G4Media.ro

DOCUMENT De ce au fost respinse candidaturile Giorgianei Hosu si Gabrielei Scutea.…

DOCUMENT De ce au fost respinse candidaturile Giorgianei Hosu si Gabrielei Scutea. Procurorii CSM ii reproșează lui Hosu lipsa de viziune, incapacitatea de asumare a responsabilității si de gestionare a crizelor instituționale. Scutea este criticată ca nu a identificat problemele concrete ale Ministerului Public

Procurorii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au făcut publice argumentele pentru care au avizat negativ propunerile ministrului Justiției ca Gabriela Scutea sa fie numită procuror general, iar Giorgiana Hosu procurorul șef al DIICOT.

În cazul Gabrielei Scutea, magistrații au fost nemulțumiți de raspunsurile date, „de multe ori în mod aluziv, ambiguu, ezitant și bazat pe retorică excesivă”, fapt care i-a făcut să creadă că aceasta nu ar avea capacitatea să pună în practică obiectivele asumate. Mai mult, în percepția procurorilor CSM, Scutea nu a identificat problemele concrete cu care se confruntă instituția pe care vrea să o conducă.

Gabriela Scutea a fost respinsă de Consiliu și pentru că nu ar fi analizat retrospectiv și nu a tras concluzii dupa semnarea protocolului cu Serviciul Român de Informații, deși Curtea Constituțională l-a declarat nelegal.

Citește aici Documentul referitor la Gabriela Scutea

Critici mai dure i-au fost aduse de către CSM Giorgianei Hosu. Procurorii au avizat negativ candidatura acesteia pe motiv că deși Hosu a ocupat funcții de conducere în cadrul Direcției de Combatere a Crimei Organizate încă din 2007, nu a identificat ce măsuri trebuie luate pentru remedierea problemelor, nu a demonstrat capacitate de asumare a responsabilității și de gestionare a situațiilor de criză.

Un paragraf special este dedicat răspunsurilor lui Hosu cu privire la măsurile luate după ce toti inculpații din dosarul Țăndărei au fost achitați. Membrii Secției de procurori a CSM i-au reproșat lui Hosu că nu a convocat o ședință de analiză pentru a lua măsuri în dosarul instrumentat de procurori de la DIICOT.

Cele două propuneri cu aviz negativ de la Consiliul, alături de cea pozitivă, în cazul lui Crin Bologa, candidat la șefia Direcției Naționale Anticorupție vor ajunge la președintele Klaus Iohannis pentru o decizie finală.

Citește aici documentul legat de Giorgiana Hosu

Foto: Georgiana Hosu (InquamPhotos / Octav Ganea)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Adica doua fufe!

  2. 2 Gunoaie! 2 CACATI!

  3. Singura ieșire demnă din această situație este retragerea benevolă a candidaturilor. Altfel vor fi în permanență semne de întrebare privind demersurile profesionale ale celor două.

  4. Fufele astea sunt imaginea justitiei zilele din zilele noastre.

    La furat plaiesii mei!!!! Cu asa exemplare doar prostii se mai duc la puscarie

  5. Eu am inteles ca Hosu are legaturi de afaceri prin Liechtenstein cu o dinastie de praduitori ai Bancorexului, iar de Scutea ca are legaturi cu grupul de la Monaco, probabil mijlocite de acelasi SRI care i-a asigurat instructajul. Coruptie e numai cand cu Dragnea, dar la tunurile securitatii e liniste si pace? Cireada #rezist de ce mai e inca la pasunat? Nu se mai revolta nimeni?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.