G4Media.ro

Digitalizarea școlilor cu bani din PNRR: inspectorii școlari vor verifica școlile care…

Foto: World Vision Romania

Digitalizarea școlilor cu bani din PNRR: inspectorii școlari vor verifica școlile care nu depun proiecte

Prefectul judeţului Hunedoara, Călin Marian, le-a cerut directorilor de școli să depună proiecte pentru digitalizarea şcolilor, cu finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), iar inspectoratul județean va monitoriza școlile pentru a se asigura că depun proiecte, potrivit Agerpres.

Prefectul a convocat, marţi, o întâlnire cu inspectorii şcolari din judeţ, spunând că „este esenţial” ca toate şcolile să depună proiecte în acest apel de finanţare.

„Este şansa noastră să tehnologizăm unităţile de învăţământ, altfel decât prin intermediul bugetului administraţiilor publice locale. Avem informaţiile necesare, ghidurile au fost puse în dezbatere şi au fost realizate întâlniri cu directorii şcolilor pentru a discuta despre ceea ce se poate concretiza în viitorul apropiat. Tehnologiile secolului 21, precum tabletele inteligente, laptopurile sau calculatoarele, sunt indispensabile realităţii în care trăim, iar generaţiile actuale navighează cu multă uşurinţă pe acestea, însă, de cele mai multe ori, doar acasă”, a declarat prefectul Călin Marian, cu acest prilej.

În acest context, pentru fiecare zonă din judeţul Hunedoara au fost atribuiţi câte doi inspectori şcolari pentru a monitoriza ceea ce se întâmplă cu aceste proiecte. Periodic, din două în două săptămâni va fi realizată o raportare asupra stadiului depunerii proiectelor.

„Nu tolerez incapacitatea de a depune proiecte pe această linie de finanţare, nu admit să existe un beneficiar eligibil şi acesta să nu fi încercat să atragă sumele de bani destinate îmbunătăţirii mediului în care învaţă tinerii noştri (…) În calitate de prefect al judeţului Hunedoara, voi depune toate diligenţele necesare pentru a deveni un judeţ digitalizat”, a spus prefectul Călin Marian.

În cadrul discuţiilor, prefectul a atras atenţia şi asupra renovării unităţilor de învăţământ şi dotarea sălilor de clasă cu mobilier nou.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Interesant! doar că plantând în toate școlile doar căței de partid, limitați profesional, ați făcut imposibil progresul.

  2. La scoala 79sa nu verifice ! Au digitalizat din banii părinților.

  3. Ce înseamnă, mai exact, digitalizare?

    Dacă după atâta educaţie online, şcolile nu sunt burduşite cu tehnică de calcul…

    România Efurată!

    🙁

  4. Românii votează PSDNL 55%, nu se va schimba nimic.