Europa a FMI atrăgea ATENTIA cu privire la Calendarul Implementarii Legii 127 din 2019 privind creşterea pensiilor, in ceea ce priveste tintele de Deficit Bugetar(pe 2020, 2021, 2022, 2023), iar raspunsul Delegatiei Romaniei a fost:
    „Delegaţia României a menţionat că dacă pentru anul 2020 există posibilitatea stabilirii unei ţinte pentru Deficitul bugetar în condiţiile creşterii punctului de pensie cu 40% în septembrie 2020 pe seama reducerii drastice a investiţiilor publice, in schimb pentru Anul 2021 este PUTIN PROBABIL sa se RESPECTE Limita de 3% din PIB, Corelat cu Calendarul privind Creşterea pensiilor propus prin Legea 127/2019. SINGURUL mecanism la dispoziţia autorităţilor române pentru INCADRAREA în limita de Deficit de 3% îl reprezintă Prevederea din Legea pensiilor potrivit căreia prin LEGEA privind Plafoanele unor Indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar se pot STABILI Majorări DIFERITE pe Punctul de pensie”, conform Documentului de mai sus, prezentat de Cîţu si necontestat de Orlando!
    Deci: „se pot STABILI Majorari DIFERITE ale Punctului de pensie”(adica, Orlando RECUNOASTE ca Romania NU poate mari Punctul de Pensie DINTR-O DATA cu 40% la 1 Septembrie 2020?!), potrivit „LEGII privind Plafoanele unor Indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar”!!!
    Mincinosi ordinarI!!

    Ciolacule, tradu-ne tu Nota informativa a lui Orlando!!
    Sau, sa iasa analfabeta Veorica, sa „traduca” ea Documentul!