G4Media.ro

DNA a deschis dosar penal după prăbușirea podului din Neamț: În acest…

Foto: Inquam Photos/ Liviu Florin Albei

DNA a deschis dosar penal după prăbușirea podului din Neamț: În acest moment a fost începută doar urmărirea penală in rem, cu privire la suspiciunea de comitere a unor infracțiuni asimilate celor de corupție

DNA anunță că a deschis dosar penal după prăbușirea podului din Neamț la șase luni de la darea în folosință, se arată într-un comunicat al serviciului teritorial Bacău.  ”În acest moment a fost începută doar urmărirea penală in rem (față de faptă), cu privire la suspiciunea de comitere a unor infracțiuni asimilate celor de corupție”, precizează DNA.

Decizia DNA vine după ce joi după-amiază s-a prăbușit podul de pe drumul județean de la Luțca, din comuna Sagna (județul Neamț). La momentul prăbușirii, pe pod se aflau un camion și o autoutilitară. Conform ISU Neamț, șoferul camionului a fost rănit.

Podul a fost recent dat în folosință în luna noiembrie 2021. În noiembrie 2021, la momentul inaugurării podului, Ionel Arsene scria pe facebook: ”Dragi nemțeni, vă garantez că zeci de ani podul de la Luțca nu va mai reprezenta vreo problemă pentru participanții la trafic!”

Potrivit presei locale, podul face parte dintr-un pachet mai mare de obiective din județ finanțate din PNDL, realizate de o asociere a opt firme de construcții nemțene: S.C. AQUA PARC.S.R.L. (lider de asociere), S.C. MAVGO HOLDING S.R.L (asociat), S.C. DANLIN XXL S.R.L. (asociat), S.C. DARCONS S.R.L (asociat), S.C. TRUST CCDP S.R.R (asociat), HYDROSTROY AD (asociat), S.C. ALIDO PROIECT S.R.L (asociat), S.C. RUTIER CONSULT S.R.L (asociat).

TVR arată că lucrările la podul prăbușit au fost executate de firma Darcons SRL. Potrivit portalului specializat Confidas, acționarul unic al formei este Romică Rotaru, fost consilier județean PSD și tatăl fostului deputat PSD Alexandru Rotaru.

Redăm mai jos precizările DNA:

”Ca răspuns la solicitările formulate de reprezentanți ai mass media, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

La Serviciul teritorial Bacău – Direcția Națională Anticorupție s-a înregistrat la data de 09.06.2022 un dosar penal referitor la împrejurările în care s-a reabilitat, modernizat și consolidat, precum și împrejurările în care s-a redeschis circulația rutieră pe podul de la Luțca, județul Neamț, de peste râul Siret.
În acest moment a fost începută doar urmărirea penală in rem (față de faptă), cu privire la suspiciunea de comitere a unor infracțiuni asimilate celor de corupție.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.”

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Daca un pod recent „reabilitat” s-a prabusit, cel mai probabil 80% din suma cheltuita a fost furata ! Mafiotii din PSD/PNL/UDMR depasesc orice masura in materie de furt din banii publici !

  • nu a fost furata, s-a dus pe apa sambetei pina au ajuns in cont si apoi cu avionul in concedii exotice.
   nu ai remarcat, ca e o moda sa nu faci concediul in tara ta?

 2. Klaus Iohannis va da vina pe Putin și pe AUR. Sistemul mafiot PSD-PNL-UDMR nu e de vină

 3. Trebuie cumva sa-si justifice salariile uriase si procurorii de la DNA…dosarul insa va face mucegai prin sertare, lungit ani si ani…NU va raspunde nimeni, niciodata….

 4. Clar Putin este de vină! DNA trebuie să ia în considerare următoarele:
  – recepția lucrărilor a fost făcută, ministerul dezvoltării a anunțat că din 8,3 milioane s-au decontat 7,32 milioane. A mai rămas un rest de aproape 740 de mii, care de fapt este garanția de bună execuție și nu se eliberează numai la expirarea termenului de garanție a lucrărilor.
  – banii nu se puteau elibera numai eșalonat după un grafic și în urma proceselor verbale pentru faze determinante, iar la final procesul verbal de recepție, astfel s-a ajuns la suma din contract plus că banii nu se pot vira fără actele de mai sus.
  – normal ce au făcut a fost o cosmetizare nu reabilitarea propriu zisă,
  – din câte se vede acolo sunt probleme și cu betonul folosit, normal trebuie cerute buletinele de analiză și epruvetele de beton care trebuie prelevate și depozitate conform legii,
  – ancorele din câte se vede au fost îmbrăcate în beton, trebuie verificate PVLA procesele verbale de lucrări ascunse unde se trece obligatoriu starea elementului care devine ascuns, trebuie să fie la fundații, pilonii podului, ancore și la tablieri,
  – dirigintele trebuie să prezinte toate documentele de mai sus, inclusiv documentație foto,
  – documentațiile de recepție la fazele determinante se semnează de constructor, proiectant, beneficiar Arsene, ordonator de credite Ministerul dezvoltării.
  Totuși acolo a fost o măgărie și jaf la greu. Așa că DNA spor că aveți mult de luptat și cu hoții lui Arsene și cu hoții PSD.