G4Media.ro

DIICOT: Beneficiarul informațiilor clasificate este firma-mamă din Serbia deținută de gigantul rus…

sursa foto: Captura video DIICOT

DIICOT: Beneficiarul informațiilor clasificate este firma-mamă din Serbia deținută de gigantul rus Gazprom

DIICOT a anunțat luni că beneficiarul informațiilor clasificate din scandalul scurgerii de informații este firma-mamă din Serbia deținută de gigantul rus Gazprom.

În urma perchezițiilor au fost ridicate mai multe documente și medii de stocare a datelor, 8 persoane fiind conduse, în vederea audierii, la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.

Procurorii DIICOT au efectuat nouă percheziții domiciliare în această speță.

Comunicatul DIICOT

La data de 03.10.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara împreună cu D.C.C.O. și B.C.C.O. Timișoara au efectuat 9 percheziții domiciliare pe raza municipiilor București și Timișoara, parte din acestea la sediul și punctele de lucru ale unei companii multinațională, într-o cauză ce având obiect comiterea infracțiunilor de divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice și transfer neautorizat de date informatice.
În urma perchezițiilor au fost ridicate mai multe documente și medii de stocare a datelor, 8 persoane fiind conduse, în vederea audierii, la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.
Cu privire la 4 dintre persoanele conduse la audieri (cetățeni străini și români), procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara au formulat acuzații sub aspectul comiterii infracțiunilor de divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice și transfer neautorizat de date informatice reținându-se că, în calitate angajați ai unei filiale a unei companii multinaționale (având responsabilități de natură managerială sau de altă natură în cadrul firmei ori, dimpotrivă, neavând autorizarea necesară desfășurării anumitor operațiuni în cadrul acestei firme), au eludat normele metodologice pentru aplicarea Legii petrolului, respectiv procedurile impuse de către Agenția Națională pentru Resurse Minerale și au transmis date nedestinate publicității privind fondul de resurse (rezerve minerale) din România către firma din același consorțiu din Serbia.
Cercetările sunt continuate de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

6 comentarii

  1. Pe mâna cui au încăput, de fapt, petrolul și gazele României, vândute pe șpagă de gașca e banditi PCR-USL ?

    • Scuze ca întreb, dar sunteți cu toate țiglele pe casă sau numai câteva au mai rămas? Doar vreau să aflu…

  2. Toate astea pe mâna politicienilor romani. Lukoil a declarat doar pierderi timp de 9 ani. Când a intrat poliția economică pe fir a ieșit tare în față prim ministru de la acea data(puie monta) că ata domne poliția să lase investitorii străini în pace. Dupaia se felicitau între ei pesedistii că e putin multumit de ei. Praful să se aleagă de ei.

  3. Toate astea pe mâna politicienilor romani. Lukoil a declarat doar pierderi timp de 9 ani. Când a intrat poliția economică pe fir a ieșit tare în față prim ministru de la acea data(puie monta) că ata domne poliția să lase investitorii străini în pace. Dupaia se felicitau între ei pesedistii că e putin multumit de ei. Și asta e poveste adevărată. Praful să se aleagă de ei.

  4. Scuze ca întreb, dar sunteți cu toate țiglele pe casă sau numai câteva au mai rămas? Doar vreau să aflu…

  5. Aplaud aceasta stire dar ma intreb si de informatiile clasificate care s-au dus catre firme din Occident care au cumparat resursele noastre pe nimic. Sau Occidentul nu a beneficiat de informatii clasificate? Porcariile pe care firme occidentale le fac pe teritoriul nostru ar trebui si astea cercetate (de la dare de mita la defrisari ilegale) si sa le punem occidentalilor pe masa ca sa nu ne mai numeasca corupti, saraci… si afara din Schengen.