G4Media.ro

Directorul Colegiului Gojdu din Oradea, dat afară pentru că a decis că…

Directorul Colegiului Gojdu din Oradea, dat afară pentru că a decis că elevii pot face o zi pe săptămână online și în scenariul verde: Trebuia să-mi închidă gura / Șeful ISJ: Eu nu dau pe nimeni afară, l-am demis atâta tot. Școlile îmi sunt mie subordonate aici

Elevii și profesorii Colegiului Național Emanuil Gojdu din Oradea au protestat luni în curtea școlii și în clase față de decizia Inspectoratului Școlar Județean Bihor de a-l demite pe directorul colegiului. Decizia de demitere i-a fost comunicată vineri, 21 mai, la ora 13, a declarat fostul director, Florian Nicoară, pentru Edupedu.ro. “Nu mă țin cu dinții de funcție, dar eu sunt cârpa unui inspector general”, a spus acesta, explicând că, în opinia sa, motivul real al demiterii este cu totul altul decât cel invocat de șeful inspectoratului.

La rândul său, inspectorul școlar general Virgil Blage, cel care semnează decizia de demitere, a declarat pentru Edupedu.ro că directorul “nu a fost dat afară, ci demis”, iar mortivul este acela că directorul a încălcat legea când a decis, prin Consiliul de Administrație al școlii, ca elevii să facă școală online o zi pe săptămână.

Scandalul de la Colegiul Emanuil Gojdu din Oradea, una dintre cele mai bune școli din oraș, are doi protagoniști – directorul colegiului, profesor de matematică, Florin Nicoară, membru PNL, demis acum prin decizia inspectoratului școlar și inspectorul general școlar, Virgil Blage, profesor de economie, și el membru PNL.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Foto: Google Street View

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Ce au de ascuns PNL și USR cu acest PNRR, ceva nu este în regulă dacă tot UE le tot respinge. Ar trebui să își depună mandatul să vină PSD să le arate cum se face un PNRR.

  • Hello! Ce are a face PNRR-ul cu … prefectura?!? Nu conteaza subiectul, trebuie zis ceva pozitiv de PSD, nu? 😉

 2. Si ce e gresit ? Ce dracu e asta ? Fiecare face cum il taie capul ? Cum e posibil sa decizi tu ca elevii pot sa faca online o zi pe saptamana ? Nu e de ajuns cata scoala s-a pierdut in acesti 2 ani ?

 3. Cea mai buna scoala din oras. Directorul ia o decizie si colegii si elevii il sustin (asa reiese din reportaj). De ce se amesteca inspectorul???… Directorul trebuie sa aibe independenta pt decizii…cel putin asa este in UK…de ce nu vor sa fie concursuri pt directori????… pt ca nu mai poate fi demis cand vrea inspectorusau primarul sau prefectul…

  • Să fim serioși. Faptul că școala e bună nu oferă directorului competența de a decide peste hotărârile guvernului. După gaura de peste un an, se treziră unii că venitul la școală îi surmenează. De ce nu-și caută o „școală” care dă diplome fără a trece pe acolo?

 4. Straniu!
  Ce lege a încălcat?

  • Ordinul ministrului nu ajunge? Este o școală de stat nu privata.Articolul nu spune toate motivele demitere de exemplu că se fac orele doar de 40 minute nu cat ar trebui plus că la 12 elevii sunt prin baruri pe centru.

 5. Demiterea e o pedeapsa cam disproportionata, mai ales ca se pare ca omul isi facea bine treaba si era apreciat de elevi si colegi.
  Probabil ca exista alte motive. Ori o rafuiala personala, ori altcineva mai bine „proptit” vaneaza postul de director la scoala respectiva.

  • Dacă elevii părinții și profesorii hotărăsc să nu mai facă școala efectiv cu prezenta ci doar online este ok ? Este o școală de stat nu privata.Se supune ordinului ministrului și legilor

 6. In opinia inspectorului general consiliul de administratie al colegiului (format din profesori si reprezentanti ai autoritatilor locale-primarie, consiliul local) = directorul colegiului! Inseamna si ca Inspectoratul Scolar judetean = inspectorul general!!! De altfel aceasi „gandire” rezulta si din afirmatia lui „scolile imi sunt subordonate mie aici”! Tipul e pe mosia lui…

 7. inspectorul trebuie dat afara.

 8. „Școlile îmi sunt subordonate mie.”
  Pentru afirmația asta individul trebuie dat afară!!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.