G4Media.ro

Dispecer al serviciului american de urgenţă 911, concediat pentru proasta gestionare a…

Sursa: Captura Video

Dispecer al serviciului american de urgenţă 911, concediat pentru proasta gestionare a unui apel / „Vă rog, trimiteţi ajutoare, o persoană a deschis focul în magazin” / „N-ai de ce să şopteşti, că nu te aud”. După care a închis

Un operator al serviciului american de urgenţă 911 din New York a fost concediat pe motiv că a gestionat în mod defectuos apelul telefonic iniţiat de o angajată a supermarketului din Buffalo ( statul New York, în nord-estul SUA) unde, la 14 mai, a avut loc un atac armat soldat cu 10 morţi şi trei răniţi, în marea lor majoritate persoane de culoare, a transmis sâmbătă EFE, citată de Agerpres.

Dispecerul, care nu a fost identificat, a fost dat afară joi.

Latisha Rogers, asistent manager la supermarketul Tops unde a avut loc atacul armat, a declarat la CNN că se afla la muncă atunci când un tânăr alb, identificat ulterior drept Payton Gendron, în vârstă de 18 ani, a intrat în magazin şi a început să tragă.

Angajata şi-a amintit că se afla în zona dedicată clienţilor împreună cu doi colegi de muncă şi vorbea la telefon cu un client în momentul în care a auzit explozii puternice, una după alta. Rogers a mai povestit la CNN că a continuat să audă „bum, bum, bum” şi că „tot ceea ce am putut să facem a fost să ne aruncăm la pământ”.

Angajata s-a ascuns în spatele biroului, „rugându-mă să nu mă vadă (atacatorul)”, apoi a sunat la 911.

„Vă rog, trimiteţi ajutoare, o persoană a deschis focul în magazin”, a spus ea cu voce scăzută. Însă persoana care a preluat apelul i-a răspuns că nu aude ce-i spune şi a certat-o: „N-ai de ce să şopteşti, că nu te aud”. După care i-a închis telefonul.

Serviciul Central al Poliţiei a analizat apelurile referitoare la atacul armat, a declarat pentru CNN Mark Poloncarz, director executiv al comitatului Erie, care a apreciat că felul în care angajatul de la 911 a tratat apelul „a fost complet inacceptabil”.

„Îi învăţăm pe dispecerii noştri de apeluri de tip 911 că, dacă cineva vorbeşte în şoaptă, cel mai probabil înseamnă că se află în pericol”, a spus el.

În ceea ce-l priveşte, Payton a fost pus sub acuzare în această săptămână de un mare juriu pentru 25 de capete de acuzare, între care omucidere, terorism naţional şi portul armelor. Dacă va fi găsit vinovat, tânărul riscă închisoarea pe viaţă fără posibilitate de eliberare condiţionată.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Dați google translate când traduceți articolele in engleza?..Low voice la voi in romana e voce scăzută. Super

  2. Bujetari incompetenți si nesimtiti sunt peste tot, diferenta e că la noi sunt prea mulți pe capul cetățeanului!

  3. CUM NAIBA „DACA VA FI GASIT VINOVAT”??? CUM???

  4. USA is the No.1 shithole country in the world , but is woke!

  5. Nu mai tine linia ocupată!

    Hai ca avem si noi miszeriile noastre… cu ala de la setese ce s-a întâmplat, ca sigur dom’ general nu si-a dat demisia de onoare…