G4Media.ro

Diplomat rus: Moscova nu discută deocamdată despre înființarea de baze militare în…

Sursa foto: Ministry of Defense of the Russian Federation (eng.mil.ru)

Diplomat rus: Moscova nu discută deocamdată despre înființarea de baze militare în Donbas

Moscova nu discută deocamdată despre înfiinţarea de baze militare în estul Ucrainei, dar cele două tratate aflate în curs de ratificare în Duma de Stat ar permite acest lucru, iar Rusia va fi pregătit să acţioneze dacă va fi necesar, a afirmat marţi Andrei Rudenko, viceministru de externe, potrivit agenţiei RIA, preluată de Reuters.

Rudenko a făcut aceste declaraţii în timp ce deputaţii ruşi se pregăteau să discute şi să supună la vot ratificarea tratatelor ‘de prietenie, cooperare şi ajutor reciproc” între Rusia şi cele două regiuni separatiste din estul Ucrainei, Doneţk şi Lugansk, a căror independenţă a fost recunoscută luni de preşedintele Vladimir Putin.

Tratatele prevăd că fiecare parte îi acordă celeilalte ‘dreptul ca forţele sale armate să construiască, să folosească şi să îmbunătăţească infrastructura militară şi bazele militare pe teritoriul său’.

O notă explicativă ataşată documentelor afirmă că acestea creează o ‘bază legală’ pentru trimiterea de trupe ruseşti pentru activităţi de ‘menţinere a păcii’ în cele două ‘republici populare’.

În cazul unei ameninţări la adresa ‘suveranităţii’ uneia din părţi, semnatarele vor ţine imediat consultări ‘cu obiectivul de a asigura apărarea comună, menţinerea păcii şi securitatea comună’.

‘În cursul acestor consultări, ele vor stabili necesitatea, tipul şi amploarea ajutorului pe care o parte îl va furniza celeilalte pentru a elimina ameninţarea apărută’, se mai spune în documentele menţionate.

Sursa foto: Ministry of Defense of the Russian Federation (eng.mil.ru)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Pai? Nu este pamant rusesc?

  2. „Diplomat rus” :))) cum suna asta…

  3. Un terorist rus anunta ….
    Rusia nu mai este un stat .
    Lumea va fi mai buna fara rusia .