G4Media.ro

DOCUMENT Darius Vâlcov își subordonează informal Fiscul: prin intermediul Comisiei de Prognoză…

DOCUMENT Darius Vâlcov își subordonează informal Fiscul: prin intermediul Comisiei de Prognoză va decide țintele pentru controalele ANAF

Darius Vîlcov își sporește controlul asupra activității Fiscului prin intermediul Comisiei Naționale de Prognoză, instituție complet obedientă față de consilierul pe probleme economice al premierului Viorica Dăncilă. ANAF și Comisia de Prognoză au semnat un Acord de cooperare care prevede că Fiscul va face controalele pe baza propunerilor de la Comisia de Prognoză.

Mai mult, potrivit documentului, ANAF și Comisia de Prognoză pot constitui grupuri de lucru comune pentru analiza de risc sau pentru controlarea contribuabililor.

Comisia Națională de Prognoză este condusă de Ion Ghizdeanu (în funcție din 2000, un fidel al lui Vîlcov), în timp ce ANAF e condusă de Mihaela Triculescu.

Documentul, numit ”Acord de coperare (sic) între Agenția Națională de Administrare Fiscală și Comisia Națională de Strategie și Prognoză pentru dezvoltarea și realizarea analizelor de risc și eficientizarea acțiunilor de control și verificare”, a fost semnat de conducătorii celor două instituții pe 22 ianuarie.

De remarcat că semnarea acordului, postat pe site-ul ANAF, nu a fost anunțată public de nici una dintre cele două instituții.

Citește aici documentul integral postat pe site-ul ANAF

Câteva dintre prevederile Acordului:

 • Începând cu ianuarie 2019, Comisia de Prognoză va selecta contribuabilii care vor fi propuși pentru a fi cuprinși în controalele întreprinse de ANAF în funcție de domeniul de activitate, fluctuația cifrei de afaceri și a celorlalți indicatori stabiliți de comun acord între ANAF și CNSP
 • În vederea realizării prevederilor prezentului acord, ANAF și Comisia de Prognoză pot constitui grupuri de lucru comune
 • Analiza de risc se va realiza de ANAF în funcție de indicatorii statisticii existenți în bazele de date ale ANAF și indicatorii statistici transmiși de CNSP
 • Analiza de risc are ca scop determinarea sectoarelor și societăților unde există riscuri fiscale potențiale
 • CNSP va comunica conducerii ANAF lunar situația domeniilor și a societăților comerciale care prezintă un grad ridicat de risc de evaziune fiscală. Trimestrial se va face o analiză comună a rezultatelor și se vor aduce îmbunătățiri metodologiei de analiză de risc, dacă va fi cazul.

Cum justifică cele două instituții Acordul? Prin nevoia reducerii evaziunii fiscale: ”Pentru atingerea obiectivelor din Programul de guvernare de îmbunătățire semnificativă a gradului de colectare este necesar ca eficiența acțiunilor ANAF de combaterea evaziunii fiscale să se amplifice”.

Context:

Comisia Națională de Prognoză, condusă de Ion Ghizdeanu, a devenit una dintre instituțiile-cheie ale strategiei economice a PSD, fiind transformată într-o instituție subordonată direct lui Vâlcov, prin SGG. În plus, președintele instituției, Ion Ghizdeanu, este cunoscut pentru flexibilitatea în fața Puterii, oricare ar fi ea (este director general, apoi președinte al instituției din anul 2000).

Comisia Națională de Prognoză a primit în ultimii doi ani puteri uriașe, fiind transformată într-un minister alternativ de Finanțe. Astfel, Comisia Națională de Prognoză a primit atribuţii majore în proiectele strategice de investiţii de tip parteneriat public-privat în urma adoptării de către Guvernul Dăncilă a OUG 28/2018. Mai mult, instituția condusă de Ion Ghizdeanu, vrea să-și atribuie dreptul de a face exproprieri pentru realizarea proiectelor de investiții prin celebra metodă a parteneriatului public-privat (PPP).

Foto: Darius Valcov Inquam Cornel Putan

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

25 comentarii

 1. O singur precizare ca sa ma asigur ca am inteles.
  Un „protocol” incheiat intre doua institutii pentru a lucra impreuna e ilegal.
  Un „acord de cooperare” incheiat intre doua institutii pentru a lucra impreuna e legal.

  Singura diferenta e ca „protocolul” a fost incheiat pentru a prinde infractorii iar „acordul de cooperare” e pentru a prinde persoanele care nu vor sa plateasca taxele catre „infractori”.

  Am inteles?

  Mie imi convine. Oricum ma pis pe ea tara de cacat plina de oameni de cacat. Degeaba ziceti voi ca nu suntem o natie de hoti. Exact asta suntem. Pe langa asta suntem si retardati mintali.

  Eu am plecat din tara. Nu venitit dupa mine.

  • Drum bun, sa fii sanatos.

   In primul rand, asta s-a votat, asta a ales poporul, o mafie, cand a votat ultima oara. Nu stiu cum sa-i fac sa nu mai voteze cu hoti, dar o criza economica ar putea fi raspunsul.

   In al doilea rand, PSD e intr-o pozitie mai vulnerabila ca oricand. Iliescu a castigat alegerile cu 40%, acum PSD e in tomberon, fiindca le-au tot murit votantii, de batranete, cu zecile de mii, iar romanii au inceput sa se trezeasca.

   Vom vedea la alegeri ce au invatat romanii din mizeria din ultimii doi ani, dar va fi atat de rau, mai ales pentru cei deja saraci, incat unii dintre ei se vor trezi. Cati? Nu stiu, vedem la alegeri.

   In al treilea rand, eu nu plec nicaieri, sunt roman in Romania.

  • Da, ce simplu si comod: „‘…Mie imi convine. Oricum ma pis pe ea tara…”…! O scoatem…la aer, chit ca e frig afara, ne usuram cat sa ne tina pana la scara avionului iar apoi…pe aici ti-e drumul…! Si uite asa am scapat de orice fel de obligatii: nu iesiri in piata, nu inghionteli cu trollii pe forumuri, nu munca de lamurire cu cunoscutii, liberi ca pasarea cerului…!
   Pare atat de simplu, dar macar o intrebare se mai poate pune, totusi: Ce le vom spune peste ani celor care acum sunt mici si nu pot pune inca intrebari de genul: ”Tati, tu ditai capetenia incornorata ce mama Dracului ai facut atunci cand hotii si talharii au fost cat pe ce sa puna mana pe bunurile noastre, ale tuturor…?”

  • Punctul pe ,, i ”. Asa e. Cea mai mare parte dintre noi noi, doar niște fățărnicie, feisbucisti, fake…

 2. Asta e soră cu mult controversatele protocoale!? Așa pare ? Mă întreb ” protocoale sau …….controale” ???

 3. Concluzia lui Dan este logică și corectă. Din nefericire! Cine crede că suntem”gradina Maicii Domnului ” nu poate fi decât de o naivitate sinonimă cu prostia… Trăim în iadul PZD-ist și nici nu ne dăm seama… Prostia a atins cote de neimaginat…!

 4. Asta parca-i omul cavernelor. Asa figura si voce necizelata, mai rar intalnesti. Acuma ar vrea sa fie si guvernatorul BNR, adica lupul stapan la stana de oi.

  • Valcov, cum bine-i spunea cineva cavoulingou tablou, e bolnav mintal si maniacodepndent! Ii curg balele dupa cele 4 lingouri de aur din Muzeul BNR! Si sunt si cateva tablouri de valoare pe acolo…

  • Si cand te gandesti ca la varful BNR sunt oameni cu scaun la cap, prudenti, competenti, te intrebi ce sa caute asta acolo? Sa duca tot patrimoniul in cavou?

  • Putina…prudenta, ca nici in BNR, la varfuri, nu e totul la superlativ! Are si ea cateva bubite…

 5. Solutia?
  sa nu ne grabim cu plata impozitelor, noi, parintii, rudele si prietenii !

  • cumpara corporatristii/rezistentii in draci benzina, tigari, bauturi fine si alte produse accizabile, din al caror pret jumatate merge direct in bugetul lui dragnea!

 6. Asa minti bolnave niciodata n-au existat in fruntea tarii!
  Sa faci din Comisia de Prognoza o struto-camila, un instrument de falsificat datele economice pentru a se livra cat cer (domnu’ ministru, cat vreti sa fie PIB-ul?!) niste capcauni, un instrument de sifonare de bani publici (vezi fondul ala de investitii pe care-l va administra!) si un instrument de comanda pentru terorismul fiscal, este abisul, nu noaptea, ca noaptea mai trece, mintii bolnave!
  Ce ma mir cel mai mult e ca opozitia noastra politica nu a infierat suficient transformarea Comisiei de Prognoza intr-o institutie mafiota si nu s-a luptat pentru revenirea ei la normalitate!
  Solutia? Tot aia. Cetatenii sa puna mana pe reteveie.

  • s-ar putea sa fie nevoie de macete!

  • Da, mă, sunteți tari cu reteveiele și macetele, dar dacă după aia luați din nou un spray între felinare, tot voi plângeți că ați fost „gazați”.

  • Da, ma, dar ne asumam!

  • daca am maceta, rezolv spray-ul si dovleacul tau!

 7. PSD = partidul sinistrilor delapidori… pentru votanti ! Traducerea pentru populime…

 8. Asta strange bani pentru el si eventual pentru partid. Nu poate altfel. Are o problema. Nu mai e vindecabil.

 9. PSD = partidul sinistrilor delapidori ! Traducerea pentru populimea votanta !

 10. Eu si tovarasii avem banii in ofshoare, panamale, brasilii. Ne dore-n basca de ce se intampla cu prostimea. Noua sa ne fie bine. Oricum ar fi, tot pe noi ne voteaza.
  V-a placut in 2009 ? Acum avem si experienta!

 11. valetul orlando ce mai face ? o cafeluta, o extragere de bonuri fiscale…

 12. corect a spus un om precum noi romanii sunteti un popor varza, un popor mioritic care este condus de 2 infractori criminali penali

 13. scoateti tablouri de unde stiti, tovarasi. luvrul va fi o biata magazie.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.