G4Media.ro

DOCUMENT: DNA a cerut de la Ministerul Culturii toate contractele legate de…

DOCUMENT: DNA a cerut de la Ministerul Culturii toate contractele legate de pază, consultanţă sau servicii de întreţinere climatizare într-un dosar

DNA a cerut de la Ministerul Culturii „toate contractele privind achiziţionarea serviciilor: de reparare şi întreţinere a grupurilor de refrigerare şi a instalaţiilor aferente de tratare a aerului; de întreţinere curăţare a instalaţiilor interioare de apă menajeră, consultanţă în domeniul ingineriei şi construcţiilor, de monitorizare şi control al echipamentelor tehnice, de pază” pentru sediul central al ministerului din clădirea Bibliotecii naţionale, din perioada 1 ianuarie 2014 până în prezent, potrivit unei solicitări DNA de predare documente adresată Ministerului Culturii şi consultată de G4Media.ro.

Solicitarea DNA a fost făcută pe 9 octombrie cu termen de predare a documenelor până pe 18 octombrie 2019. Cererea DNA a fost formulată de procuroarea Aurelia Enache în dosarul 510/P/2019.

FOTO: Fragment din cererea DNA transmisă Ministerului Culturii

DNA nu a explicat până acum de ce a solicitat aceste documente şi cine este vizat în dosar. Nici Ministerul Culturii nu a răspuns la solicitarea de informații a G4Media.ro.

Potrivit SEAP (portalul guvernamental de transparenţă în achiziţii publice), în perioada 2014 până în prezent, Ministerul Culturii a încheiat mai multe contracte de pază.

22 noiembrie 2017: Ministerul Culturii a încheiat un contract în valoare de aproape 14.000 de euro fără TVA, prin încredinţare directă, cu firma V.O.G. Sistem Activ pentru „servicii de pază (9 posturi de pază permanente 24/24h, din care, 2 posturi fixe şi 7 posturi mobile) la sediul Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale pentru spaţiile interioare şi exterioare imobilului, inclusiv parcarea şi spaţiile verzi”.

Potrivit Registrului Comerţului, firma V.O.G. Sistem Activ este deţinută de Gheorghe Gircomu şi Adrian Oprea.

O altă firmă, VOG Sistem Guard, deţinută până pe 19 octombrie 2017, de către Gheorghe Gircomu şi Adrian Oprea, a încheiat alte contracte cu Ministerul Culturii pentru paza sediului, toate prin negociere directă.

28 aprilie 2017: contract în valoare de peste 22.000 de euro, tot prin încredinţare directă.

28 decembrie 2016: act adiţional de aproape 59.000 de euro la contractul prestari servicii de pază încheiat pe 22 aprilie 2016, atribuit prin încredinţare directă.

22 aprilie 2016: Ministerul Culturii a atribuit companiei de pază şi protecţie VOG Sistem Guard, prin negociere dirrectă, un contract în valoare de aproape 180.000 de euro pentru servicii de pază.

30 aprilie 2015: aceeaşi firmă a primit, tot prin încredințare directă, un contract similar, în valoare de peste 170.000 de euro, pentru paza Ministerului Culturii pentru o perioadă de 1 an.

30 septembrie 2014: Contract de 39.000 de euro atribuit de Ministerul Culturii firmei VOG Sistem Guard prinnegociere directă.

Pe 30 aprilie şi pe 30 iulie 2014, Ministerul Culturii a mai atribuit 2 contracte în valoare de peste 40.000 de euro pentru paza sediului, tot prin negociere directă, către firma OK Guard, deţinută de Marius şi Monica Muşat.

Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Nea Alifie, nea Vaselină,
    Aveți nevoie de vitamine și întăritoare, bre? Că la ce aflux de prospături o să aveți curând m-aș mira dacă n-ați avea nevoie măcar de câteva doze zilnice de Black Mamba…!

  2. Eu zic sa se concentreze mai ales pe faptele ministerului din ultima vreme de cand e dirijat de unul mai breaz….

  3. DNA sa ceară astfel de contracte si la Ministerul Economiei la cele două companii de stat care au fost in subordinea lui Badalau sa vadă acolo dezastru. Verificare la sânge! Urgent!

  4. Sa ceară și să verifice și contractele de la facultăți mai ales de la facultatea de arte plastice București

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.