G4Media.ro

DOCUMENT Angajați din ANRE, instituția bugetară cu salarii de mii de euro…

Foto: Roxana Ilie / Instagram

DOCUMENT Angajați din ANRE, instituția bugetară cu salarii de mii de euro pentru fotomodele și pile de partid, pârăsc guvernul la Bruxelles pentru că vrea să limiteze angajările și numărul de mașini

Un grup de angajați ANRE a transmis premierului Marcel Ciolacu și mai multor miniștri un memoriu prin care critică proiectul de ordonanță de urgență de reducere a costurilor birocrației. Memoriul consultat de G4Media amenință cu sesizarea Comisiei Europene privind o presupusă încălcare a independenței instituției.

ANRE (Autoritatea Națională de Reglementare în Energie), arbitrul pieței energiei, a fost constant în centrul atenției publice pentru salariile de mii de euro și angajarea unor persoane fără legătură cu activitatea, doar pe baza legăturilor politice. Mai mult, instituția are deja 360 de persoane, mai mult decât instituții similare din țări mai mari, și un proiect de lege prevede suplimentarea cu 180 de posturi.

Proiectul de OUG criticat de angajați prevede limitarea angajărilor la stat, salarizarea pe criterii de performanță, instituirea unor norme clare pentru cumpărarea de autoturisme și plata la buget a 80% din profitul sau excedentul realizat de agențiile/instituțiile de stat.

Salariații ANRE se arată însă nemulțumiți de proiect și susțin că ”prevederile articolului care prevede că autoritățile/agențiile datorează anual o taxă specială în procent de 80% aplicată rezultatului net afectează resursele financiare ale ANRE, fiind în contradicție cu criteriile de independență enunțate de Comisia Europeană”.

Ei susțin că limitarea numărului de autoturisme ar încălca independența instituției: ”Totodată, impunerea unor normative de personal sau a unor norme de dotare cu autoturisme împiedică ANRE în luarea unor decizii autonome cu privire la execuția bugetului și de prganizare a activității. Tot în contradicție cu principiile de independență sunt și prevederile că posturile vacante se anulează”.

Pentru a stopa reforma administrativă, angajații ANRE au anunțat că vor trimite memoriul și Comisiei Europene, mai precis Directoratului General pentru Energie.

Reamintim că premierul Marcel Ciolacu și ministrul de Finanțe Marcel Boloș au anunțat în urmă cu două săptămâni o serie de măsuri pentru scăderea cheltuielilor statului.

Foto: Scrisoarea angajaților ANRE / G4Media
Foto: Fragment din scrisoarea angajaților ANRE / G4Media

Context. G4Media a publicat în ultimul an mai multe anchete despre angajarea pe salarii imense la ANRE a unor persoane fără legătură cu domeniul.

Radu Cosmin Preda, fost senator PSD în mandatul 2016-2020, a fost numit Director General Activități Suport la ANRE. Preda este absolvent al Facultății de Mecanică din Universitatea Craiova și nu a avut legături cu domeniul energiei până la angajarea sa în instituție, cu câțiva ani în urmă. Salariul net al lui Radu Cosmin Preda este de circa 7.000 de euro lunar, potrivit surselor G4Media.

În perioada octombrie 2018-februarie 2021, Marina Claudia Răduinea a avansat rapid în funcție, de la simplu consilier la director. Din februarie 2021, Marina Claudia Răduinea deține, interimar, postul de director general adjunct al Direcției Activități Suport din cadrul ANRE. O sursă apropiată instituției susține că, în această calitate, Răduinea are un venit de 15.600 de euro/lunar, dar, într-un răspuns pentru G4Media, aceasta respinge afirmația: ”Potrivit Legii, veniturile mele sunt confidențiale, dar țin să precizez că ele nu se ridică ca ordin de mărime ca acela indicat de Dvs.”

Fotomodelul Roxana Ilie (32 de ani), administrator al firmei Look Outdoor SRL, societate despre care G4Media.ro a dezvăluit, luna trecută, că are contracte pentru servicii de presă și propagandă cu PSD, a fost angajată, recent, la Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), instituție aflată sub controlul aceluiași partid. Fotomodel de renume, Roxana Ilie este o prezență constantă în publicațiile de cancan.

Foto: Roxana Ilie, fost fotomodel, angajată la ANRE

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

19 comentarii

 1. Ticalosie in stare pura.

  • Asaltul privilegiatilor si specialilor. Plang ca si-ar pierde privilegiile de mii, zeci de mii de euro. Boborul platitor de taxe si impozite doarme in papuci ca i se mai baga niste taxe si impozite in plus. Natie de id10ti

 2. si astia vorbesc de taxe pt fraieri sa-ntretina ,,fetele”….

 3. Au creat un monstru si acum nici cu bunavointa, nici cu bata PNRR nu se mai poate controla. Cam asa in toate institutiile, agentiile, partidele, primariile. Legea entropiei merge mai departe pana la absolutul final.

 4. Nesimțirea acestora o întrece pe cea a magistraților. Salar minim pe economie și… independenți să fie. La cât se pricep în domeniu și ăsta ar fi prea mult.

 5. pe langa pensii pentru fosile speciale, am ajuns sa le platesc si escortele… EMIGRARE

 6. Amantele și nepoții politicienilor sunt revoltați că privații nu produc cât pot fura ei!

 7. RUSINE!
  Ciolacule, spala-te cu ei pe cap! Comisia Europeana o sa se cruceasca! Falimente peste falimente pe piata asigurarilor si astia vor salarii mai mari si masini mai bengoase.

  • Va rog frumos, cei cu asigurarile sunt asf-istii, alta specie de super-cetateni. Astia din articol sunt cei cu energia si care luptă sa ne tina pretul mic la caldurică si apă caldă, chiar daca se gaseste cate un primar rautacios care văduveşte oamenii de duşuri calde vara, cioleacu dixit.

  • @Felipe
   Ai dreptate, dar toti sunt o apa si-un pamant incat aproape ca nu-i mai deosebesc.

 8. Ce va asteptati de la o categorie de clienti politici si ai „serviciilor” care ne calareste pe noi toti ceilalti care am fost fraieri sa ramanem in tara?!!! Esentialul e sa „fie a cuiva”, sa fie loiali… nu conteaza cat sunt de impostori, de incompetenti! Multi chiar cred ca sunt competenti, au gramada de diplomute obtinute pe la „universitati” sunt cursati pe la tot felu’ de resorturi turistice pe banii nostri… Tupeul si nesimtirea acestei caste de paraziti nu au limite… s-au obisnuit sa fie serviti si sa avanseze in ierarhie prin linguseala si intrigi…. „concursul de pile”. In tara asta a devenit o virtute sa obtii un venit necuvenit…. unii mai putin: o suta, doua… alti cu miile si zeci de mii! O intrebare: daca le e asa de greu si sunt asa de neinlocuit, de ce nu isi dau demisia si isi cauta un job ca si cei pe spatele carora prospera?!!

 9. Un mic exemplu al statului paralel care doreste sa isi pastraze privilegiile si beneficiile, chiar si cu pretul dezvoltarii acestui stat.

 10. Aici am ajuns. La clepto-colectivism generalizat. Din banii noștri.

 11. Sa nu uite sa treaca in sesizarea CE si faptul ca guvernul a incalcat Directiva 2009/73/CE – care prevedea asigurarea resurselor umane necesare penru realizarea atributiilor ANRE- prin angajarea la ANRE a unor trantori necalificati, pripasiti politic in posturi cu salarii exagerate, fara competente in domeniu, incapabili sa indeplineasca sarcinile prevazute in fisa postului.

 12. Dacă mai comentează mult, va trebui desființată instituția și înființată una noua, fără uscaturi!

 13. DA ? Nu are milă Ciolacu de sărmanii oameni muncitori ? Unde să facă acum concediile ? La Mamaia ? Nu tu Paris, nu tu Londra, Dubai, Tokyo, New York, Asia ..! Cum să se descurce cu ”numai” 7000-10000 euro lunar ? Acum vor trebui să vină cu mâncare de acasă la muncă !!! Acum propun ca în semn de răzbunare să le mute Ciolacu disciplinar prin ambasade si consulate să vadă cum se trăiește acolo cu numai 10-15 mii de euro/lunar. Așa că noi vom putea liniștiți să plătim de acum înainte și noile taxe pentru propășirea poporului PESEDE.