G4Media.ro

Doar 44% dintre români știu că daunele provocate de inundații, cutremure sau…

Doar 44% dintre români știu că daunele provocate de inundații, cutremure sau alunecări de teren asupra locuințelor pot fi acoperite de polița de asigurare împotriva dezastrelor naturale (PAD)

În România, asigurările facultative de locuințe se pot încheia pentru locuințele care sunt protejate de o poliță obligatorie PAD. Polița PAD acoperă 3 riscuri catastrofale (cutremur, inundații și alunecări de teren) până la limita de 20.000 EUR, respectiv 10.000 EUR, în funcție de tipul construcției, indiferent dacă valoarea acesteia este mai mare, însă doar 44% dintre români cunosc această informație, potrivit unui comunicat de presă transmis de Uniunea Națională a Societăților de Asigurare (UNSAR).

Conform celui mai recent studiu sociologic privind percepția față de asigurările de locuințe realizat de UNSAR, doar 44% dintre români știu că daunele pe care le-ar putea provoca vecinilor, inclusiv ca urmare a avarierii instalațiilor de apă și canalizare, pot fi acoperite pe polița de asigurare facultativă pentru locuință.

“În România, mai puțin de 20% din locuințe sunt asigurate printr-o poliță de asigurare facultativă – ceea ce ne motivează să accelerăm și mai mult demersurile de informare a populației în această direcție”, a declarat Alexandru Ciuncan, Director General UNSAR.

Cele mai multe daune provocate locuințelor din România anul trecut (54%) au fost cauzate de avarierea accidentală a conductelor de apă, a instalațiilor sanitare de apă și canalizare ale imobilelor, precum și de inundațiile provocate de vecini, se mai arată în comunicat.

Pe locul secund se plasează inundația din cauze naturale, furtuna, răspunderea civilă față de terți și incendiul. Foto: Inquam Photos / Raul Ștef

 

 

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Nu am citit articolul, pentru că nu am timp, dar poate îmi răspunde cineva. Unde făceam eu asigurarea, mereu ziceau că e vax și că să fac și asigurare suplimentară, care costa mai mult. Anul ăsta pur și simplu au luat-o prețurile razna. Acoperă asiguraea „obligatorie” și clauzele de dezastre naturale? Inundații, cutremur, etc?

    • În România, asigurările facultative de locuințe se pot încheia pentru locuințele care sunt protejate de o poliță obligatorie PAD. Polița PAD acoperă 3 riscuri catastrofale (cutremur, inundații și alunecări de teren) până la limita de 20.000 EUR, respectiv 10.000 EUR, în funcție de tipul construcției, indiferent dacă valoarea acesteia este mai mare”

  2. Da.. Toată lumea plătește dar când e o problemă mai mare firmele de asigurări intră în faliment că nu au fonduri pentru despăgubiri.. Să fim serioși. În caz de calamități doar ajutoarele externe ajută la reparații nicidecum asigurările. Ia exemplu Germania unde o localitate a fost rasă din cauza unei inundații, toți așteaptă donații, firmele de asigurări au declarat faliment

    • Asiguratorii dau faliment și când nu exista calamități, cu atât mai mult în cazuri exceptionale… Ne întrebam totuși, de ce se inhama la asemenea asigurări, dacă nu pot face fata. Doar ca să ne ia banii???