G4Media.ro

DNA l-a reținut pe șeful Permiselor Giurgiu. Mercurialul șpăgilor: 50 de euro…

DNA l-a reținut pe șeful Permiselor Giurgiu. Mercurialul șpăgilor: 50 de euro programarea peste rând, 300 de euro falsificarea traseului la examenul auto

Procurorii DNA l-au reținut vineri pe Mitică Văduva, șeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere Giurgiu, acuzat că a luat mită de zece ori în dosarul fraudării examenului de obținere a permisului, potrivit unui comunicat al instituției. A mai fost reținut și Marin Mototolea, primarul comunei Valea Dragului din județul Giurgiu, acuzat de patru infracțiuni de complicitate la luare de mită.

DNA îl acuză pe Mitică Văduva că în perioada mai 2019 – iulie 2019 ar fi primit spagă diverse sume de bani pentru:
– promovarea unor candidați la proba practică din cadrul examenului pentru obținerea permisului de conducere,
– programarea „peste rând” a candidaților la proba practică din cadrul examenului pentru obținerea permisului de conducere,
– înmatricularea cu prioritate a unor autoturisme.

Procurorii mai arată că șeful de la Permise Giurgiu ar fi perceput în mod uzual de la persoanele care făceau intervenții la el următoarele sume de bani: 50 de euro pentru a programa cu prioritate candidați la proba practică, 300 de Euro pentru promovarea probei practice, 100 euro pentru înmatricularea “în regim de urgență” a autoturismelor.

Comunicatul oficial al DNA:

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 20 septembrie 2019, a inculpaților:

VĂDUVA MITICĂ, comisar de poliție, șef al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor (SPCRPCIV) Giurgiu, sub aspectul săvârșirii a 10 infracțiuni de luare de mită,

MOTOTOLEA MARIN, primar al comunei Valea Dragului, județul Giurgiu, sub aspectul săvârșirii a patru infracțiuni de complicitate la luare de mită.

În ordonanţele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 13 mai 2019 – 24 iulie 2019, inculpatul Văduva Mitică, în calitatea sus menționată, ar fi pretins și primit de la mai multe persoane (intermediari și candidați) diverse sume de bani pentru:
– promovarea unor candidați la proba practică din cadrul examenului pentru obținerea permisului de conducere,
– programarea „peste rând” a candidaților la proba practică din cadrul examenului pentru obținerea permisului de conducere (art. 8 alin. 5 din Ordinul nr. 268/2010 privind procedura de examinare pentru obținerea permisului de conducere, prevede că programarea la proba practică se face în limita locurilor disponibile și în ordinea solicitării),
– înmatricularea cu prioritate a unor autoturisme.
În cazul a patru astfel de programări, ofițerul de poliție ar fi primit banii de la inculpatul Mototolea Marin.
Din probe a rezultat faptul că inculpatul Văduva Mitică ar fi perceput în mod uzual de la persoanele care făceau intervenții la el următoarele sume de bani: 50 de euro pentru a programa cu prioritate candidați la proba practică, 300 de Euro pentru promovarea probei practice, 100 euro pentru înmatricularea “în regim de urgență” a autoturismelor.

În cauză, se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte 11 persoane.
Celor doi inculpați li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.
La data de 20 septembrie 2019, cei doi inculpați vor fi prezentați Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Amintim că, în cursul zilei de 19 septembrie 2019, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, au fost efectuate percheziții domiciliare în 26 locații, situate în județul Giurgiu, dintre care una s-a desfășurat la sediul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor (S.P.C.R.P.C.I.V.) Giurgiu.
În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea ofițerilor de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție și din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei “Vlad Țepeș”.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Foto: DNA InquamPhotos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Coruptie „inalta” intr-adevar… Prmarul unei comune… Dar de traderii americani de cereale din Portul COnstanta cand se ocupa institutia asta de cacat platita cu bani multi, ca acolo este hemoragie pentru bugetul de stat. Sau aia au dispensa de la Ambasada SUA. Coruptia ambasadelor ucide.

  • DNA n-are oameni pentru Porul Constanta!

  • Stai liniștit Victorie .
   Acei traderi „americani ” sunt români . ))))
   Nu prea știi multe în ce privește exportul de cereale . ))))
   AUDI PSD .

 2. Faptul ca acesti oameni dau spaga pt permis se vede dupa cum conduc, ar trebui ca pedepsele pt cei care iau mita pt permis sa mearga pana la ucidere din culpa daca cel pe care l-a ajutat a facut un accident ce a cauzat decesul unei persoane. Deasemenea as mai suspenda 1 an activitatea instructorilor auto si recertificarea acestora, viata noasta este mult mai importanta decat bunastarea acestora

 3. Mercurialul la Rahova: 1 euro sapunul ”de casa”; 500 euro dusul ”neasistat”…

 4. Astia nu stiu ce e la DRPCIV. Stiu instructori care iau spagi de decenii si inca le merge. D’aia-s numai bombe cu ceas pe strada … Romania-n top la dementa auto. Morti pe banda.

  • Sa-i verifice pe toti ce dau examenul in „Damaroaia”. Flagrant, frumos, nu va dati de gol ca prostii. (Si nu luati spaga de la spagari …

 5. salarii duble fata de privat, sporuti, privilegii, pensionare la 39 de ani, pensii speciale.
  ca sa ne fure mai mult si mai bine!

  hai, la slujba la biserica A3, cea mai mare biserica din romania, cu milioane de practicanti.
  vine tare din urma biserica securistului ghitza, pretenarul lui ponta, zis michi maus.

 6. sinistre tudorele, sa fi blestemat pana la a saptea spitza

 7. Cine numește șeful la direcția permise…? Asta ne arată încă odată ce clasă politică de rahat avem.
  Problema e cum se va finaliza acest dosar…..prin condamnări cu suspendare?
  De ce nu li se confisca tot ce au agonisit de când sunt în funcție aceste gunoaie și de ce nu este demis cel ce face numirile în funcții? Răspunsul e pentru că e politic…..o gașcă de incompetenți.
  Dacă ar fi condiții să ajungi vreun nu știu ce demnitar ( studii, specializări…) sunt convins că toate lighioanele ar avea studii superioare și o groază de specializări

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.