G4Media.ro

Djokovici, mesaj de pe terenul Philippe-Chatrier: „Kosovo este inima Serbiei! Stop violenţei!”…

sursa foto: captura video

Djokovici, mesaj de pe terenul Philippe-Chatrier: „Kosovo este inima Serbiei! Stop violenţei!” / Zeci de soldați ai forețelor NATO de menținere a păcii în Kosovo au fost răniți luni în confruntările violente cu manifestanți sârbi

Novak Djokovici, numărul 3 mondial, a scris un mesaj politic pe camera de filmat de pe terenul Philippe-Chatrie, în contextul confilictului actual din Kosovo, după victoria sa din primul tur în faţa lui Aleksandar Kovacevic: „Kosovo este inima Serbiei! Stop violenţei!”.

Sportivul sârb a scris acest mesajul înainte de a părăsi luni terenul Philippe Chatrier, după victoria obţinută în faţa lui Aleksandar Kovacevic (6-3, 6-2, 6-2, 7-6 [1]) în primul tur al Openului Franţei. El s-a oprit câteva minute pentru a scrie acest mesaj cu marker alb pe tradiţionala cameră dedicată semnăturilor jucătorilor, relatează news.ro

Cuvintele cu încărcătură politică ale jucătorului sârb vin în contextul în care ţara sa contestă de 15 ani independenţa autoproclamată a Kosovo. Scrisă în chirilică, această frază vine într-un moment în care tensiunile dintre Serbia şi Kosovo s-au intensificat în ultimele săptămâni.

Vineri, preşedintele sârb Aleksandar Vucici a ordonat armatei să se poziţioneze lângă graniţa cu Kosovo, în urma unor ciocniri între manifestanţi şi poliţie într-un oraş cu populaţie predominant sârbă din ţara vecină. Această decizie a fost imediat condamnată de Marea Britanie, Franţa, Italia, Germania şi Statele Unite.

Printre răniții din confruntările violente de luni de la Zvečande sunt și 25 de membri ai forțelor din misiunea de menținere a păcii condusă de NATO (KFOR), soldați din contingentele Italiei și Ungariei.

Presa sârbă nu a întârziat să comenteze această ieşire a numărului 3 mondial, care îşi arată încă o dată poziţia politică. În 2008, după prima sa victorie de Grand Slam la Australian Open, sârbul a înregistrat un videoclip în sprijinul unui miting la Belgrad, proclamând deja „Kosovo este Serbia”.

Această declaraţie este cu atât mai surprinzătoare cu cât statutul de la Roland Garros le interzice teoretic jucătorilor să îşi afişeze public opiniile politice sau religioase.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Atitudine tipica de rusnac. Ajunge sa’si faca nevoile pe capul tau daca vede ca ai bun simt.