G4Media.ro

Dîncu, la deschiderea anului universitar: Vă invit să participaţi la dezbaterea privind…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Dîncu, la deschiderea anului universitar: Vă invit să participaţi la dezbaterea privind legile educaţiei, ele trebuie cu adevărat perfecţionate/ Nu întotdeauna legiuitorul ştie cel mai bine ce se întâmplă într-un domeniu

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a declarat, luni, la deschiderea anului universitar la Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila, că îi invită pe studenţi şi pe profesori să participe la dezbaterea privind legile educaţiei, precizând că acestea trebuie cu adevărat perfecţionate. Dîncu a precizat că nu întotdeauna legiuitorul ştie cel mai bine ce se întâmplă într-un anumit domeniu, relatează News.ro.

„Ca ministru al Apărării, am venit astăzi aici cu emoţie, ca să vă mulţumesc în primul rând dumneavoastră, cadrelor didactice, echipei manageriale de la Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila pentru sprijinul pe care ni-l daţi în a construi o profesie care are o dublă funcţionalitate şi o dublă vocaţie, aceea de medic şi cea de ofiţer în Armata Română. De aceea, astăzi, când suntem într-un an aniversar, am împlinit 160 de ani de la naşterea medicinei militare vreau să vă mulţumesc şi să vă asigur de tot sprijinul pe care Ministerul Apărării Naţionale îl poate da în acest moment”, a declarat Vasile Dîncu, luni, în discursul susţinut la Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila.

El a afirmat că doreşte să omagieze profesia de medic.

„Vreau să omagiez prin asta şi profesia de medic, pentru că am trecut într-o perioadă în care s-a văzut foarte clar că dacă societatea nu a ştiut să preţuiască destul de mult şi cred că nici acum nu ştie să preţuiască destul de mult această vocaţie şi această meserie, perioada Covidului, perioada pandemiei a arătat că medicii se sacrifică în fiecare clipă şi uneori chiar cu preţul vieţii, fiind în prima linie a luptei împotriva unei pandemii. Cred că am învăţat ceva cu toţii din asta şi vom şti în viitor să preţuim mai mult ceea ce faceţi dumneavoastră în fiecare zi, acest sacrificiu nevăzut de 24 de ore din 24 în lupta împotriva suferinţei şi a morţii”, a mai transmis ministrul Apărării.

De asemenea, Vasile Dîncu i-a încurajat pe tinerii medicii să vină înspre profesia de medic militar.

„Vreau, de asemenea, să îi încurajez pe tinerii medici să vină înspre profesia de medic militar. Nu este doar o chestiune de uniformă, ci este o chestiune de dublă vocaţie. Cred că sunteţi foarte apropiaţi ca medici pentru că medicii şi preoţii cred, nu îşi aleg întâmplător meseria. Pentru că, în calitate de medic,, trebuie să ai nu doar cunoştinţe de a putea să intri la o facultate foarte complicată, cu un examen greu, ci trebuie să ai şi o dorinţă undeva în adâncul sufletului, care să te împingă spre acest tip de sacrificiu, spre protecţia vieţii şi lupta împotriva suferinţei umane”, a mai declarat ministrul Apărării.

Vasile Dîncu a invitat studenţii şi profesorii la dezbaterea privind legile educaţiei.

„Suntem într-o perioadă în care avem o dezbatere legată şi de legile învăţământului. Sistemul educaţional dintr-o ţară nu este niciodată perfect. Cu siguranţă că nici acum nu este perfect, probabil că trebuie şi legile să le schimbăm continuu. Dar vreau să vă invit pe dumneavoastră, profesori şi studenţi, să participaţi la această dezbatere privind legile educaţiei, pentru că cu adevărat trebuie perfecţionate. Nu întotdeauna legiuitorul, fie că este vorba de Guvern sau de Parlament, ştie cel mai bine ce se întâmplă într-un domeniu. Atunci când se face o lege, mai ales o lege este puternică, cu un puternic impact cum este cea a educaţiei se întâmplă şi o intersecţie de interese de toate felurile, care s-ar putea câteodată să blocheze dreapta desfăşurare a sistemului de învăţământ. De aceea cred, mai ales voi, dragi tineri, că este foarte important să vă spuneţi părerea şi să veniţi cu un feedback la timp până nu se bate în cuie o asemenea lege”, a mai transmis Vasile Dîncu.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

 1. PSDNL există doar să fure.

 2. Mi se pare ciudat că ministrul Apărării a ajuns să vorbească de legile educației și dezbaterea lor. Am avut un ministru al educației care le-a elaborat și publicat în timpul verii și a cerut dezbaterea lor într-o perioadă de circa 6 săptămâni. Avem un Președinte care consideră că România Educată este obiectivul său. Și care nu a reacționat public la toate acestea. În afară de discursul de azi, o sumă de generalități. În vremurile de azi, cu un război în vecinătate, cred că ministrul Apărării ar trebui să aibă alte griji decât legile educației.

 3. Aici a vorbit ca profesor. Era mai bine dacă rămânea la acel statut…chiar e un bun profesor.

 4. Halucinant!!
  „Nu întotdeauna legiuitorul STIE cel mai bine ce se întâmplă într-un domeniu.”
  Evident ca stii bine ce zici, voi, legiuitorii din parlamentul Romaniei habar nu aveti ce legiferati, in nici un domeniu!
  Dar exista o solutie imediata: Cine NU stie, pleaca acasa si lasa locul celor care STIU!!!!
  Lumea civilizata asta face!
  Nu vorbeste vorbe goale la TV, FACE si mai ales STIE ce FACE!!