G4Media.ro

DOCUMENT Avocatul Poporului cere Ministerului Educației să ia în considerare redeschiderea școlilor,…

DOCUMENT Avocatul Poporului cere Ministerului Educației să ia în considerare redeschiderea școlilor, conform recomandării OMS

Avocatul Poporului cere Ministerului Educației să suspende educația online și să ia în considerare redeschiderea școlilor, practică la care au recurs aproape toate marile state europene. Instituția condusă de Renate Weber s-a sesizat din oficiu în legătură cu situația asigurării de laptopuri la cerere pentru profesori, pentru continuarea școlii în online, se arată într-un document obținut de Edupedu.ro. 

Avocatul Poporului a avertizat Ministerul condus de Monica Anisie că “poate fi reținută o posibilă încălcare a drepturilor” reglementate de Constituție, respectiv “dreptul la învățătură”, și a cerut verificarea situației, precum și mai multe date cu privire la numărul de profesori care au cerut și primit laptopuri.

Nu vedem de ce școlile nu au putut fi deschise, cel puțin pentru vârstele mai mici. Desigur, pe lângă luarea măsurilor de precauție”, a declarat ulterior adjunctul Avocatului Poporului, pentru publicația de limbă maghiară Maszol.ro.

Avocatul Poporului s-a autosesizat cu privire la închiderea tuturor școlilor din țară. Într-o adresă trimisă de pe 10 noiembrie Ministerului Educației și semnată de adjunctul Avocatului Poporului, Molnar Zsolt, acesta anunță că “doamna Renate Weber – Avocat al Poporului a aprobat sesizarea din oficiu în legătură cu asigurarea, la cererea cadrelor didactice, a dispozitivelor necesare realizării activităților e-learning”.

În adresa obținută de Edupedu.ro, trimisă Ministerului Educației pe 10 noiembrie, Avocatul Poporului avertizează Ministerul Educației că e posibil să încalce Constituția și cere “verificarea și examinarea situației descrise; numărul de cereri formulate de cadrele didactice pentru obținerea dispozitivelor – laptop/tabletă – esențiale pentru desfășurarea activității e-learning; situația referitoare la predarea/primirea acestor dispozitive de către cadrele didactice”.

 

Foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. e vacanta de iarna ce scoli deschise viseaza unii . sa faca scoala la vara cind o fi cald

  • Nu m-asteptam sa vad reluata o propunere a raposatului dictator.
   Jupânu’ a propus (probabil pentru economie la încalzire) sa fie vacanta de iarna vreo doua luni, si sa se faca scoala vara. I-a venit negatie de la OMS (si n-a nesocotit-o), cu mesajul ca pe caldura randamentul scolarilor e mult mai slab.
   As adauga ca susnumitul „v” a avut probabil parte doar de birou cu aer conditionat, neavând ocazia sa simta cum se opreste cerebelul (daca are) la 35 de grade.

 2. Cumătra să și dea demisia, nesimțirea acestei doamne ministru nu are limite, arogantă , pițigăiată și proastă de pute

 3. Deschiderea școlilor, la recomandarea OMS; dar închiderea SS, la recomandarea Comisiei Europene (MCV), a Comisiei de la Veneția și a GRECO, pe cînd o va cere scroafa-văcsuită? Că asta afectează dreptul întregului popor la o justiție echitabilă.

  • Dar de ce nu-l intrebi pe Sica de ce nu inchide SS? Nu e la guvernare de un an de zile sau te faci ca ai uitat? Ah, acum SS e buna ca ei sunt la guvernare. Vai de kurul vostru de postaci tristi care n-aveti IQ cat o ceapa degerata.

 4. A iesit Weberița din vizuina?
  Sa faca recomandari din partea partidului?
  Care u-a dat cașcaval!
  Mai bine demisia!
  E o căciulă prea mare!

 5. Atenție la comment-uri, vă rog.
  Madam Pantazi e ayatolah-a (!) curentului PRO Școală-face-to-face, no matter what…
  Prin urmare, dna Weber este idolul ’mneaei astăzi.
  Și al școlilor private, desigur…

 6. Parazitul Romaniei, mai apare cand si cand cu cate o asa zisa”recomndare’ ptr. a-si justifica salariul urias care-l primeste din banii publici.

 7. Avocatul cărui popor? Să se ducă ea cu neamurile ei și cu omeseul ei la școală-n China mamii lor.

 8. A mai fost aceasta „veste”, dar nu le-ai convenit răspunsurile primite. Asa ca au pus din nou, poate o apreciază careva…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.