G4Media.ro

Doar opt medici din Botoşani s-au înregistrat oficial până acum să lucreze…

Doar opt medici din Botoşani s-au înregistrat oficial până acum să lucreze în centrele de vaccinare/ În județ sunt 12 centre, iar campania ar trebui să înceapă vineri

Doar opt medici din Botoşani şi-au manifestat, până miercuri, disponibilitatea de a face parte din personalul medical implicat în etapa a doua a campaniei de vaccinare anti-COVID-19, a declarat, pentru Agerpres, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Monica Adăscăliţei.

Potrivit datelor centralizate de DSP, în baza de date au fost înregistrate, de asemenea, cererile a 69 de asistenţi medicali şi zece registratori.

Deocamdată, numărul candidaturilor este foarte mic, în condiţiile în care la nivelul judeţului Botoşani vor fi constituite 12 centre de vaccinare, însă directorul DSP este convins că personalul necesar pentru funcţionarea centrelor va fi asigurat.

Monica Adăscăliţei susţine că există interes manifestat din partea personalului medical de la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati” şi de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă pentru a se implica în campania de imunizare, în condiţiile în care orele lucrate în centrele de vaccinare vor fi plătite suplimentar.

„Avem cereri foarte multe, chiar dacă nu sunt înregistrate oficial, de la personalul care lucrează în spital, la Ambulanţă, în cabinetele private. Ei sunt atraşi de faptul că vor fi plătiţi cu ora şi nu vor fi obligaţi să stea un număr de ore la programul zilnic. Pentru noi este important că vin din spital sau de la Serviciul de Ambulanţă, pentru că sunt cadre medicale cu experienţă şi ştiu să acţioneze în situaţii de urgenţă”, a afirmat directorul DSP.

sursa foto: Guvernul României

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.