G4Media.ro

Discuţiile dintre Ministerul Finanţelor şi Comisia Europeană privind taxa de solidaritate, refuzată…

Foto: OMV Petrom

Discuţiile dintre Ministerul Finanţelor şi Comisia Europeană privind taxa de solidaritate, refuzată de OMV Petrom/ Un oficial al Direcţiei de Taxe a UE vine la Bucureşti pentru discuţii privind politica fiscală a UE

Comisia Europeană are nevoie de clarificări suplimentare din partea Ministerului Finanţelor înainte de a răspunde autorităţilor române asupra modului în care se aplică taxa de solidaritate, a transmis CE pentru Profit.ro, transmite News.ro.

Consultările sunt esenţiale pentru a stabili aplicarea contribuţiei de solidaritate şi în cazul OMV Petrom, companie care a anunţat că, potrivit propriei interpretări a situaţiilor sale financiare, nu va trebui să plătească. Cazul, o speţă fiscală complexă care trebuie clarificată de către autorităţile europene, a fost politizat puternic în ultimele săptămâni.

Un oficial al Direcţiei Generale Impozitare şi Uniune Vamală (TAXUD), Benjamin Angel, director pentru Taxare directă, Coordonare fiscală, Analiză şi evaluare economică, va veni la Bucureşti la mijlocul lunii martie pentru a discuta cu autorităţile române o gamă mai largă de aspecte privind politica fiscală a UE, dar vizita nu este „legată în mod special de contribuţia de solidaritate sau de politica energetică a UE, caz în care echipele tehnice ale Comisiei şi ale României sunt în contact pentru a se asigura că Regulamentul este bine aplicat”, a precizat Executivul UE, conform Profit.ro.

Ministerul Finanţelor speră să primească mai devreme de o lună, cât mai este până la vizita oficialului european, un răspuns la a treia întreabare dintre cele transmise Comisiei.

În timp ce primele două întrebări au vizat implementarea regulamentului, iar Comisia a apreciat că acesta a fost transpus corect în legislaţia naţională, a treia întrebare este cea de care depinde dacă OMV Petrom va plăti taxa sau nu.

sursa: News.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

 1. refuzata de Petrom … de parca era optionala, ori e lege ori nu e. tara de talhari incompetenti si impostori

 2. Multumim M Finantelor PSD, toate actele normative au avut o usa prin care sa iasa cine trebuie din 90, intreaga lume se schimba dar statul deloc

 3. Sunt convins ca multinationala ruseasca cu nume nemtesc va avea dreptate , ca in toate actiunile anterioare si poate viitoare , daca in Romania nu vin romani la putere . Cloaca psd pnl udmr e aceasi Marie . UE va da dreptate OMW si cu asta basta !

  • Normal…,,streinii nu plateste” 🫢 ca sa nu se supele investitolii occidentali🤣 doar amárástenii sa pláteascá…taxe.Dintotdeauna a fost asa in tara lu’ Papurá Vodá .
   Vine mare reprezentant de la Inalta poarta sá ne dicteze ce si cum…pfaaa 🥺

 4. Cum adica refuzata? Ce ati fumat cand ati scris titlul? Mi se pare ca vreti sa cantati la coarda AURista. OMV a spus doar ca cititnd textul legii ei nu se incadreaza in categoria de companii care trebuie sa plateasca. Ce ar fi trebuit sa faca OMV??? sa zica: stim ca nu noi nu ne incadram in conditiile legii, dar pentru ca suntem cea mai mare companie petroliera din Romania si pentru ca sa nu pice Caciu si PSD de batuti in cap am vrea sa facem o donatie la MF in suma care s-ar fi calculat daca ne incadram?

  • Cred ca ai fumat cam mult, asta nu este refuz când invoci motive ca să nu plătești sau ți se pare ca OMV a spus adevărul referitor la tot câștigul lor !

 5. Cred ca ai fumat cam mult, asta nu este refuz când invoci motive ca să nu plătești sau ți se pare ca OMV a spus adevărul referitor la tot câștigul lor !