G4Media.ro

Dispeceratele de taxi din Rusia vor fi obligate să lase liber accesul…

Sursa foto: Wikipedia Commons / premier.gov.ru

Dispeceratele de taxi din Rusia vor fi obligate să lase liber accesul FSB la bazele de date / Toate datele șoferilor de taxi vor fi urcate într-un sistem unic / Proiect de lege al guvernului rus

Guvernul Federației Ruse a înaintat Dumei de Stat un proiect de lege care reglementează funcționarea taxiurilor. În special, se precizează obligarea dispeceratelor taxi să furnizeze date către FSB, reiese dintr-un document postat miercuri în baza de date electronică a Dumei, citat de TASS.

Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Dezvoltării Digitale pregătește totodată un acord privind înființarea unei baze de date online comune pentru verificarea taximetriștilor.

Persoanelor condamnate pentru infracțiuni moderate li se poate interzice să lucreze ca șoferi de taxi.

„Serviciile de taxi de pasageri sunt obligate să ofere organelor Serviciului Federal de Securitate al Federației Ruse acces automat, la distanță, la sistemele informatice și bazele de date utilizate pentru a primi, stoca, procesa și transfera comenzile de taxi, în modul stabilit de guvernul Federației Ruse”, se arată în textul documentului.

Proiectul de lege stabilește și cerințe mai dure pentru cei care vor să devină șoferi de taxi. Astfel, se propune introducerea unui număr de restricții privind admiterea în conducerea taxiurilor de pasageri. Pot deveni taximetriști persoanele care au avut carnetul suspendat doar după un an de la reprimirea acestuia. În plus, un șofer nu va putea conduce un taxi dacă are mai mult de trei amenzi de circulație.

Sursa foto: Arhiva / premier.gov.ru

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Ce-i, tovarasi? Simtiti oarece fiori reci, pe la ceafa?…

  2. In statul de drept, oamenii traiesc de bunavoie, in rusia – de nevoie… 🙂