G4Media.ro

Distribuirea pachetelor alimentare de la UE, către persoanele defavorizate, sistată în Vrancea.…

Foto: G4Media

Distribuirea pachetelor alimentare de la UE, către persoanele defavorizate, sistată în Vrancea. Lipsesc produse din pachete

Luni  ar fi trebuit să demareze acțiunea de distribuire către populație a pachetelor alimentare de la Uniunea Europeană către persoanele defavorizate. Acțiunea a fost însă sistată, după ce s-a descoperit că din pachetele livrate de firma Best Achiziții SRL lipsesc produse. Prefectul a decis sistarea lor și verificarea tuturor pachetelor alimentare.

Mai multe primării din Vrancea, inclusiv cea a orașului Focșani, au sesizat prefectura Vrancea pentru lipsa unor alimente din pachetele destinate persoanelor nevoiașe prin POAD – Programul Operaţional Ajutorarea persoanelor defavorizate, finanţat din Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane. Din pachete lipsesc mai multe alimente: mălai, ulei, orez, conserve, spun oficialii.

Una dintre primăriile care au sesizat lipsurile este cea a comunei Fitionești. „Beneficiarii ne-au sesizat că din pachetele primite lipsesc alimente, cum ar fi mălai, ulei etc. Noi am verificat la prima mână și am constatat că s-a umblat la pachete dinainte de ambalarea pe paleți, scotch-ul era deteriorat, pentru că paleții vin sigilați. Am sistat distribuirea și am sesizat Prefectura, acum așteptăm”, a declarat primarul comunei Fitionești, Iordache Cazacu.

Și la Focșani, aceeași situație

„În urma informării trimise de Instituția Prefectului județului Vrancea, am sistat distribuirea pachetelor cu alimente către beneficiarii POAD până la finalizarea verificării tuturor pachetelor de către echipa firmei de achiziții, care va sosi în cursul zilei de astăzi. Personal, am verificat 20 dintre cele 1011 pachete și am constatat că din toate cele verificate lipseau produse alimentare – câte un pachet de mălai , unul de paste, un pate de ficat și un compot. Sper ca această verificare să se termine cât mai repede, astfel încât să se reia procedura de distribuire către beneficiari”, a declarat Alexandra Tătaru, viceprimarul Focșaniului.

Prefectul spune că firma distribuitoare ar putea pierde banii

„Paleții cu pachetele prin POAD au sosit la primării, dar primarii nu le-au verificat, le-au dat beneficiarilor, unii au constatat că unele produse nu erau fizic în cutii deși paleții au venit sigilați, unii dintre primari au sesizat Prefectura, prestatorul si-a luat angajamentul ca va verifica fiecare pachet în parte, eu am solicitat sistarea livrării din partea prestatorului, plus o verificare la toate uat-urile (n.r. unități administrativ teritoriale) din județ, cu procese verbale și tot ce trebuie. Până acum am primit sesizări de la comunele Fitionești, Dumbrăveni, Poiana Cristei, Vulturu și orașul Focșani. E posibil ca prestatorul să nu primească banii alocați de UE dacă se dovedește că e vinovat”, a declarat prefectul județului Vrancea, Nicușor Halici.

Reprezentanții firmei care a câștigat licitația și a efectuat distribuția nu au putut fi contactați.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. OZN

    Fenomene paranormale.

  2. Sunt restul de produse ieftine ce rămân ne vândute și sunt împachetate și distribuite. Nu sa vezi paste Barilla și ulei natural. Multe produse sunt de proasta calitate și tratate chimic.