G4Media.ro

DOCUMENT Elevii vor intra în școală pe 14 septembrie doar dacă părinții…

DOCUMENT Elevii vor intra în școală pe 14 septembrie doar dacă părinții lor semnează o declarație pe propria răspundere, altfel nu sunt primiți la ore, prevede un act publicat de Ministerul Sănătății

Elevii vor fi primiți în școală doar dacă părinții lor semnează o declarație pe propria răspundere, potrivit documentului publicat de Ministerul Sănătății marți.

Condiționarea accesului în școală pentru elevi apare în nota Declarației pe propria răspundere pentru părinți, publicată în Anexa 4 a draftului.

Documentul prevede: “Declarația condiționează primirea copilului în colectivitate la începutul fiecarui ciclu de prezență fizică în spațiul școlar și va fi prezentată la triajul epidemiologic la intarea în unitate”.

 

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Aha deci, dragi parinti este raspunderea voastra in cazul incare copilul se infecteaza cu virusul si nu a scolii. Scoala nu este raspunzatoare daca copilul uita sa-si puna masca intr-o pauza sau daca nu exista dezinfectanti in clase. De asemenea, scoala nu este responsabila daca vreun parinte ajunge intubat intr-un pat ATI. Aceeasi atitudine exista si in vest, stati linistiti. Se pare ca este o decizie luata la nivel european de catre „expertii” lu’ peste prajit. Ideea este ca, citez din presa belgiana: „exista apa si sapun si stim sa ne spalam pe maini”. Da, sa se „spele pe maini” de situatie, asta intr-adevar se poate.

  • Dacă dumneavoastră reușiți să găsiți soluții concrete pentru a fi supravegheat – fiecare copil în parte – în pauze în curtea și pe coridoarele unei școli cu 1000 de elevi și 30 de cadre didactice, atunci pot și școlile să-și asume răspunderea!

  • Nu inteleg ce-i asa mare drama cu declaratia asta.Oare cand si-au dus copii la inghesuiala de pe Litoral aceea nu a fost tot o asumare a raspunderii?Cam mare ipocrizia.

 2. Tipic autorităților. Vina sa si-o asume populația/părinții.
  Semnez declarația cu condiția ca si Dr.școlii să își asume ca nu se va îmbolnăvi copilul in școală.

  • Comentariu dvs nu isi are rostul. Cunosc parinti care si-au trimis copii la scoala cu febra 40* doar pentru ca nu aveau cu cine sa ii lase acasa. Sa nu incercam sa aruncam in carca altora grija si preocuparea pentru sanatatea si bunastarea copiilor nostri.

  • Ca nu avem aceeași logică, va inteleg. Acei copii puteau fi trimiși acasă, ca in multe cazuri, dar există veșnica problemă ” mica intelegere ”
   Aceasta este marea problemă a noastră…dam câte ceva si închid ochii.
   Nu de puține ori imi venea copila acasa si imi spunea ca sunt colegi bolnavi, dar cu acordul cadrelor/asistentei med. au rămas la cursuri.

 3. Comentarii de pesedisti retardati. Dacă părinții își monitorizează copiii și nu îi trimit la școală bolnavi, nici ceilalți nu se îmbolnăvesc. Dacă părinții sunt tampiti și îi trimit, se îmbolnăvesc și ceilalți. E simplu. Dar ca de obicei, românul nu își asumă nicio responsabilitate, să facă și să îmi dea altul.

 4. Art 292 CP nu mai prevede falsul in declaratii de 11ani.
  Ce juristi au astia la Ministerul Sanatatii? Cu scoala la FF ca stim noi cine?😂