G4Media.ro

DIICOT a cerut de la Ministerul Justiţiei documente în legătură cu anonimizarea…

DIICOT a cerut de la Ministerul Justiţiei documente în legătură cu anonimizarea unor date ale unei foste consiliere/ DIICOT S-a sesizat după o anchetă a unei ziariste de la Antena 3

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) a cerut de la Ministerul Justiţiei documente necesare într-o anchetă deschisă după o investigație făcută de Adina Anghelescu, jurnalist Antena 3, au precizat surse judiciare pentru G4Media.ro.

Adina Anghelescu a susținut că Irina Ecaterina Manolache, fost consilier al lui Cătălin Predoiu, ulterior păstrată în aceeaşi funcţie, pentru scurtă vreme, şi de către Stelian Ion, ar fi comis infracţiuni informatice pe motiv că a solicitat unor colegi anonimizarea datelor personale la un concurs la care luase note mici, au mai explicat sursele.

Între timp, Irina Manolache a fost eliberată din funcție.

Adina Anghelescu a fost fondatoare a site-ului Luju.ro, alături de Răzvan Savaliuc. Ulterior, ea a plecat de la Luju si a ajuns la Antena 3.

UPDATE: Ecaterina Manolache a transmis redacției mai multe precizări legate de investigația Antena 3:

Subsemnata dețin totalitatea probelor care să dovedească falsul informațiilor și faptelor difuzate și publicate de către Antena 3.

  1. Cu privire la anonimizarea datelor cu caracter personal:
  2. subsemnata am învestit Ministerul Justiției cu o cerere scrisă, al cărei circuit poate fi identificat inclusiv în registratura electronică internă a ministerului, prin care mi-am exercitat un drept prevăzut de lege, respectiv dreptul la ștergerea datelor, prevăzut de art. 17 din Regulamentul GDPR (Regulamentul (UE) 2016/679);
  3. nu este prima cerere cu un astfel de obiect și cu o astfel de calitate a solicitantului soluționată favorabil de către minister, subsemnata acționând nu numai în acord cu practica, dar și în mod legal și în matca dreptului prevăzut de lege, limitându-mă strict la sesizarea Ministerului Justiției cu o cerere scrisă. Prin urmare, în combaterea susținerilor false și extrem de vătămătoare pe care Antena 3 le-a publicat și prin care a urmărit acreditarea faptului că aș fi săvârșit pretinse ilegalități, arăt că, afirmația conform căreia aș fi acționat în conivență cu departamentul IT este una nu doar complet neadevărată, în raport cu documentele existente, dar extrem de gravă din perspectiva afectării dreptului la onoare, demnitate, reputație și imagine.

Așadar, fără a întreprinde minime demersuri în vederea solicitării punctului de vedere al subsemnatei, nici înainte sau în timpul emisiunii „Punctul de întâlnire” din 31.01.2021 și nici în contextul emisiunii „Esențial” din 15.02.2021, împrejurări în care aș fi putut oferi totalitatea informațiilor edificatoare, Antena 3 a difuzat și publicat informații fără nicio verificare prealabilă și fără niciun suport real.

  1. Cu privire la încetarea raportului de muncă cu Ministerul Justiției:
  2. încetarea raportului de muncă a intervenit prin acordul părților, în conformitate cu art. 55 lit. b) din Codul Muncii, aspect care vine să contrazică afirmația falsă, bazată pe o speculație, emisă de Antena 3, în sensul că subsemnata aș fi fost eliberată din funcție prin concediere sau că aș fi demisionat în mod intempestiv;
  3. mandatul subsemnatei sub noua conducere a ministerului, instalată la 24.12.2020, a avut caracter provizoriu, fiind limitat la perioada tranziției; astfel, cu o săptămână înainte, la 18.01.2021, am făcut cunoscut faptul că intenționez să părăsesc instituția în raport cu ivirea unor alte planuri profesionale, sens în care, la 25.01.2021 intenția s-a materializat prin semnarea acordului de încetare, care nu a comportat nici atunci și nici în alt moment nicio discuție referitoare la solicitările formulate de către Antena 3. (Citește aici dreptul la replică integral)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. … cât de repede.

  2. si totusi cu notele alea cum a intrat ea in Ministerul Justitiei dom’le? :)))))))))))))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.