G4Media.ro

Disidenta Marina Ovsiannikova susține că Putin „nu are suficient Novichok” pentru a…

Foto: AFP

Disidenta Marina Ovsiannikova susține că Putin „nu are suficient Novichok” pentru a ucide un număr tot mai mare de critici

Un fost jurnalist al televiziunii ruse de stat a afirmat că un Vladimir Putin „izolat” „nu are suficient Novichok” pentru a-și ucide numărul tot mai mare de critici, într-un interviu acordat Sky News.

Disidenta rusă Marina Ovsiannikova, care a ajuns pe prima pagină a ziarelor din întreaga lume pentru protestul ei în direct împotriva războiului din Ucraina anul trecut l-a provocat din nou pe președintele rus.

„Cred că Putin nu are suficient Novichok pentru toți adversarii săi. Pentru că, de fapt, când a început războiul, mult mai mulți oameni au început să vorbească împotriva regimului și mulți alții vor face asta”, a spus ea.

Novichok a fost agentul neurotoxic folosit în otrăvirea din 2018 de la Salisbury a lui Sergei Skripal și pentru a-l ataca pe politicianul rus de opoziție, Alexei Navalny, în 2020.

Ovsiannikova, care a lucrat pentru canalul de televiziune Channel One Russia din 2003 până anul trecut, și-a exprimat speranța că președintele rus ar putea fi răsturnat de cei din jurul său și a abordat criticile recente aduse lui Putin de către liderul grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigozhin.

Un alt loialist al lui Putin, Ramzan Kadîrov, liderul Republicii Cecene și, de asemenea, general-colonel în armata rusă, a criticat, de asemenea, în mod deschis performanța forțelor rusești în Ucraina.

Ovsiannikova a declarat: „Cred că Ucraina va începe să câștige războiul și apoi acest lucru va diviza doar elitele”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Singurul Novichok era cel văzut la paradă, atât.