G4Media.ro

DLAF a sesizat DNA în legătură cu ”presupuse fapte de natură penală”…

Foto: Inquam Photos/ Liviu Florin Albei

DLAF a sesizat DNA în legătură cu ”presupuse fapte de natură penală” comise în cadrul proiectelor cu fonduri europene în care vicepremierul Dan Barna a fost expert / Ce spune vicepremierul

Departamentul de luptă antifraudă (DLAF) din cadrul Guvernului a sesizat DNA în legătură cu ”presupuse fapte de natură penală comise în contextul implementării unor proiecte finanțate din fonduri europene”, potrivit unui răspuns al DNA.

E vorba de 2 sesizări ale DLAF primite de DNA în data de 10 mai 2021 și care vizează proiectele cu fonduri europene în cadrul cărora actualul vicepremier și lider USR, Dan Barna, a fost expert antreprenorial.

La data de 10 mai 2021, la sediul DNA au fost primite două sesizări formulate de instituția la care faceți referire și în care sunt reclamate presupuse fapte de natură penală comise în contextul implementării unor proiecte finanțate din fonduri europene.

Cele două documente se află în procedură de înregistrare și repartizare, prin urmare, în acest moment, nicio persoană nu are calitatea de suspect sau inculpat”, a precizat DNA.

DLAF a precizat într-un răspuns pentru G4media.ro că a sesizat DNA în legătură cu 4 persoane – experți cu atribuții de recrutare și manageri ai structurilor de economie socialăprivind proiectele în care au fost implicați Dan Barna și sora sa.

Vezi mai jos integral comunicatul DLAF.

”1. Departamentul pentru lupta antifraudă – DLAF a finalizat acțiunile de control privind modul în care au fost implementate proiectele finanțate din Fondul Social European (FSE) prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritară 6 – „Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de intervenție 6.1 – „Dezvoltarea economiei sociale”: „Punți comunitare” (POSDRU/168/6.1/S/146256, cod SMIS 56760), „SES-am Deschide-te!” (POSDRU168/6.1/S/144808, cod SMIS 56699), „Incluziune socială și pe piața muncii prin întreprinderi sociale” (POSDRU/84/6.1/S/53560, cod SMIS 21583), beneficiar unitatea administrativ-teritorială Județul Alba, prin Consiliul Județean Alba.

2. În urma verificărilor efectuate în cazul proiectelor „Punți Comunitare” (cod SMIS 56760) și „SES-am deschide-te!” (cod SMIS 56699) au rezultat indicii privind posibila săvârșire a unor fapte de natură penală motiv pentru care, Departamentul pentru lupta antifraudă – DLAF a procedat, la data de 05.05.2021, la întocmirea actelor de sesizare.

Întreaga documentație se află în procedură de transmitere către Direcția Națională Anticorupție – Secția de Combatere a Infracțiunilor Asimilate Infracțiunilor de Corupție.

Constatările vizează 4 persoane care, la data faptei, dețineau calitățile de expert cu atribuții de recrutare respectiv, manageri ai structurilor de economie socială (entități înființate în cadrul proiectelor).

Departamentul pentru lupta antifraudă va putea oferi mai multe informații numai după finalizarea cercetărilor de către organele judiciare.

3. Cu privire la proiectul „Incluziune socială și pe piața muncii prin întreprinderi sociale” (POSDRU/84/6.1/S/53560 – cod SMIS 21583), în urma verificărilor efectuate nu au rezultat indicii privind săvârșirea unor fapte de natură penală.

4. Verificările cu privire la proiectul „Biblioteca bunelor practici. Concept inovator de dezvoltare a mediului rural” (POSDRU/135/5.2/S/125782 – cod SMIS 51031), având ca beneficiar S.C. Grupul de Consultanță pentru Dezvoltare DCG SRL, sunt în curs. Conform prevederilor legale, Departamentul pentru lupta antifraudă – DLAF va putea oferi mai multe informații numai după finalizarea investigațiilor.

Departamentul pentru lupta antifraudă – DLAF, în exercitarea atribuţiilor ce îi revin, efectuează sau coordonează acţiuni de control în vederea identificării neregulilor, fraudelor şi a altor activităţi ilicite în legătură cu gestionarea, obţinerea şi utilizarea fondurilor europene şi a celor de cofinanţare aferente, precum şi a oricăror altor fonduri ce intră în sfera intereselor financiare ale Uniunii Europene.

Vă mulțumim pentru interesul pe care îl acordați activității Departamentului pentru lupta antifraudă – DLAF și vă asigurăm de întreaga noastră disponibilitate, în limitele competențelor conferite de lege”, este răspunsul DLAF trimis G4media.ro.

Ce spune Dan Barna. Vicepremierul a explicat că el a avut rol de expert antreprenorial în cadrul proiectelor vizate de DLAF, nu de expert cu atribuții de recrutare sau manager de structură socială, așa cum a precizat DLAF.

Până în acest moment nu am nicio informație oficială de la DLAF privind implicarea mea în vreo notă de constatare care să fie trimisă la DNA. Am încredere că nu au ales să anunțe în presă înainte să mă informeze și pe mine.

Din articolul care a apărut azi în presă se desprind următoarele informații:

– Că DLAF a finalizat o verificare începută în timpul campaniei prezidențiale din 2019 și intenționează să transmită către DNA nota de constatare a verificării. Se întâmplă practic exact ceea ce am cerut încă din 2019, fiind singura forma prin care această poveste se poate închide.

– Nota de constatare face referire la patru persoane: expert cu atribuții în recrutare și manageri de structuri de economie socială. Eu nu am avut în proiectele menționate niciuna din aceste calități, poziția mea fiind de expert antreprenorial.

Deci concluzia logică pornind de la răspunsul transmis de DLAF presei ar fi că nu este vorba despre persoana mea. Acest lucru mi-a fost de altfel comunicat și pe parcursul întâlnirii avute cu personalul DLAF acum câteva săptămâni când mi-au spus că nu au reținut nici o faptă ilegală în ceea ce mă privește.

Am solicitat nota de constatare de la DLAF, dar până în acest moment nu am primit nici o informație oficială.

– Se induce ideea că numele meu a fost trimis la DNA. Nu este cazul. Dacă vă fi, voi spune eu, înainte să vehiculăm informații incomplete, pe surse și de natură să creeze confuzii inutile.

Am fost permanent la dispoziția DLAF și sunt în continuare la dispoziția lor pentru orice fel de informații vor avea nevoie. Înțeleg că instituțiile trebuie să își facă datoria și să verifice din punct de vedere administrativ proiectele din fonduri europene și e firesc să fie așa; ce nu este firesc e că o instituție să comunice în presă informații incomplete.

Este în mandatul DLAF să documenteze și să fundamenteze suspiciuni de fraudă – confirmate sau nu apoi de organele competente – nu să alimenteze suspiciuni la adresa oricărei persoane, publice sau nu.

Am zis din primul moment că vreau că această cercetare să se termine cât mai repede. Îmi mențin solicitarea și aștept că DLAF să o finalizeze.

În sinteză:

Nu am nici o informație oficială despre existența vreunui dosar pe numele meu.

Nu am nicio informație despre existența vreunei fapte care să îmi fie imputată de DLAF sau de vreo altă instituție a statului, pentru că nu există niciuna”, a precizat vicepremierul Dan Barna pe Facebook. 

Context. Primele informații privind implicarea liderului USR Dan Barna în proiecte cu fonduri europene suspecte de posibile fraude au fost lansate de riseproject.ro în campania prezidențială din toamna lui 2019 atunci când Dan Barna a candidat la președinție. DNA Alba s-a sesizat  din presă, au precizat atunci surse judiciare pentru G4media.ro.

Informația privind sesizarea DLAF către DNA a fost publicată în premieră de Newsweek.ro

Foto: Inquam Photos/ Liviu Florin Albei

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

47 comentarii

 1. Fără penali în funcții publice? Ce facem cu Barney?

  • Daca-l gasesc astia „murdar”, sa-l trimita la „spalatoria” lui… Fred! Asa, poate nici Dragnea n-o sa se mai simta singur!

  • @Sandu – Hai, lasa, ai si tu rabdare sa fie penal intai… Cand o ajunge numele lui in cercetare, sa raspunda cu subiect si predicat.

  • Citim cu atentie articolul si incercam sa il intelelgem.
   Si daca nu ati inteles inca mai cititi inca o data si inca odata …

  • Se vede ca nu a terminat la SNSPA. Daca lucra pentru SGG poate scapa.
   Asa… Catu l-a abandonat pe partenerul sau – mana lui dreapta.

   Fondurile Europene sunt folosite peste tot – pentru a acoperi niste necesitati umane de care angajatul obisnuit sa frece menta nu are nevoie.

   Mie mi se pare ca responsabil e doar beneficiarul: ala care semneaza ca a primit corespunzator pentru banii cheltuiti.

   L-au gasit pe Barna mai fraier.

 2. Asta e treabă veche. De ce o scoateți acum? Începem iar ca pe vremea lui Băsescu?

  • vor sa rupă coaliția și sa refacă USL , simplu !

  • E deranjata mafia rau de tot, daca incepe sa atace iar.

  • @Ciprian: adica mafia ataca prin DNA? Acel DNA pe care voi il aparati constant? Ciudata schimbare de macaz…

  • Pai e scoasa in continuu cand e nevoie: la prezidentiale, la parlamentare, cand e nevoie de o negociere intre PNL si USRPlus si asa mai departe.

   E posibil sa il vedem pe Citu fortandu-i mana lui Barna la negocieri cu mizeria asta: de genul, nu iti cer demisia, dar preia PNL-ul ministerul fondurilor europene si luati si voi cultura sau mai stiu eu ce. Deja premierul discuta si de remaniera lui Nasui.

   Cateodata, liberalii par ca isi doresc cu disperare un USL 2.0.

   Dar strict pe subiect: ar fi bine ca DLAF sa trimita cat mai repede plangerea si DNA sa proceseze acea plangere, ca inteleg ca doar se gandesc sa o trimita. Sa terminam intr-un fel cu ciorba asta reincalzita de doua ori pe an.

  • Da, Alex Pantor, Aparam DNA, dar de cand au dat-o jos pe LCK s-a pus problema numai sa propuna procurori dubiosi. Nu o fi fost LCK usa de biserica, dar macar se misca treaba la DNA. De cand a plecat, achitari la greu si pensionari si mai multe.

   Nu stiu daca te prefaci ca nu intelegi sau chiar nu te duce capul. E ca si cand compania X il are pe Gigel sef. Toti iubeau compania. De cand a fost cumparata de alta firma si Gigel a fost inlocuit cu Dorel, si-a schimbat abordarea si comapnia e detestata si vii tu geniu si zici „dar parca pana acum va placea compania X”.

   Acelasi exemplu si pentru firme care scot produse sau programe sau campanii proaste dupa ce au avut produse bune. Da, mare surpriza… surpriza e cat de greu de priceput e. Insist totusi ca nu esti atat de praf si esti doar agitator postac. Daca nu esti, aia e, fiecare cu numarul sau de neuroni, nu e vina ta ca nu poti mai mult.

  • ca sa parafrazam pe unii: DLAF = DNA = ACEEASI ȘUȘANEA! 😉
   imaculatilor ce sunteti!

  • @imi_pasa_de_romania: o sa iti raspund elegant, asa cum ii sta bine unui om care a realizat mai multe in viata decat ai putea tu realiza in trei-patru vieti (atat pe plan personal, cat si pe plan profesional/financiar). Exista cateva diferente majore intre noi doi: una ar fi ca spre deosebire de tine nu sunt postac si parerile mele sunt impartiale, alta ar fi ca spre deosebire de tine nu ma ascund sub un nickname generic. Ca sa abordez si subiectul pentru care ai fost platit/postare ca sa ma ataci: DNA e o structura bolnava si acum, a fost bolnava si pe vremea lui Kovesi. Dosarele exista, exista oameni capabili in structura, dar trimiterile in judecata se fac politic (asa facea si Kovesi, asa fac si cei de acum). Aceasta lipsa de vlaga e simpla: Iohannis avea interes sa pice pioni din PSD, dar nu are interes sa pice pioni de la PNL (eventual cate unul de la USR, selectiv). Pentru ineficienta DNA nu m-as uita la cine conduce structura, ci la persoana care conduce Statul…

 3. Respectam prezumtia de nevinovatie in cazul domnului Barna.

  Domnul Barna nu este penal pana nu va fi condamnat definitiv in instanta.

  • DLAF apare in presa numai cand ataca USR-ul la comanda politica, in rest e liniste mormantala.

 4. Dan Barna la multi ani!
  Ai reusit performanta sa faci praf partidul cu aroganta ta .
  Drula presedinte!

  • Mă tem că dl Tăpălagă și G4 media e mai mult plusista deci stați cu ochii pe Ciolos.
   Nu se mai simte el chiar bine prin Europa, dar uite că aici mai are câte un ziar. Dacă citești și analiza lui Tăpălagă despre întâlnirea NATO, ai să vezi că are niște aluzii suspecte.
   Eu nu v-am votat, dar cred că oricare din USR e mai bun decât un plus din ăsta.
   De Drula nu știu, totul e ca voi să nu mergeți orbește pe mâna nimănui

  • Drulă? Tu ai impresia că un partid se conduce cu „ranga”? Mai știu eu un șef de partid care a condus partidul „cu ranga” și acum este la închisoare. Mai lasă-mă cu copiii tăi de securiști că deja USR+ a luat-o la vale în sondaje și este normal dacă te uiți la ce miniștrii/lideri are în persoana lui Năsui, Drulă, Voiculescu, Bulai și alți neterminați. S-a spart și bula asta cu USR-ul, partidul care v-a salva Romania de la „pieire”.

  • @Eugen: Canti cantecelul asta de cativa ani de zile. Si inca nu a disparut USR-ul, bestiile chiar au intrat in guvern.

   Mai asteapta si tu inca 3 ani, pana vine Ciolacu sa ne salveze cu adevarat, nu ca „neterminatul” Drula. Apropo, „neterminatul” Drula a facut liceul la Vianu, a fost olimpic la informatica, a facut ingineria calculatoarelor la Universitatea din Toronto si masterul la Grenoble. Apoi a lucrat ca inginer IT in diverse firme.

   ia fii atent cum arata cariera „terminatului” Ciolacu, fata de „neterminatul” Drula:

   Seful PSD-ului a fost conform CV-ului somer pana la 37 de ani. A facut tarziu si cu greu o batjocura de facultate pe bani. Singura lui activitate pana la 37 de ani a fost sef la tineretul PSD-ist din Buzau si consilier la Primarie si Consiliul Judetean. In toata cariera lui a muncit in privat pentru 13 luni, timp in care a fost o absoluta catastrofa. Faimos pentru legaturile cu un terorist Omar Hayssan si pentru pozitia de pupincurist si vaslas a lui Dragnea a trait in rest numai din sinecuri politice intr-unul dintre cele mai corupte si sarace judete din tara.

   Asta este, acum fiecare vrea sa fie condus de aia care ii seamana si votul e liber in tara asta.

  • Silicoane, mă doare în cot de Ciolacu și de PSD-ul tău, știu că nu o să mă crezi dar îți spun că singura dată când am pus ștampila pe PSD, exceptând alegerile pentru primăria locală, a fost cu Mircea Geoană în 2009. Te intreb și eu, ce caută un om cu CV-ul lui Drulă în politica Dâmbovițeană pe un salariu de căcat? Hai să fim serioși. Un CV impresionant nu te face un bun politician.
   P.S. Am observat cu toții faptul că Drulă este un bun IT-ist când l-a ajutat pe Barna să castige, prin fraudă, alegerile din interiorul partidului când acesta a candidat impotriva lui Chichirău. Păcat că nu a fost la fel de inspirat la frauda de la Sectorul 1 când a uitat să întrerupă sistemul CCTV. Mi-e scârbă de oameni ca Drulă, cu atât mai mult cu cât are acel CV impresionant.

 5. Am terminat comentariile cu o oră înainte de apariția articolului! Greu G4, greu!

 6. Sa te fereasca soarta de blestemul si razbunarea lui dinti galbeni.

 7. Și erau unii optimiști că va rezista coaliția mai mult de câteva luni!!!
  Afară cu Barna, afară cu USRPLUS de la guvernare, că deja m-am saturat!

 8. @Alin Ionescu. In scrisoarea primita de G4m e specificat numele lui Barna ? Da sau Nu? Ca sa nu vorbim vorbe stil latrina.

  • Alin nu are buletin.E ca în cântecul lui Smiley a pierdut buletinul și l-a luat pe al lui Alex

  • „a sesizat DNA în legătură cu 4 persoane – experți cu atribuții de recrutare și manageri ai structurilor de economie socială”. Nu e niciun nume trecut in comunicatul DLAF, iar Barna sustine ca el nu a fost niciodata ” experți cu atribuții de recrutare”.

   Dar stirea deja a fost impachetata si rostogolita din greu de trompeta partidului liberal, aka neewsweek. Si au scris mare ca Barna a fost reclamat de DLAF la DNA (vezi diferenta fata de titlul utilizat de G4Media, care e corect)

 9. Barna sa se duca sa isi dovedeasca nevinovatia. Sa se duca si sa se confeseze la procuror ca la preot. (amintiri din zicerile lui Traian Basescu)
  La multi ani Barna! Cu executare si recuperare prejudiciu.
  Fara penali in functii publice! Sper sa il vad deseara pe Iohanis cu „niste penali”.
  Cand propaganda iti explodeaza in fata.
  Sa vedem, face un pas in spate sau se tine cu dintii de scaun.

  • Hai cu trolii cu bucurii marunte. Nu cred ca ai facut parte din vreun proiect in viata ta.
   Esti ala dedublat care nu stie decat sa consume resurse primite moka.

  • Deocamdata exista doar o plangerea penala trimisa de DLAF catre DNA. Din comunicatele DLAF si DNA nu se vede niciunde ca e scris pe acolo numele lui Dan Barna. Mai asteptati un pic sa vedem si cum decurg lucrurile la DNA.

  • Spark imi pare rau sa te dezamagesc, dar am facut proiecte pe fonduri europene. Asta e, nu le poti nimeri pe toate. Hai sa iti explic cum e cu implementarea.
   Ne hotaram ca vrem sa facem ceva:
   1. documentatie pentru studiu de fezabilitate (facuta de primarii sau guvern) in functie ce complexitatea lucrarii intre 2 luni si 1 an
   2. licitatie studiu de fezabilitate cel putin 1 luna (depunere oferte)
   3. Desemnare castigator 1 luna, dar daca apar contestatii, 1 luna rezolvare licitatie la CNSC, iar daca se insista se duce dosarul in justitie si poate dura ani.
   4. Pe baza documentatiei de SF se pregateste documentatia de PT 2 luni -1 an
   5. Licitatie PT(proiect tehnic) cel putin 1 luna (depunere oferte)
   6. Desemnare castigator 1 luna, dar daca apar contestatii, 1 luna rezolvare licitatie la CNSC, iar daca se insista se duce dosarul in justitie si poate dura ani.
   7. Pe baza documnetatie PT se pregateste licitatia pentru executie 2 luni -1 an
   8. Licitatie pentru executie tehnica cel putin 1 luna (depunere oferte)
   9. Desemnare castigator 1 luna, dar daca apar contestatii, 1 luna rezolvare licitatie la CNSC, iar daca se insista se duce dosarul in justitie si poate dura ani.
   10. Ordinul de incepere a lucrarilor
   11. Termen finalizare executie intre 12-24 luni

   Daca aduni, vei constata ca iti da mai mult de 4 ani pentru implementarea unui proiect, prin urmare intr-un mandat nu ai cum incepe si finaliza un proiect cu legislatia actuala. Peste toate mai intervin uneori si sistari de plati.

   Despre resurse moka, imi pare rau, dar nici vaccin nu vreau ca e moka.

  • Dani, romanu’ nu stie decat sa-i moara si capra vecinului

  • Spark, poate ca da, poate ca nu. Dar nu pot sa nu observ (si sa ma bucur, chiar daca nimeni nu e penal pana nu are o condamnare definitiva) ca Barna a tot cantat placa cu penalii iar acum e unul dintre ei.
   Ca idee, Romania in 2016 avea lucrari incepute si abandonate in valoare de 30 miliarde euro.
   Dar in 2013-14 strigau trolii ca Ponta a finalizat autostrazile incepute de Boc. Tu ce crezi, nu trebuie sa le termine?
   Ne mai facem bine?
   Un mare lucru a fost programul PNDL(desfiinstat sau subfinantat in momentul de fata) am vazut asfalt in multe sate, apa scoli renovate, etc. Proiecte care nu pot fi facute cu bani europeni, ca despre bani locali la primarii comunale nici n-are rost sa vorbim. Multe n-au bani sa plateasca curentul electric. Si vad o groaza de prosti sa s-a furat, s-a facut cu firme de partid sau mai stiu eu ce. Ce daca se face cu firme de partid, important e sa se faca.
   In istoria moderna a Romaniei dreapta a fost mereu cea infometata, vezi 2005 suspendare contract Bectel (in loc sa le asiguri front de lucru, suspenzi contractul si il resemnezi mai scump-bun ala era plata ca am intrat in Nato), dar platesti o gramada de bani la egis Romania pentru consultanta (bani buni fara griji, cele mai bune lucrari in constructie sunt cele ce nu se fac). Anii 2009-2012 au fost anii in care majoritatea licitatiilor erau trucate. Acum a venit Nicusor la Bucuresti si a inghetat puz. Nu mai poti construi nimic. Sa vina banul ca iar e foame de dreapta.

 10. Fără penali în funcții publice. La Pușcărie!

 11. Am citit comunicatul Oficial al Corpului de Control al Guvernului ca au fost gasite nereguli la BRML in relatia cu RENAR si ca a fost sesizat DNA…. si… #nimic.
  Justitia e independenda. Daca ai spatele asigurat nimic nu te poate atinge.

  Cate sesizari a primit DNA cu privire la fostul primar S5 PSD-ist Daniel Florea acum mare parlamentar… Curtea de Conturi la scos curat.

  si-a facut si DLAF de treaba cu niste flinticuri… sa se duca in control si la partenerii de afaceri lui Ghita sa vada ce aplicatii minunate au facut cu fonduri UE prin Arges, Dambovita… aplicatii de care nu are nimeni nevoie dar milioanele s-au dus!

 12. Se pare că PNL s-a hotărât : USL redivivus!
  Conflict cu USRPLUS există și a mai apărut și zvonul că un consilier al lui Cîțu a pus la cale scandalul cu ursul udemerist!

 13. USR cu oameni dubioși care au format pe sub mese guvernul în detrimentul voinței poporului exprimate prin vot nu o să mai prindă parlamentul. Oameni duplicitari avari dornici de îmbogățire rapidă au păcălit electoratul prin promisiuni deșarte. Dan Barna trebuia încă de la alegerile prezidențiale să se retragă din viata politică și din cea publică fiind acuzat de fraudă. Rușine să vă fie. Huoooooooooooo

  • Pont-o tu esti?

  • Au fost votati de 15% dintre alegatori, asa au ajuns in parlament. Acolo s-a negociat o alianta, pentru ca nu trecuse niciun partid de 50%. Asa au ajuns in guvern.

   De unde pana unde „au format pe sub mese guvernul în detrimentul voinței poporului exprimate prin vot „?

 14. „Alo, sediul USL? Coifuri din hârtie de ziar și bidinele aveți? Dacă aveți, atunci puneți mâna și zugrăviți, că Marcel Ciolacu nu se mută in casă cu zugrăveala scorojită !”

 15. „Alo, sediul USL? Coifuri din hârtie de ziar și bidinele aveți? Dacă aveți, atunci puneți mâna și zugrăviți, că Marcel Ciolacu nu se mută in casă cu zugrăveala scorojită!”

 16. Dacă aş da un titlu zilei de azi aş spune că securiştii nu mai au idei.
  Azi eram pe tarla să văd dacă nu mi-o şutit vreunul răsadurile şi mă întâlni cu securistul satului şi văzui că punea răsaduri cu steguleţe multicolore.
  Uimit mă opri şi îl strigai „Bade Secu dar ce faci tu că dinastea nu mai văzui?”…. iar el făcându-mi cu ochiul îmi spuse „culeg informaţii şi pun semne acolo pe unde am fost ca să nu iau aceeaşi informaţie din nou”.
  Măi eu sunt cam de la ţară şi nu mă am cu facebooblocul şi d-astea dar informaţii şi dinastea nu ştiu aşa că vreui să mă documentez şi îi spusei „şi ce vei face dacă vin diversionişti ăştia de drăcuşori şi schimbă steguleţele de iese alte informaţii?”….stătu el şi îmi cugetă informaţia care o primi şi îmi spuse că nu e bai că le aranjează el din nou la sfârşit să iasă tot cum e bine.
  Aşa o fi măi oameni buni ca el le ştie cu informaţiile astea dar mai aveam o nelămurire şi îi spuse „dar de ce colorate că puteai să le numerotezi”….iar el mă dojenii că sunt tânăr şi nu înţeleg şi îmi spuse „păi mai tinerel dacă erau numerotate stăteau ăştia la rând”. Oţi fi voi de la oraş şi le ştiţi pe toate dar eu eram mai nedetaliat decât înainte de al întreba aşa că insistai şi eu că aşa e ţăranul căpos şi îl întrebai „Şi acuma nu mai stau la rând?”….iar el râzând de naivitatea mea îmi spuse „nu măi că acuma dau buluc toţi fericiţi să le culeagă”.
  Măi mă scărpinai eu la creierul mic şi îmi luai curajul să îl mai întreb „de unde învăţai astfel de lucruri noi măi bade Secu?”…..păi fiule astea nu se învaţă şi le prinzi din zbor că zboară pe acolo pe la şi îmi arătă cu degetul rotind la cap.
  Păi ce să mai zic că sigur nu le am cu d-astea şi nu înţelesei nimica aşa o luai spre tarlaua mea cu mintea gândită în pământ şi când să ajung văzui doi tipi şcoliţi cu cravate şi toate d-astea şi arătau ca unii care ştiau cum e să le iei din zbor îmi spuse „Bade ia spune te interesează ceva lovele că azi ai norocul de reducere de dobândă la banca extratereştrilor?”….eeee când îi văzui aşa de joviali îmi dădui sema că sunt diversioniştii lui badea Secu şi eu aşa pompos le spusei că ştiam că badea Secu e greu la palmă „Păi eu nu am nevoie dar e unul mai jos care ar fi foarte fericit să stea de vorbă cu extratereştrii ăştia”.
  Iar ei fericiţi o luă la vale iar eu zâmbind mă apucai să număr răsadurile şi să mă mai minunezi de atâtea noutăţi şi deodată mă păli un gând că îl prinsei cred că de la badea Secu din zbor….”Şi dacă nu le ies răsadurile şi rămân doar cu steguleţele multicolore”.

 17. exista in tara asta cineva care sa clarifice odata pentru totdeauna daca e sau nu vinovat acest om?

  pana acum vad ca la anumite momente, cheea în ie, apar informatiile astea , si sesizari … si imi ridica semne de intrebare asupra corectitudinii acestor sesizari .. dar trecand peste toate astea, as vrea sa fie un subiect inchis odata pentru totdeauna

  binenteles demisia lui Barna ar putea fi o solutie , ca sa nu mai fie hartuit pentru pozitia in USR+ si pentru a nu afecta USR+

  • „exista in tara asta cineva care sa clarifice odata pentru totdeauna daca e sau nu vinovat acest om?”
   Bineinteles ca exista
   Sunt chiar multi si extrem de bine platiti.
   Din pacate, s-ar putea sa astepti vreo 7-8 ani pana la o sentinta definitiva sau nu vei sti niciodata pt ca intre timp se prescrie fapta.
   Stiai f bine acest lucru, doar ca ai vrut sa faci pe purcelusul indignat!

 18. DACA acuzele DLAF sunt bine argumentate si il vizeaza si pe Barna, iar DNA face pasul decisiv de a-l pune sub acuzare, Barna va ajunge exact in situatia celor doi borfasi PNL de la Iasi – Chirica si Alexe.
  In timp ce Orban face pe prostul ca sa isi apere slugile de la Iasi, Barna a declarat public ca in cazul in care va fi pus sub acuzare se va retrage instantaneu si va renunta la functiile publice.

  Eu cred, totusi, ca Barna nu e unul din cei anchetati, pt ca altfel „bomba” ar fi rasuflat deja.