G4Media.ro

DNA anunță extinderea cercetărilor față de consilierul de la Ministerul Dezvoltării acuzat…

DNA anunță extinderea cercetărilor față de consilierul de la Ministerul Dezvoltării acuzat de mită și pentru infracțiunea de trafic de influență

Procurorii DNA anunță extinderea cercetărilor față de consilierul Viorel Dinu, din ministerul Dezvoltării, acuzat de luare de mită, și pentru infracțiunea de trafic de influență. În aceeași cauză, s-a mai dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și control judiciar pe o durată de 60 de zile față de un om de afaceri, pentru infracțiunea de dare de mită. Potrivit surselor G4Media.ro, ar fi vorba de omul de afaceri Gheorghe Ciorbă, unul și același cu denunțătorul lui Decebal Traian Remeș, fost ministru al finanțelor în guvernul CDR.

Redăm mai jos integral comunicatul DNA:

”În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 914/VIII/3 din 27 octombrie 2021, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus extinderea acțiunii penale față de inculpatul DINU VIOREL, consilier evaluare – examinare în cadrul Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației – Serviciul Corp Control, și pentru aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență

În aceeași cauză, s-a mai dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și control judiciar pe o durată de 60 de zile față de un om de afaceri, pentru infracțiunea de dare de mită (în legătură cu fapta descrisă în comunicatul anterior).

În ordonanța de extindere a procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În luna iunie 2021, inculpatul Dinu Viorel, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins și ar fi primit suma de 50.000 lei, prin intermediar, de la omul de afaceri, susținând că are influență asupra unor funcționari publici din cadrul Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) și ar fi promis că îi va determina pe aceștia să admită o contestație formulată de firma la care omul de afaceri era director executiv, ca urmare a excluderii de la o licitație la care firma participase, contestație care a fost admisă.

Inculpatului Dinu Viorel i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 27 octombrie, inculpatul Dinu Viorel a fost prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, propunere care a fost admisă de instanță.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”

Context

Procurorii DNA l-au reținut miercuri pe Viorel Dinu, consilier în Ministerul Dezvoltării, potrivit unui comunicat de presă. DNA îl acuză că ar fi primit mită o mașină de lux de 80.000 de euro pentru a nu constata nereguli la o firmă ce avea contracte ce ar fi atras sancțiuni, inclusiv suspendarea contractelor pe care una dintre societățile comerciale administrate de omul de afaceri le avea încheiate cu două primării din țară. Aceste contracte de execuție lucrări erau finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală ( P.N.D.L.).

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Si nu se autosesizeaza DNA si in cazul unuia care a promis bani si solutionarea problemelor in cadrul unei adunari de 5000 de primari si alti functionari publici in plina pandemie? Ceea ce a facut Catu in cazul ala nu e cumparare de influenta ?
  Intreb..pentru un prieten- primar in Timisoara.

  • Foarte bine sa I aresteze pe bandiți
   Deci asa fac și la Autostrăzi cu contestațiile…
   Dau spaga sa le aprobe contestatie și o țin asa ani de zile nesimțiții
   Nu I interesează va poporul român nu are autostrăzi..
   Firma lor sa meargă și sa primească bani de la buget ca ei dau șpagă…
   Și banditii de la butoane primesc.
   Nu I satura Dumnezeu odată.
   La pușcărie cu ei…
   Nesimțiții

 2. Pe asta ce partid l-a propus si numit ??

 3. Doamne ce baieti buni!
  Cum ce partid ,aia de la butoane . Sau a mai ramas unul de prasila de la USR?

 4. Nu a dat mita si caltabosi?