G4Media.ro

Directorul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice, concediat pentru o glumă legată…

Secțiune susținută de

Directorul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice, concediat pentru o glumă legată de Holocaust, pe care a spus-o în anii 90

Organizatorii Jocurilor Olimpice l-au concediat joi pe Kentaro Kobayashi pentru o glumă pe care acesta făcut-o despre Holocaust, în anii 1990. Gluma pe care a făcut Kobayashi, ca parte dintr-un spectacol de comedie pe care acesta l-a susținut acum 30 de ani, a reapărut recent în mass-media din Japonia, anunță Reuters. „Am aflat că domnul Kobayashi a folosit în trecut comentarii care au insultat un fapt tragic din istorie”, a spus Seiko Hashimoto, președintele comitetului de organizare al Jocurilor Olimpice.

Anterior, Centrul Simon Wiesenthal a publicat o declarație prin care condamna comportamentul din trecut al lui Kobayashi. „Orice asociere a acestei persoane cu Jocurile Olimpice de la Tokyo ar insulta memoria a șase milioane de evrei și ar aduce o batjocură crudă sportivilor paralimpici”, a declarat Abraham Cooper, rabin și director global de acțiune socială al centrului.

Această informație vine după ce s-a renunțat recent la compoziția unui cunoscut muzician japonez. Despre acesta au ieșit la iveală detalii despre comportamentul său abuziv și agresiv pe care l-a avut în trecut.

La începutul acestui an, șeful comitetului de organizare al Jocurilor Olimpice și-a dat demisia după ce a făcut observații sexiste, iar un alt director important din cadrul comitetului de organizare a fost și el demis după ce a făcut comentarii disprețuitoare legate de o animatoare japoneză foarte populară.

55% dintre japonezi vor oprirea desfășurării Olimpiadei

Doar o treime din japonezi au făcut până acum cel puțin o doză de vaccin, alimentând îngrijorarea publicului că Jocurile Olimpice s-ar putea transforma într-un focar COVID. Deja 87 de persoane din satul olimpic, inclusiv sportivi, au fost depistați pozitiv la testarea COVID, forțând retragerea sportivilor și determinându-i pe colegi să se izoleze.

În acest context, fostul premier al Japoniei, Shinzo Abe, un cunoscut promotor al Jocurilor Olimpice de la Tokyo, a decis să nu participe la ceremonia de deschidere, după ce guvernul japonez a declarat stare de urgență în oraș și a impus noi restricții pentru prevenirea infectărilor.

Într-un sondaj recent realizat în ziarul japonez Asahi, 68% dintre respondenți și-au exprimat îndoiala cu privire la capacitatea organizatorilor i de a controla infecțiile cu coronavirus, 55% spunând că se opun continuării desfășurării Jocurilor Olimpice.

Sursa foto: Tokyo 2020 / Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Nu mai mâncați compatrioți din Transilvania mai ales din sibiu că sunt contrafăcute ci din Bucovina de Sud, vă asigur

 2. Stop making stupid people famous

 3. Concediat pt o gluma intr-un spectacol de comedie de acum 30 de ani? Gluma sunt ei si toti aplaudacii PC lobotomizati fara pic de coloana si materie cenusie

 4. la serbarea de la gradinita n-a zis nimic?….

 5. Dar mai e un motiv pentru care directorul respectiv a fost concediat: s-a aflat ca nu e homo.

 6. Scary af, cancel culture strikes again.

  Din toate tampeniile pseudoprogresiste americane asta mi se pare cel mai toxic export.
  Mai ales in era social media, in care se poate pune la microscop orice tampenie care ai facut-o acum 20 de ani.

  Ba fratilor, pana si pentru infractiuni serioase esti iertat de societate dupa 20 de ani. Cum se face ca pentru o chestie de genul asta trebuie sa isi faca hara kiri? A negat cumva Holocaustul? A exprimat vederi naziste sau rasiste?
  A facut doar o gluma stupida probabil neintelegand oricum contextul. Cam cum as face eu o gluma stupida despre genocidul lui Pol Pot din Cambogia.

  Daca esti liberal sau progresist pe bune chestiile astea ar trebui combatute la fel de mult ca rasismul real si neofascismul. Altfel nimeni nu mai are libertate de exprimare, nu e unul pe aici care sa nu fi zis macar o data o mica tampenie dezinformata…