G4Media.ro

DIICOT a reținut un bărbat suspectat de propagandă teroristă, după ce ar…

Sursa foto: Captură video

DIICOT a reținut un bărbat suspectat de propagandă teroristă, după ce ar fi accesat și distribuit scene de luptă ale unei organizaţii din Orientul Mijlociu: ”Se află într-o fază avansată a procesului de autoradicalizare”

Autorităţile judiciare române au reţinut un bărbat suspectat de propagandă teroristă, transmite News.ro. Acesta a distribuit pe reţelele de socializare şi a accesat materiale cu scene de luptă şi antrenamente ale membrilor unei organizaţii teroriste activă în Orientul Mijlociu.

”La data de 23.11.2022, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de promovarea unui mesaj prin propagandă săvârşită prin orice mijloace, în public, cu intenţia de a instiga la săvârşirea unui act de terorism şi accesarea în mod repetat de materiale de propagandă teroristă, prin intermediul sistemelor informatice sau altor mijloace de comunicaţii electronice, precum şi deţinerea de astfel de materiale, în scopul însuşirii ideologiei teroriste, ca parte a unui proces de radicalizare, ambele comise în stare de recidivă postcondamnatorie (atrasă de o condamnare pentru acelaşi gen de fapte)”, anunţă, joi, IGPR şi DIICOT.

Potrivit surselor citate, inculpatul, aflat într-o fază avansată a procesului de (auto)radicalizare, a accesat şi promovat în mod sistematic, prin intermediul sistemelor informatice, materiale de propagandă teroristă, specifică unei organizaţii teroriste activă în Orientul Mijlociu.

”În cadrul materialelor accesate/diseminate de inculpat, erau prezentate scene de luptă şi antrenamente ale membrilor acestei organizaţii, precum şi imagini cu luptători ai entităţii teroriste. De asemenea, prin intermediul conturilor deschise pe platformele de socializare/aplicaţiile de mesagerie, inculpatul a promovat însemnele şi activităţile întreprinse de organizaţia teroristă activă în Orientul Mijlociu, precum şi ideologia acesteia”, au mai transmis sursele citate.

În cursul zilei de miercuri, a fost pus în aplicare un mandat de percheziţie domiciliară la locuinţa inculpatului, fiind identificate obiecte de interes în cauză, care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

”În cursul zilei de astăzi urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie cu propunere de arestare preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile”, au mai precizat autorităţile judiciare.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului Român de Informaţii – Brigada Antiteroristă, I.G.P.R. – D.C.C.O. şi Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei ”Vlad Ţepeş”.

sursa: News.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

  1. are poster cu zarqawi al sunnah pe perete

  2. Are antecedente asemănătoare, deci bănuiesc că e tânărul din Craiova.