G4Media.ro

Digi24: Ploaia, chemată cu rugăciuni pe un câmp din Galați: Am apelat…

Sursa: Digi24.ro

Digi24: Ploaia, chemată cu rugăciuni pe un câmp din Galați: Am apelat la divinitate. Nu ne stă în putință ca primărie să facem sisteme de irigat / Într-o comună din Dolj, primarul care deține sute de hectare, a accesat fonduri europene pentru irigații 

Hectare întregi de culturi din zona Moldovei și din Bărăgan, în special, sunt compromise deja. Dacă într-o comună din Dolj, 100 de fermieri și-au dat mâna și au accesat fonduri europene pentru modernizarea a două stații stații de irigații, în județul Galați ţăranii îşi pun speranţa în mila cerului și fac ritualuri ca să aducă ploaia, transmite Digi24.ro

În Moldova oamenii își spun speranța în Dumnezeu, să le dea ploaie: „Slavă Tatălui și Fiului și Sfântului Duh… Doamne, dăruiește-ne nouă ploaie prielnică trimițând roade…”.

Disperați că seceta îi va lăsa fără recoltă, câțiva localnici din Cudalbi, județul Galați, în frunte cu preotul au mers pe câmp și au spus rugăciuni ca să aducă ploaia.

Localnic: Doar să facă vreo minune Dumnezeu, să se îndrepte vremea, să trăim.
Localnic: Degeaba ne rugăm noi că e seceta mare, nu-i nimic pe câmp, e de jale.
Reporter: Soluția ar fi rugăciunile sau irigațiile?
Localnic: Eeei, irigațiile la noi, nu mai vin aici. Atât, ne rugam să ne ploaie.

Grigore Gheonea, primar Cudalbi: Am apelat la divinitate, o să apelăm în continuare, că suntem oameni credincioși. Nu ne stă în putință ca primărie să putem să facem sisteme de irigat.

În lipsa precipitațiilor, anul 2022 ar putea deveni cel mai secetos an din istorie, avertizează specialiștii.

În Dolj, în schimb, oamenii s-au dovedit mult mai pragmatici. 100 de fermieri s-au reunit într-o asociație și au accesat fonduri europene. Cu banii primiți de la Uniunea Europeană au modernizat vechile stații de irigații din comună. A venit cu ideea chiar primarul, care deține sute de hectare de teren agricol.

Citește integral pe Digi24.ro

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Tipic pentru habotnicii care o țin tararaua cu religia în scoli. Când vin specialiștii cu rachete pentru a genera ploaia, sunt goniți de localnici. Când popii sunt mai presus decât specialiștii, pori duce de nas un popor mult mai ușor. Kieil știe. Și teodosie știe. Prostii nu știu.