G4Media.ro

DNA l-a trimis în judecată pe fostul director al Corpului de control…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

DNA l-a trimis în judecată pe fostul director al Corpului de control al ministrului Sănătăţii, Constantin Dina/ Este acuzat că ar fi dat unei funcţionare din minister o parte din subiectele pentru proba scrisă a unui concurs

Fostul director al Corpului de control al ministrului Sănătăţii Constantin Dina a fost trimis în judecată de DNA în dosarul în care este acuzat că i-a dat unei funcţionare din minister o parte din subiectele pentru proba scrisă la concursul pentru funcţia de şef serviciu Control în cadrul Corpului de control, transmite News.ro. La rândul său, funcţionara a fost deferită justiţiei pentru mărturie mincinoasă.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaţilor: Constantin Dina, la data faptei director al Corpului de Control al ministrului Sănătăţii şi preşedinte al unei comisii de concurs, pentru folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, infracţiune săvârşită în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, şi Silvia Aramă, la data faptei şi în prezent funcţionar în cadrul Ministrului Sănătăţii, pentru mărturie mincinoasă.

”În perioada 02 – 07 martie 2022, în contextul organizării unui concurs de ocupare a funcţiei de şef serviciu Control în cadrul Corpului de control al Ministrului Sănătăţii, inculpatul Dina Constantin, în calităţile menţionate mai sus, ar fi transmis în mod nelegal celeilalte inculpate o parte din subiectele elaborate pentru proba scrisă. Acţionând în această manieră, inculpatul Dina Constantin ar fi facilitat obţinerea de către inculpata Aramă Silvia a unui punctaj care i-ar fi permis acesteia să promoveze proba respectivă”, arată DNA, joi, într-un comunicat de presă.

Atunci când a fost audiată în acest dosar, Silvia Aramă ar fi făcut afirmaţii mincinoase în legătură cu faptele şi împrejurările esenţiale cu privire la care a fost întrebată, în sensul că nu ar fi recunoscut “ajutorul” oferit de inculpatul Dina Constantin în promovarea acelei probe de concurs, afirmă procurorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti.

sursa: News.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

 1. Am mai intrebat asta, nu am primit raspuns:
  – de ce nu e intai interviul si abia apoi cine trece – proba scrisa??
  intreaba cineva pe Ciuca, sau sefu la ANFP? Cand facem o revolutie in angajarile la stat?!
  Si da, guvernanta corporativa… mai apelam si noi la… firme private sa ne angajeze muncitori la stat?

  • GAINARII !

   AICI NIMIC ? MUSHAMA, TUN DAT DE SECURICI ?

   CULMEA FRAUDEI ÎN RCA: CUMNATUL LUI ADRIAN NĂSTASE ȘI UN ROMÂN-ELVEȚIAN CONECTAT LA SERVICIILE SECRETE ȘI-AU PLĂTIT „DOBÂNZI” ȘI „COMISION DE SUCCES” DE 30 DE MILIOANE DE EURO, PENTRU CĂ AU REUȘIT SĂ PĂCĂLEASCĂ ASF!

   „SI NE DAM LEGI SA NU MAI PUTEM FI PEDEPSITI, SI NE LUAM ‘justitia’ ADICA TOATA PUTEREA” !

   România plăteşte 0,85% din PIB pentru pensii speciale, iar în doi – trei ani s-ar putea să ajungem la 1,5% din PIB, a declarat miercuri Eugen Rădulescu, directorul direcţiei de stabilitate financiară din Banca Naţională a României (BNR), citat de Agerpres

  • Ești bine?
   Ei sunt.
   Indiferența mareste speranta de viața.
   Pe unde am auzit ca singura „paguba” care poti sa le-o faci e „sa prinzi suta”

 2. DNA, v-a trece aceasta „isprava” la capitolul in care arata cum lupta ei cu „marea corupție”! Cata vigilenta, nimic nu le scapa!