G4Media.ro

Doar 8% din şcolile din Capitală, autorizate împotriva incendiilor. Lista instituțiilor de…

Doar 8% din şcolile din Capitală, autorizate împotriva incendiilor. Lista instituțiilor de învățământ cu avize ISU

Doar 53 din cele 642 de scoli si gradinite din Bucureşti şi Ilfov începeau anul şcolar cu autorizație pentru incendiu. G4media.ro vă prezintă lista instituţiilor de învăţământ pentru care Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a dat avize de funcţionare valabile. Majoritatea sunt grădiniţe sau şcoli private, sau after-school-uri care funcţionează pe lângă şcolile de stat. Ele au obţinut documentele valabile de funcţionare în ultimii cinci ani. În Ilfov, doar 3 clădiri – un after-school, un centru artistic şi o grădiniţă au avize.

Dintre liceele bucureştene, singurele care au primit autorizaţie de funcţionare sunt: Liceul Hyperion – privat, Liceul catolic „Sf, Iosif” – confesional, Liceul Francez „Anna de Noailles” – privat, Liceul teoretic „Dante Aligheri” – public, predare în limba italiană, Liceul Avenor – privat.

Instituţiile de învăţământ din Bucureşti şi Ilfov, ca majoritatea şcolilor şi liceelor din ţară, nu reuşesc să îndeplinească toate criteriile de autorizarea împotriva incendiilor, în special din cauza supra aglomerării şi a deficienţelor de construcţie. Cu toate că o parte dintre ele au fost reabilitate în ultimii ani, niciuna nu a reuşit să remedieze problemele.

Este şi cazul şcolii 124 din Bucureşti. Ea a ars în totalitate în noaptea de 27 spre 28 mai 2018, deşi fusese reabilitată prin intermediul programul Băncii de Investiţii şi dezvoltare. În prezent, pompierii anchetează motivele declanşării inceidiului. După distrugerea şcolii neautorizate, reprezentanţii Inspectoratului. Şcolar cred că ar fi indicate controale şi la celalalte şcoli din Bucureşti. Amenzile pentru lipsa avizului cresc până la 50 de mii de lei, iar sancţiunea cea mai drastică ar fi închiderea spaţiului neconform.

NOTA: Datele de mai jos au fost obținute la începutul anului școlar.

(Sursa foto: Inspectoratul pentru Situații de Urgență)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. soros e de vina!
    psd a facut tot posibilul dar soros a pus bete in roate…
    e uimitor cum adunatura asta de interlopi (numiti psd) inca au foarte multi votanti…