G4Media.ro

Direcția de Drumuri Timișoara acuză constructorul de pe centura de sud a…

Sursa foto: Facebook / Sorin Grindeanu

Direcția de Drumuri Timișoara acuză constructorul de pe centura de sud a municipiului că lucrările se desfășoară lent, în ciuda avertizărilor ministrului Grindeanu, privind rezilierea contractului

Constructorul de pe şantierul centurii ocolitoare de sud a municipiului Timişoara, Tirrena Scavi, continuă lucrările la acest obiectiv de investiţii într-un ritm scăzut. Nici 5 la sută nu au avansat lucrările, comparativ cu luna mai a acestui an, asta în pofida avertizărilor ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, privind rezilierea contractului.

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara anunţă că stadiul lucrărilor la centura ocolitoare sud a municipiului Timişoara este de 54,5 la sută, faţă de 50 la sută cât a fost în luna mai.

„În ciuda solicitărilor beneficiarului – CNAIR – DRDP Timişoara – de a se asigura o mobilizare mai mare şi o programare mai eficientă a lucrărilor pe şantierul centurii de sud a Timişoarei, antreprenorul Tirrena Scavi continuă cu un ritm scăzut al lucrărilor şi numai pe anumite secţiuni ale traseului. Stadiul fizic al lucrării este de 54,5%”, arată DRDP Timişoara.

Potrivit sursei citate, în luna august au fost făcute următoarele lucrări: decopertare de strat vegetal în zona Urseni, umpluturi pentru fundaţie în zonele Freidorf şi Urseni – Rudicica, strat de formă, fundaţie de balast şi fundaţie de piatră spartă în zona localităţii Moşniţa Nouă, lucrări la structurile pasajelor şi podurilor (zonele Chişoda, Moşniţa Nouă şi Ghiroda), precum şi la rampe de acces în zona Ghiroda.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii din România (CNAIR) a publicat în luna iunie o lista neagră a firmelor care lucrează pe anumite tronsoane de drumuri, dar care nu îşi fac treaba. Pe această lista se află şi Tirrena Scavi, cea care realizează centura sud a Timişoarei.

Încă de la începutul lunii aprilie, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, avertiza privind rezilierea contractului cu firma care lucrează la centura sud Timişoara, declarându-se nemulţumit de stadiul lucrărilor.

Prevăzut în contractul iniţial cu antreprenorul Tirrena Scavi pentru primăvara anului 2022, termenul de finalizare a centurii sud Timişoara a fost prelungit în toamna anului trecut, astfel că lucrarea ar trebui să fie gata în decembrie 2022.

În urma licitaţiei, lucrarea pentru construirea centurii de sud de la Timişoara, în lungime de 25,69 km, a fost atribuită către antreprenorul Tirrena Scavi S.P.A. Valoarea contractului este de 272.432.921,95 lei fără TVA, având finanţarea asigurată de la bugetul de stat şi din fonduri europene.

sursa: News.ro

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. A reziliat contractul sau a luat spaga? Ca de la 11k de euro la salariu de ministru este o retrogradare, nu ii raman bani nici de amanta!