G4Media.ro

Dintre membrii USR înscriși în competiția internă pentru a prelua președinția prtidului,…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Dintre membrii USR înscriși în competiția internă pentru a prelua președinția prtidului, doar 6 au fost validați de Comisia Electorală

Elena Lasconi, Luiza Oancea, Cristian Seidler, Vasile Dinca, Radu-Mihai Hossu și Vasile Gabriel Filip sunt cei șase care au rămas în competiția internă a USR, pentru a candida la președinția partidului, în urma validării Comisiei Electorale. Potrivit surselor G4Media, ceilalți membri USR care și-au anunțat intenția de a candida la președinția partidului (Gabriel-Mugur Dumitrescu, Adrian-Ștefan Dudu, Eduard Ene și Doru Valentin Ilie) nu și-au depus dosarele complete, respectiv le-au lipsit documente precum declarații de avere și/sau de interese, CV, scrisoare de intenție sau declarația că nu au colaborat cu securitatea.

Reamintim că după retragerea lui Cătălin Drulă de la șefia USR, mai mulți membri USR și-au anunțat intenția de a prelua șefia partidului. Drulă l-a recomandat pe primarul Timișoarei, Dominic Fritz, acesta având susținerea din partea mai multor membri din fruntea partidului. Fritz, însă, a anunțat în weekend că nu dorește să mai candideze, principalul motiv fiind faptul că acesta nu are încă definitivat procesul de obținere a cetățeniei române, iar potrivit legislației în vigoare șefii de partide au statut similar cu cel al funcționarilor publici, fiind condiționați să dețină cetățenia română.

Primarul din Câmpulung, Elena Lasconi și-a anunțat oficial intenția de a candida tot în weekend, motivând că dorește ca USR să fie reformat din temelii. Mai mulți membri de partid au anunțat că o vor susține. Lasconi a mai spus că vrea să schimbe întreaga conducere a partidului, în urma rezultatului slab de la alegerile electorale din 9 iunie: „Rezultatul a fost dezastruos. Trebuie schimbat și Biroul Național, întreaga echipă de conducere, vreau să schimbăm statutul astfel încât candidatul la prezidențiale să fie decis prin votul tuturor membrilor”.

Pentru desemnarea noului președinte al USR se va organiza un Congres.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...