G4Media.ro

DNA a solicitat dosarele de personal ale unor funcţionari din administraţiile foştilor…

Foto: Inquam Photos/ Liviu Florin Albei

DNA a solicitat dosarele de personal ale unor funcţionari din administraţiile foştilor primari PSD Daniel Tudorache şi Marian Vanghelie

DNA a solicitat Primăriei Sectorului 1 dosarele de personal ale fostei directoare economice din cadrul instituţiei, Maria-Magdalena Eftimie, şi ale fostului preşedinte al CA al Companiei de Investiţii şi Dezvoltare în Sănătate şi Domenii de Interes Public-Privat Sector 1, Dragoş Florescu, potrivit unor surse judiciare.

Solicitarea a fost făcută de procuroarea DNA Raluca-Olivia Gheorghe-Anghel în cadrul dosarului penal 161/P/2020 în care este începută urmărirea penală in rem pentru trafic de influență, abuz în serviciu, fals și constituire de grup infracțional organizat.

Maria-Magdalena Eftimie a fost director economic în cadrul primăriei Sectorului 1 pe vremea fostului edil PSD, Daniel Tudorache. Contabila a fost director economic la primăria Sectorului 5 și la Economat Sector 5.

În mai 2017, Maria-Magdalena Eftimie a fost audiată ca martor la Tribunalul Bucureşti în dosarul penal de corupţie în care fostul edil Marian Vanghelie a fost condamnat în primă instanţă la 11 ani şi 8 luni de detenţie efecrivă. “Pe Marian Vanghelie îl ştiu din 2000, când am lucrat la Primărie în calitate de contabil şef şi apoi director economic”, a declarat ea în faţa instanţei.

Dragoş Florescu a fost preşedinte al CA al Companiei de Investiţii şi Dezvoltare în Sănătate şi Domenii de Interes Public-Privat Sector 1 şi consilier general PSD la primăria Capitalei. Potrivit CV-ului, Florescu a fost şi administrator la companiie publice ale Sectorului 5, Amenajare Edilitară şi Salubrizare şi Economat. El a fost şi director la compania Formenerg din Sectorul 4, deţinută de Transelectrica.

În septembrie anul trecut, DNA a solicitat documentația legată de Compania de Investiţii şi Dezvoltare în Sănătate şi Domenii de Interes Public-Privat a Sectorului 1 de la înființare, privind organizarea, bugetul, situațiile financiare, majorările de capital, fișele de clienți și furnizori, contracte de vânzare-cumpărare, ordine de plată, etc.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a dezvăluit în noiembrie 2020 că această companie de investiții a cheltuit 300.000 de euro pentru promovarea unui clip care prezenta o machetă de spital. În august 2020, CNA a interzis reclama tv la viitorul spital de urgență ”Sfântul Vasile cel Mare” pe motiv că ar fi mincinoasă. Din clipul tv reieșea faptul că ar fi fost finalizată construcția spitalului, în realitate acesta fiind doar la stadiul de machetă.

Potrivit edilului Clotilde Armand, cea mai mare sumă a primit-o postul de televiziune B1 Tv: 100.050 de euro pentru 667 de difuzări. Urmează Realitatea Tv cu 100.000 de euro, site-ul Luju (o publicație cu agendă vehementă împotriva Justiției, deținută de jurnalistul Răzvan Savaliuc) – 50.000 de euroLuis Lazarus Live – 30.000 de euroRomania TV și Digi24 – câte 69.000 de lei pentru 75 de spoturi.

Compania de Investiții a Sectorului 1 a fost înființată în octombrie 2018, avea 4-5 angajați și un buget de 260 de milioane de lei. Potrivit directoarei din 2020, Anca Mihaela Moise, compania avea la finalul anului trecut 44 de salariați. Compania este deținută de Consiliul local al Sectorului 1 cu 99% și Administrarea Domeniului Public cu 1%.

Condusă de o directoare din zona fostului primar al Sectorului 5, Marian Vanghelie

Potrivit declarațiilor de avere, în 2017, Anca Mihaela Moise era director de investiții și achiziții la SC Amenajare Edilitară și Salubrizare SA din subordinea Primăriei Sectorului 5.

SC Amenajare Edilitară și Salubrizare SA era condusă de Marian Lupașcu, fost șef al Piețelor, al magazinelor Economat și al Poliției locale Sector 5 pe vremea lui Marian Vanghelie.

Compania de Investiții a Sectorului 1 a fost implicată și în scandalul patinoarelor de 60 de milioane de euro

În decembrie 2019, compania de Investiţii a Primăriei Sectorului 1 a scos la licitaţie un contract de achiziţie de lucrări de proiectare şi de execuţie pentru nouă patinoare în sectorul 1 – în parcul Bazilescu, Kiseleff şi la sediul Primăriei Sectorului 1. Valoarea totală a contractului era de aproape 60 de milioane de euro.

După apariția în presă a sumei uriașe pentru patinoare, fostul primar PSD al Sectorului 1, Daniel Tudorache, a declarat că licitația a fost un act de sabotaj și că vinovații vor plăti. Până la urmă, licitația pentru patinoare a fost anulată.

sursa foto: Inquam Photos/ Liviu Florin Albei

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Vangelie este un escroc care sa aliat cu mafia,nu degeaba sint tot mai multe voci care il acuza de frauda si acuzații compromițătoare.Atit media il acuza de uz de fals si a adus acuze fostului premier Victor Ponta si nu numai.

  2. Greu gasesti un contabil bun care sa împarta. Șef/ă
    Contabila aia de la spitalul din arges era totusi pe cont propriu…

  3. Exemple de buna practica marca PSD !

  4. Exemple de buna practica marca PSD ! Votati cu „incredere „ !

  5. Unde ești tu Eugene sa ne spui cum e cu diamantele? Te-ai cam dedulcit la șpăgi, hoțomanule!

  6. DNA -ul o sa stea cu fundul pe dosare, apoi o sa le restituie si o sa „constate” ca „fapta nu exista”, asta dupa ce afla la cine au ajuns spagile din angajarile pe pile!

  7. O să îi reabilitati și pe ăștia că pe Beuran ,Oprescu,Dragomir,Chirica,Alexe…Bine Bă nenorociți ce sunteți oamenii corecți plătesc taxe si impozite sufocate și voi vă jucați de a justiția. Ar trebui ca genul ăsta de oameni judecați în regim de urgență să descurajați corupția nu să o perpetuati. În toate instituțiile statului se angajează pe pile și bani iar voi vă faceți că nu vedeți. Forța Aur și forța Usr. Ar trebui ca toți corupti ăștia băgați în tomberon de gunoi că practic ce sunt ăștia care clădesc averile și fericirea pe suferința altora. Sunt gunoaiele societății cocotate la vârf cu ajutorul presei. Acum cei de lag4media vor cenzura că folosesc limbaj neadecvat.