G4Media.ro

Dispută politică pe șoarecii din centrul Brașovului. Consilier PSD: ”Reprezintă un pericol…

Sursa foto: Captură video

Dispută politică pe șoarecii din centrul Brașovului. Consilier PSD: ”Reprezintă un pericol pentru sănătatea publică”. Lider local USR: ”Te invit la Paris, la Koln, la Madrid sau la Moieciu de Sus să vezi cum trăiesc Rattus norvegicus”

O filmare ajunsă pe rețelele de socializare în care șoareci sunt filmați traversând o stradă din centrul istoric al Brașovului a provocat un val de reacții politice. Un consilier local PSD condamnă administrația USR pentru înmulțirea rozătoarelor, în timp ce aceștia transmit beneficiile pe care el aduc șobolanii ecosistemului, relatează Bună Ziua Brașov.

„În plin sezon turistic, în plin centrul oraşului, colcăie şobolanii. Faptul că şobolanii se plimbă nestingheriţi pe străzile Braşovului ar trebui să ne îngrijoreze. Nu este vorba de nişte animăluţe inofensive, ci de unele care reprezintă un pericol pentru sănătatea publică. Sper, totuşi, că sub administraţia USR, Braşovul nu va ajunge în situaţia Sectorului 1, administrat tot de USR”, se arată în mesajul postat pe Facebook de consilierul local PSD, Alexandra Crivineanu.

Mihai Orleanu, membru USR, preşedinte al Centrului de Ecologie Montană, iniţiator al proiectului Parcului Natural Brassovia, specialist citat de Primăria Braşov în comunicatele privind proiectele ce îi vizează pe biciclişti a avut a avut o reacție promptă.

„Rattus norvegicus sau Rattu rattus coabiteaza cu Homo sapiens sapiens. Membrii rattus se simt excelent în păduri, de exemplu în ANPIL Brassovia (Aria Naturală Protejată de Interes Local Brassovia – n.r.), acolo trăiesc ei de fapt. Homo sapiens sapiens, adică tu, Coliban şi cu mine inclusiv le asigurăm lor condiţii extraordinare de viaţă cu stilul nostru de viaţă urbană. Te invit la Paris, la Koln, la Madrid sau la Moieciu de Sus să vezi cum trăiesc Rattus norvegicus. Daca unii homo sapiens sapiens ca tine, care habar nu au de ecologie, aprobă distribuirea de zeci de mii de cyrse pentru şobolani, nu fac nimic altceva decât să distrugă populaţii de păsări, de alte vieţuitoare mici, dar nu rezolvă problema înmulţirii şobolanilor. Aaa, rezolva şi problema risipirii banilor din bugetul local pentru o oarecare firmă care vinde curse de şobolan în toata România”, i-a răspuns Orlean.

USR-istul susține că rezolvarea ține de existența unei păduri în jurul Braşovului.

”Da, exact ce voi aţi refuzat să creaţi la ultima şedinţa de Consiliului Local Braşov (aprobarea înfiinţării Ariei Naturale de Interes Local Brassovia – n.r.) – şi conex cu acest cadru, un management al deşeurilor şi al reciclării. Dar pentru asta este nevoie de surplus de competenţă în aparatul de specialitate al Primăriei şi la asta vă opuneţi voi, neacceptând modificarea organigramei”, a mai spus Orleanu.

 

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

  1. sobolan la sobolan nu-si scoate ochii…

  2. Mulțumim domnului ecologist pentru că luptă pentru drepturile noastre, ale șobolanilor.

  3. Numai in guvernarile PSD nu avem sobolani ca parasesc corabia ca stiu ca vine foametea.

  4. Cand vremea incepe sa se raceasca , de obicei toamna, rozatoarele pleaca de pe campuri si din paduri , la oras, unde gasesc mancare suficienta si adaposturi mai calde. Rozatoarele sunt purtatoare de paraziti , inclusiv capuse , si transmit diferite boli.

  5. Mi se pare normal să protejăm șobolanii, tot așa cum protejăm urșii.

  6. Lacomia e cea mai grava boala !

  7. Doamne maicaaa, dupa „coabitarea” cu ursii urmeaza „coabitarea” cu sobolanii? Cu tot cu ciuma la pachet?!? Cre’ ca pe domnu ecologist de USR, ori l-a batut soarele prea mult la cap in vara asta, ori cartile „studiate” de ‘mnealui nu sunt alea care trebe, mai ales pentru sanatatea omului (sau omu-i cantitate neglijabila in „sistemul ecologic” promovat de „noul userim”)!?

  8. Homo politicus = Rattus norvegicus