G4Media.ro

Doar unul din trei germani are încredere în Bundeswehr (studiu)

Sursa foto: Facebook - Bundeswehr / Jana Neumann

Doar unul din trei germani are încredere în Bundeswehr (studiu)

Doar unul din trei germani are încredere în Bundeswehr, armata ţării, relevă un studiu citat vineri de dpa, preluată de Agerpres.

Există preocupări majore mai ales în ce priveşte echipamentele armatei, potrivit sondajului realizat de Infratest Dimap pentru postul public ARD.

Doar 8% din respondenţi au afirmat că au încredere sau foarte mare încredere că actualul nivel de echipare al militarilor germani este suficient pentru a-şi îndeplini misiunea, în timp ce 85% au exprimat un nivel scăzut de încredere în această privinţă sau au spus că nu au deloc încredere.

Un total de 38% dintre cei intervievaţi s-au declarat încrezători că Bundeswehr poate respinge un posibil atac asupra teritoriului NATO, în alianţă cu partenerii săi, iar o mică majoritate de 54% au afirmat că nu au prea multă sau nu au deloc încredere în acest aspect.

De asemenea, o majoritate de 60% dintre germani au doar puţină sau nu au deloc încredere că Bundeswehr a luat măsurile adecvate împotriva proliferării ideilor extremiste de dreapta în rândurile sale. Doar 28% au exprimat o părere pozitivă în acest sens.

În ce priveşte Bundeswehr în ansamblu, doar 35% dintre cei chestionaţi au declarat că au încredere sau mare încredere în armată.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

 1. Mă gandac,si parazit soroist ai câștigat un tort Ursula!

 2. Păi cand ministrul armatei declara ca nu stie cate tancuri are si trebuiesc numărate, sau ca au doar 30 cu care fac antrenamente si restul trebuiesc demontate și reasamblate , proces care durează cel putin un an ce concluzie poti trage?
  Despre avioane se spunea același lucru, de marina nu s-a auzit nimic încă.
  Speranta e în Polonia probabil, aia cumpara armament de când a început războiul.

 3. Pentru cei din Vestul Europei, increderea in nemti este cam la zero. Sunt cei care au pornit doua razboaie mondiale. Sunt cei care au ucis milioane de oameni ai altor tari.
  Asta este greu de inteles pentru esticii. Pentru vestici, Rusia nu reprezinta un pericol, Germania insa reprezinta. Capitulare neconditionata!

  • De aia au ocupat rusii toata europa de est, ca nu le plăcea să cotropeasca alte teritorii.

  • Rusii sunt salbatici, insa au treaba cu estul, ptr ca estul i-a atacat: Romania, Ungaria. Exact cum vestul are ce are cu nemtii, asa are estul cu rusii.
   Insa in est, rusii au parasit tarile cotropite (in afara de Germania de est, deoarece capitulare neconditionata) si poparele estice, au fost chinuite nu de rusi, ci de propriii lor conducatori.

  • Bătrânii spuneau că în al doilea razboi mondial nemtii se comportau frumos în comparație cu rusii care se comportau ca niste @nimale sălbatice.

  • @Manole
   Bineinteles. Nu se pot compara in salbaticie acum, darami-te acum 80 de ani. Rusii sunt salbatici, mai bine ii lasi in pace, deoarece gandirea slava nu este aceasi cu cea vestica.

 4. Titlul este greșit. Ar trebui sa întrebe ce încredere au în conducători, pt ca ei au adus armata la situația actuală.

 5. Bătrânii spuneau că în al doilea razboi mondial nemtii se comportau frumos în comparație cu rusii care se comportau ca niste @nimale sălbatice.