G4Media.ro

Dictatorul nord-coreean Kim Jong-un și-a delegat o mare parte din atribuții, în…

Dictatorul nord-coreean Kim Jong-un și-a delegat o mare parte din atribuții, în special surorii sale, Kim Yo-jong

Liderul nord-coreean Kim Jong-un şi-a delegat o parte din autoritate colaboratorilor săi apropiaţi, în principal surorii sale mai mici, Yo-jong, conform unei evaluări a serviciului sud-coreean de spionaj, NIS, transmisă joi deputaţilor de la Seul, informează Yonhap, preluată de Agerpres.

‘În prezent, Kim Yo-jong (…) conduce afacerile generale ale statului pe bază de delegare’, a indicat NIS într-un briefing cu uşile închise.

‘Kim Jong-un îşi păstrează încă autoritatea absolută, dar o parte din ea a fost predată puţin câte puţin. Yo-jong este liderul numărul 2 de-facto, dar (Kim Jong-un) nu şi-a ales un succesor’, a afirmat serviciul sud-coreean.

Potrivit NIS, Kim Yo-jong şi-a asumat cea mai mare parte a autorităţii de la fratele său, dar nu este singura cu care acesta împarte puterea.

Pak Pong-ju, vicepreşedinte al Comisiei pentru afaceri de stat, şi noul prim-ministru Kim Tok-hun au preluat controlul asupra sectorului economic.

Sora liderului nord-coreean este responsabilă cu politica faţă de Coreea de Sud şi faţă de SUA, precum şi cu alte probleme generale.

În ce priveşte armata, Choe Pu-il, directorul pentru afaceri militare al partidului, şi Ri Pyong-chol, vicepreşedinte al Comisiei militare centrale, şi-au asumat autoritatea parţială, mai afirmă NIS.

Scopul acestor delegări de atribuţii este să-l ‘elibereze (pe Kim) de stresul guvernării şi să evite culpabilizarea lui în cazul unui eşec al politicii’ regimului, a explicat aceeaşi sursă.

În briefingul de joi, NIS a mai remarcat că liderul nord-coreean şi-a sporit activităţile publice începând din iulie. ‘Înaintea celei de-a 75-a aniversări a creării Partidului Muncitorilor (la 10 octombrie), în lipsa unor realizări tangibile, el îşi creşte activităţile publice începând din iulie’ şi se axează mai mult pe prezidarea de şedinţe de partid decât pe vizite de lucru, mai arată serviciul sud-coreean.

Foto: Kim Yo-jong / Sursa: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Kim Jong-Un e mort şi îngropat.

  2. Kim Yo Jong este un nume foarte misto de jucarie simpla – o vad cu un betisor, o sfoara si ceva care se invarte in-continuu; ceva foarte popular, dar daca ratezi o anumita prindere sau vreo manevra mai complicata are loc o explozie nucleara care iti beleste definitiv cartierul (sau comuna/satul – daca esti atat de idiot incat sa te joci cu ea la tara, acolo unde s-a nascut vesnicia).
    Daca vor promova asta ca principal produs de export, NK ar putea sa isi faca rost de bani pentru hranirea cetatenilor infometati. Sau pentru hranirea exagerat de putinilor cetateni care nu sunt infometati.