G4Media.ro

Doar 6 din 135 de brașovence, abuzate de către parteneri, și-au scos…

Sursa Foto: Pexels.com

Doar 6 din 135 de brașovence, abuzate de către parteneri, și-au scos certificat medico-legal / „Au refuzat, deși este gratuit”

De la începutul anului 2022 în evidența Direcției de Asistență Socială Brașov se află 135 de victime ale violenței domestice și, până în prezent, doar 6 victime au ajuns la Serviciului Județean de Medicină Legală în vederea eliberării certificatului medico-legal, anunță Biz Brașov.

Direcția de Asistență Socială Brașov, are semnat un protocol de colaborare cu Serviciul Județean de Medicină Legală din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov, pentru decontarea contravalorii certificatelor medico-legale.

Suportul în eliberarea certificatului medico-legal este doar o parte din serviciile și beneficiile puse la dispoziția victimelor violenței domestice de către Direcția de Asistență Socială Brașov în depășirea acestei situații de criză.

Echipa mobilă  de intervenție în regim de urgență în cazurile de violență domestică se deplasează la fața locului în maximum 90 de minute de la momentul semnalării efectuate de către organele de poliție și asigură sprijinul necesar pentru orientarea și conducerea de îndată a agresorului către centrele rezidențiale gestionate de autoritățile administrației publice locale sau, după caz, către alte servicii sociale adecvate, administrate de către furnizori publici sau privați, de pe raza unității administrativ-teritoriale”, au declarat pentru Biz Brașov reprezentanții Direcției de Asistență Socială Brașov.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Articol tendentios, adica nu exista nici un barbat batut care nu a vrut sa scoata certificat?

  2. Unora așa le place, dragoste cu năbădăi. Îi lași și mergi mai departe. Dacă te bagi să ajuți, consideră că îi încurci. Unele relații au dinamica lor, chiar dacă cei din afară nu o pot înțelege.

  3. Păcat. In numele „datoriei” de a se căsători si de a avea copii, multe femei ajung cu astfel de brute, ii ajuta sa isi transmită materialul genetic slab, si apoi stau si sufera ca fraierele ca asa vrea societatea. Iar copiii vad numai certuri si batai si la maturitate vor face fix la fel.