G4Media.ro

Directorul Human Rights Watch, criticat pentru faptul că a atribuit responsabilitatea exploziei…

Directorul Human Rights Watch, criticat pentru faptul că a atribuit responsabilitatea exploziei actelor antisemite în Marea Britanie politicii Israelului

Declarația directorului renumitei organizații internaționale pentru apărarea drepturilor omului, Human Rights Watch (HRW), Kenneth Roth, s-a confruntat cu o furtună de critici din partea organizațiilor evreiești și a Israelului pentru că a atribuit o creștere a violenței antisemite împotriva evreilor britanici politicii statului Israel.

Antisemitismul este întotdeauna greșit și a precedat mult timp crearea Israelului, dar creșterea incidentelor antisemite din Marea Britanie în timpul recentului conflict din Gaza contrazice minciuna celor care pretind că comportamentul guvernului israelian nu afectează antisemitismul ”, a declarat duminică Kenneth Roth.

De asemenea, el a distribuit un articol din cotidianul israelian Ha’aretz  care relatează despre niveluri record de incidente antisemite înregistrate în Marea Britanie.

Nu ar trebui să existe nicio justificare pentru antisemitism sau pentru cei care îl comit. A da vina pe Israel pentru creșterea recentă a incidentelor antisemite violente, în loc să dai vina pe antisemiți înșiși, este în mod clar fals și ofensator”, a afirmat Jonathan Greenblatt, director executiv al Ligii Anti-Defăimare (ADL).

Grupul ONG Monitor raportează în mod regulat despre pozițiile anti-israeliene ale ONG-urile internaționale, a declarat: “Am documentat de mult antisemitismul dezgustător al lui Ken Roth și obsesia față de Israel” și a cerut demisia imediată a lui Roth.

Efrat Hochstetler, diplomat la Divizia Ministerului de Externe israelian pentru ONU și organizații internaționale, a raportat postarea lui Roth la sărbătoarea Tisha B’Av – care comemorează distrugerea Templului lui Solomon în 586 înaintea erei creștine, care tocmai a trecut – spunând: “Ken Roth ar putea folosi o lecție a înțelepților evrei și ar trebui să înceteze să răspândească cuvintele incitatoare la ură „.

Dave Rich, de la organizația Community Security Trust (CST), care monitorizează antisemitismul în Marea Britanie, a comentat: „De fapt, acesta este comportamentul oamenilor care tratează Israelul ca și cum ar fi unica țară malefică de pe pământ și care afectează antisemitismul, dar nu cred că Ken Roth este interesat de asta.

Hillel Neuer, șeful ONG-ului UN Watch, s-a întrebat: “Ar spune Roth vreodată că„ Persecutarea negrilor, homosexualilor și femeilor este greșită, dar … ”?” Neuer i-a cerut lui Neil Rimer, co-președintele HRW, “să-l concedieze pe Ken Roth pentru justificarea sa urâtă și nerușinată a antisemitismului”.

Într-un tweet ulterior, Roth a răspuns criticilor săi care “pretind” că tweet-ul său justifică antisemitismul, ceea ce “nu face și nu ar face în niciun caz

El a susținut că a observat doar corelația dintre “comportamentul recent al guvernului israelian în Gaza și creșterea numărului incidentelor antisemite din Marea Britanie”.

Un raport al CST a afirmat că au fost înregistrate 628 de incidente antisemite în perioada cuprinsă între 8 mai și 7 iunie, o creștere de 365% față de aprilie, “cel mai mare număr înregistrat vreodată de CST în orice perioadă de o lună”.

Kenneth Roth este un jurist american, ai cărui tată era evreu refugiat din Germania nazistă.

Surse: Allgemeiner, Jewish Chronicle

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Roth nu a fost criticat. Nu a spus nimic care să nu fie bine întemeiat, pe fapte și pe rațiune. A fost certat; se încearcă umilirea și descurajarea lui. Terorismul intelectual și mediatic sionist (să nu zicem nimic de cel militar, sau de Pegasus…) e unul din cele mai respingătoare fenomene contemporane. Spui Israel, și toată șandramaua drepturilor omului și a „Valorilor Occidentale” se prăbușește în cinism grotesc.

 2. HRW fundatie sorosista. Este cunoscut ca Soros este un notoriu anti-israelian.

 3. A critica nerespectarea drepturilor omului de catre Israel nu e antisemitism. La fel cum a critica actiunile gresite ale unei femei din politica nu e misoginism. A nu fi de acord cu ce spune un membru Lgbt nu este homofobie.
  Multe categorii sociale, nationale, de gen, sexuale samd s-au naravit in incercari jenante de atac fatis a libertatii de exprimare.
  A inchide gura oamenilor care-i critica pe buna dreptate este un act imoral si un abuz.

  • Ai ratat tinta din momentul in care te-ai recomandat ‘filozof’’’ in loc ‘filosof’!

 4. Cred că cei care au o hipersensibilitate de detectare a antisemitismului peste tot, ar trebui să recunoască și ei, măcar în sinea lor, că este inevitabil să nu existe o corelație întrea anumite acțiuni ale statului Izrael și creșterea cazurilor de discurs antisemit. Mă refer la unele acțiuni ale statului care – cu toată recunoașterea situației speciale în care se află această țară mică și popor de câteva milioane – sunt de multe ori disproporționate, în raport cu actele celeilalte părți. Cred că situația de instabilitate și imposibilitatea punerii în aplicare a măsurilor de pace ( ”rezolvarea mulțumitoare pentru ambele părți a conflictului istoric” ) este una dintre cele mai complicate situații istorice din Orientul apropiat ( și sunt câteva ). Pur și simplu nu ne putem aștepta ca toată lumea și întodeauna să ne dea dreptate. Despre această corelație vorbește Roth, el însuși evreu.

 5. Nasol moment pentru Israel, îi critică un evreu, cu tatăl evreu refugiat din Germania nazistă, șef la HRW !
  Nu mai poate funcționa propaganda clasică că e antisemit.
  Are perfectă dreptate, agresivitatea militară a Israelului și văicărelile exagerate, impunerea cultului Holocaustului în toate țările care îi bagă în seamă, întrețin și amplifică antisemitismul.

 6. Cand adevarul este impus de cei care comanda si au interese obscure,logica realitatea si drepturile nu isi au locul

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.