G4Media.ro

Digi24: Cele trei surori din Rusia care și-au ucis tatăl abuziv ar…

Sursa Foto: Digi24.ro

Digi24: Cele trei surori din Rusia care și-au ucis tatăl abuziv ar putea scăpa de acuzația de crimă. Cazul lor a schimbat legea

Trei surori din Moscova, acuzate de uciderea tatălui lor, ar putea fi judecate pentru „autoapărare necesară”, spun avocații lor. Procurorul șef al Rusiei ar putea decide retragerea acuzațiilor penale formulate împotriva celor trei fete, a declarat avocatul Alexei Parshin pentru agenția de știri Tass, citată de BBC NEWS, citat de Digi24.ro

În iulie 2018, adolescentele surori Khachaturyan și-au înjunghiat și bătut tatăl în somn până când a murit. Bărbatul le abuzase fizic și sexual, așa că mulți ruși au cerut eliberarea lor.

Peste 350.000 de persoane au semnat o petiție în sprijinul surorilor, iar cazul lor de mare anvergură a fost un argument puternic pentru o nouă lege împotriva violenței domestice, care ar trebui să intre în vigoare în acest an.

Activiștii pentru drepturile omului au afirmat că surorile nu sunt infractoare, ci victime, pentru că nu aveau niciun mijloc de a obține ajutor și nimeni nu le-a protejat împotriva tatălui abuziv.

Krestina, Angelina și Maria Khachaturyan, care aveau 17, 18 și 19 ani când și-au înjunghiat mortal tatăl, se confruntă în prezent cu pedepse de până la 20 de ani de închisoare, după ce au fost acuzate de omor premeditat.

Avocatul lor a spus că „procurorul a luat poziție, considerând că acestea au acționat pentru autoapărare, iar Comitetul Investigativ trebuie să ia în considerare această poziție, anchetatorii trebuie să ia în considerare acest lucru”.

„Sper că, după aceea, cazul va fi închis. Cred că va dura încă o lună sau două”, a mai spus avocatul.

Surorile sunt în locuri diferite și nu pot vorbi între ele sau cu mass-media. Sunt libere, dar nu pot comunica cu nimeni în legătură cu cazul lor, a spus avocatul.

Procurorul general adjunct, Viktor Grin, citat de avocatul Parshin, a spus că încheierea Comitetului Investigativ nu a ținut cont pe deplin de circumstanțele care le-au condus pe cele trei tinere la omor. Comportamentul tatălui, a argumentat Grin, a reprezentat o amenințare reală pentru siguranța fetelor, ceea ce a justificat recurgerea la orice mijloace pentru a se apăra.

Citește integral pe Digi24.ro

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Acolo din ce am vazut intr un documentar pe bbc despre deprturile femeilor in Rusia,unde a fost prezentat si acest caz,era o f mare probabilitate k fetele sa fie si omorate .

  2. S-ar parea ca exista state de drept in care opinia publica poate coabita,intr-un mod constructiv si just,cu sistemul judiciar.Nu degeaba,rusii au statie spatiala,oameni de cultura,de stiinta,cercetatori,scriitori de calibru si […] ,in timp ce noi ne mandrim cu magiunul de topoloveni hulind sistemul judiciar romanesc,fara a fi capabili sa-l sprijinim si corecta in mod activ si motivat.

  3. Cele 3 rusoaice sunt moldovence, cristina, angelina si maria haciaturian. Cazul e prezentat des in presa de peste prut.

    • Ma rog, numele e armean nu moldovean… si zice ca sunt din Moscova, deci nu stiu ce vrei sa subliniezi.

  4. Legea trebuia sa le apere pe fete inainte de a ajunge sa omoare cu violenta „in legitima aparare”.
    Intr-un stat feudal functioneaza legi feudale iar justitia si dreptatea se intalnesc foarte rar.