G4Media.ro

Die Welt: Președintele Turciei insistă să provoace un incident militar cu Grecia.…

Die Welt: Președintele Turciei insistă să provoace un incident militar cu Grecia. El le-ar fi cerut generalilor săi să scufunde o navă grecească

Cunoscuta publicație germană Die Welt relatează că președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, insistă să creeze un incident militar cu Grecia și că le-ar fi cerut generalilor săi să meargă până într-acolo încât să scufunde o navă grecească.

„Dacă ar fi depins numai de președintele turc, marina sa miliatră ar fi scufundat o navă greacă în Mediterana cu mult timp în urmă”, scrie publicația, citând surse militare din Turcia.

Die Welt arătă că pornirea liderului Turciei împotriva Greciei e de fapt mult mai complexă decât lasă el să se întrevadă.

„Adevărul este că președintele turc Erdogan nu este interesat numai de gazele naturale din mare. Retorica sa naționalistă urmează un cu totul alt calcul”, relatează publicația sub tilul „Războiul calculat al lui Erdogan”.

Potrivit surselor citate, dorința lui Erdogan de a deschide o confruntare cu Grecia e atât de mare încât el le-ar fi cerut unor generali să scufunde o navă greacă, având grijă ca nicio persoană să nu fie rănită. Generalii prezenți la discuție au refuzat, mai relatează publicația, iar altcineva din echipa lui Erdogan ar fi propus varianta doborârii unui avion de luptă grecesc, pilotul având posibilitatea să folosească platforma de catapultare, pentru a se salva. Generalii turci ar fi refuzat și această propunere.

Subiectul prezentat de Die Welt se adaugă mulțimii de amenințări lansate în ultimele zile de către Recep Tayyip Erdoğan la adresa Greciei.

Liderul Turciei și-a exprimat ferm poziția privind deschiderea unui război împotriva Greciei, în cazul în care îi este încălcat teritoriul maritim. Mai nou, Erdogan acuză Grecia de piraterie, criticând demersul Atenei de a militariza insulele din apropierea coastelor turcești.

Sursa Foto: Captura

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

25 comentarii

 1. E timpul sa recuperam Constantinopolul de la cotropitori si teroristi.

  • Când faci asemenea afirmații trebuie sa te bazezi pe dovezi solidw nu pe niște surse care nu pot fi menționate…tot surse de genul asta au stat și la distrugerea Orientului Mijlociu…un război pornit de la surse care spuneau ca Sadam deține arme de distrugere în masa și după război ONU a găsit…nimic.

  • @Ionut
   29 mai 1453

  • @Sphincter Du-te, că nu te țin eu, sau tu de fapt ai de gând doar să vii cu ideea, și alții să moară pe front pentru ideea ta. Prost îi conducătorul care trimite milioane de oameni la război că s-a trezit unul pe net că nu-i place istoria, în loc să modeleze viitorul.

  • Și încă ceva, dacă vezii că Erdogan e tâmpit și caută pretext de război, și tu acționezi astfel încât să-i înlesnești planul, înseamnă că ești trădător.

  • Ionut,
   „un război pornit de la surse care spuneau ca Sadam deține arme de distrugere în masa”!
   Apuca-te sa traiesti pe acest pamant nu in Cosmos. Zeci (Daca nu sute) de mii de kurzi au fost omoriti cu arme chimice de regimul lui Sadam la ordinul direct al acelui monstru psihopat.

  • @VladM: stimabile, masacrele împotriva kurzilor de care amintești tu s-au petrecut înainte de prima intervenție din Golf, cea din 1991. Nimeni nu le neagă.
   Dar nu au valoare de argument în discuția despre invadarea Irakului din 2003. Nu prea ai cum să îți bazezi o decizie de ocupare militară pe date vechi de 15 ani.
   Comunitatea internațională nu s-a autosesizat la vremea respectivă, în 1987 – 1990. Au închis ochii strategic pentru că Saddam lupta împotriva Iranului, perceput ca o problemă mai importantă decât kurzii la momentul ăla. Până și americanii recunosc că argumentul cu armele de distrugere în masă era caduc în 2003, nu văd de ce le-ai sări tu în apărare.
   Iar intervenția din Irak de fapt nu a rezolvat nimic, după cum se poate observa în 2020. Irak nu e o democrație înfloritoare pe model vestic, pe kurzi îi toacă și turcii și sirienii (că între timp americanii i-au abandonat după ce i-au folosit ca trupe terestre în Siria), și în general totul e la fel de nasol ca în ultimii 40 de ani în zonă, doar taberele s-au mai schimbat.

  • Ba, sa mearga Arsinel si sa faca „A treia cadere a Constantinopolelui”

  • Alino, n-ai zis fa, ca vrei egalitate? Pai o s-o ai! Te duci tu la razboi si ramane barbac-tu „menajer” acasa cu copiii ca tu nu esti in stare, doar vrei egalitate! Ca tot iti plac (dupa cum ai zis) pozitiile de conducere, nu mai bine ai incepe tu de jos asa…cinstit, ca racanu’ si ca oricine care vrea sa avanseze pe propriile forte si propriile picioare?? Sau te-a facut ma-ta direct managera de… mop, poate???

  • Catre @ Ionut. Asa e. Vorbe fara dovezi !
   Nu exista nici un martor credibil care sa fi vorbit in Public despre ce zice Erdogan la Consfatuirile cu generalii.
   ,,Die Welt” nu sunt decat niste avortoni jurnalistici care vor sa puna paie pe foc. !

  • Se putea să nu își scoată capetele coclite de prin conservele lor expirate tocmai trolii ”menajeri”. Care va să zică, ”mă-sa” lu’ CRP n-ar trebui să fie ”egală” și ar trebui să-i ”placă” celelalte ”poziții” în timpul în care ”barbac-su” era ”dus” la vânătoare sau la ”război”

  • @CRP Cam fricos, stimabile! Sau nu ți-a trecut că te-am trimis în țările calde dacă vrei femei care să nască pe bandă rulantă? În fața tastaturii vrei război, dar pe teren tremură chiloții pe tine. Râd și femeile de tine, băh!

 2. Cine are stocuri de rulmenti sa tina de ele, ca in Turcia va fi penurie, iar roata de la plug musai sa se invarta, ca altfel vor muri de foame…

 3. Cume turcu si pistolu’…

 4. Aceleasi surse probabil ca au dwtalii si despre insula unde traiesc Elvos, MJ si Ceausescu.

 5. Recep e însetat.
  De Război.

  Nu e singurul din Istorie – lider cu acest tip de „sete” – dar e singurul care are „șansa” de a arunca mingea la fileu, Orientului Mijlociu, în implicarea în cel mai mare conflict din istoria sa: Marea Bătălie de la Armageddon.
  [Care însă, n-are nimic de-a face cu frumoasa poveste de pe IMDB a lui Bruce, ci cu acel Armaghedon, descris în Apocalipsa 16].

  Deci, Erdogan are această „ocazie” (în ghilimele) – în care ecuație, Grecia (în sine) nu reprezintă mare lucru pentru „noul Atatürk” – cât o reprezintă „Războiul în sine”.
  Dar, așa cum ni-i specificul aici, în această neînsemnată rubrică de commenturi – toate astea (strict referitoare la Erdogan, dar nu și la Armaghedon!) – sunt doar opinii; păreri neturcite.

  Cât despre Armaghedon – conflict de proporții dar și unic prin natura sa – bine de știut:

  „12. Al şaselea a vărsat potirul lui peste râul cel mare, Eufrat. Şi apa lui a secat, ca să fie pregătită calea împăraţilor care au să vină din răsărit.
  13. Apoi am văzut ieşind din gura balaurului şi din gura fiarei, şi din gura prorocului mincinos trei duhuri necurate, care semănau cu nişte broaşte.
  14. Acestea sunt duhuri de draci, care fac semne nemaipomenite şi care se duc la împăraţii pământului întreg, ca să-i strângă pentru războiul zilei celei mari a Dumnezeului celui Atotputernic. – […]
  16. Duhurile cele rele i-au strâns în locul care pe evreieşte se cheamă Armaghedon.
  17. Al şaptelea a vărsat potirul lui în văzduh. Şi din Templu, din scaunul de domnie, a ieşit un glas tare, care zicea: S-a isprăvit!” (Apocalipsa,16)

  *Lucru care – inițierea unui conflict, cu consecințe greu de anticipat – (privind la personalitatea liderului turc), nu pare deloc imposibil, de a fi realizat..

 6. Un degenerat. Grecia a fost cea mai afectata tara europeana de barbariile turcilor.

  • dupa Armenia vrei sa spui..

  • Scrieti prostii pentru ca nu va documentati.

  • Catre @Emil. Ba Bulgaria a fost ce mai afectata !.
   La 29 Iulie 1014 in Batalia de la Kleidion grecii Imparatului Basil al – II- lea si generalul sau Nikephoros Xiphias au capturat 15,000 prizonieri bulgari si le-au scos ochii !
   Mama lui Basil al II-lea, Theofana, era grecoiaca din Laconia si fica unui carciumar numit Krateros.
   Turcii niciodata nu au scos ochii grecilor, desi au vut destule ocazii sa o faca.
   La 1453 Mahomed la II-lea a capturat (dupa un greu asediu) Constantinopolul.
   Au murit doar 4000 de greci in lupta si 30.000 au fost luati prizonieri – statut de sclavi dar care se puteau rascumpara .
   Hai sa ne inchipuim ca si Mahomed al II-le se apuca sa scoata vreo 30.000 de perechi
   de ochi grecesti + demolarea Hagiei Sofia !. Diferenta era ca turcii otomani ca popor, erau cu mult mai normali la cap dacat grecii cand au venit din Asia, si apoi au intalnit o ,,Civilizatia” Dementa si Degradata Moral Greco-Bizantina !.
   Cucerirea Imperiului Bizantin de catre turci a fost o necesitate Umanitara si Istorica !.
   Cu un rol mult mai favorabil Umanitar pe termen lung decat cucerirea Mexicului de catre spanioli, a Braziliei de catre portughezi, sau a SUA si Canadei de catre englezi !.

 7. Cam asta e lumea, obijnuiti-va, psihopat in sua, sultan in turcia si asta e partea civilizata…nato…..sa nu trecem la china rusia si koreea de nord……hai cu distrugerea nato si ue ca sa putem stinge lumina…

 8. Erdogan este turc de ala pur sange, fara minte, increzut si nesatul de distrugere (pentru ca asa se hraneste mintea lui barbara). Nu-i ajunge cat i-a distrus pe greci, tot e complexat de ei si vrea sa-i distruga si mai mult. Nu suporta ca Grecia a obtinut toate insulele din Marea Egee.

  Pe de alta parte, daca este adevarat ca asa au reactionat generalii turci, acei generali au crescut in ochii mei, adica sunt extrem de mult peste Erdogan, adica sunt probabil intregi la minte, cumpatati.

 9. Franta ( forta nucleara ) tocmai si-a semnalat disponibilitatea de a sustine miltar Grecia daca e atacata.

  Italia, Cipru, Egipt vor intra in ”joc” daca Erdoaga va lua decizii cu salvarii.

 10. Un dictator islamist nenorocit.Pacat ca n-a reusit lovitura de stat militara.A fost ajutat de alt dictator nenorocit,Putin.