G4Media.ro

DIICOT anunță că a destructurat o grupare care ar fi accesat conturile…

Sursa Foto: Pexels.com

DIICOT anunță că a destructurat o grupare care ar fi accesat conturile bancare ale mai multor români, după ce le-a compromis aplicaţiile mobile/ Între arestați se numără și un britanic/ Prejudiciu de 2 milioane de lei, susțin procurorii

O grupare specializată în efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi spălare a banilor a fost destructurată de poliţişti şi procurii DIICOT. Gruparea ar fi accesat conturile bancare ale mai multor persoane, făcând 50 de tranzacţii. Un cetăţean britanic a fost arestat, iar un român a fost plasat sub control judiciar, transmite News.ro.

”La data de 23 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au efectuat 4 percheziţii domiciliare, într-o cauză având ca obiect comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, în formă continuată şi spălare a banilor”, au transmis, vineri, IGPR şi DIICOT.

Sursele citate au precizat că, la sfârşitul anului 2014 – începutul anului 2015, ar fi fost constituit un grup infracţional organizat, care ar fi urmărit obţinerea de foloase patrimoniale, prin săvârşirea infracţiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, fals informatic, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi spălare a banilor.

”Au fost vizate mai multe persoane vătămate, cărora le-ar fi fost compromise sistemele informatice, prin transmiterea unor e-mailuri ce conţineau software maliţios, obţinându-se accesul la aplicaţiile de internet banking ale acestora, de unde bănuiţii ar fi transferat fraudulos sume de bani în conturile puse la dispoziţie şi administrate de către membrii grupului organizat. Ulterior, sumele de bani obţinute în această modalitate ar fi fost supuse unui proces de spălare, prin retragerea sumelor de bani din conturi şi împărţirea acestora în cadrul grupului”, au mai transmis anchetatorii.

La sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au fost conduse, în vederea audierii, 6 persoane.

”Procurorii au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de o persoană (cetăţean britanic) şi măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile, faţă de o altă persoană (cetăţean român). Cu privire la prima persoană s-a reţinut că ar fi determinat două persoane să pună la dispoziţia grupului infracţional organizat conturile bancare necesare efectuării de operaţiuni financiare în mod fraudulos, cu ajutorul acestuia, fiind efectuate 50 de tranzacţii, prin intermediul cărora s-a cauzat o pagubă totală de 2.060.137,79 lei (din care au fost recuperaţi şi restituiţi persoanelor vătămate 521.257,96 lei)”, au mai precizat sursele citate.

Banii obţinuţi de persoana bănuită ar fi fost folosiţi pentru achiziţionarea, în perioada 2017 – 2022, a trei apartamente, în cuantum de peste 300.000 de euro.

Vineri, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a persoanei reţinute.

sursa: News.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...