G4Media.ro

Dezvoltatorul imobiliar chinez Evergrande, cu datorii de 300 de miliarde de dolari,…

Dezvoltatorul imobiliar chinez Evergrande, cu datorii de 300 de miliarde de dolari, a început să plătească investitorii cu proprietăţi imobiliare

Dezvoltatorul imobiliar chinez Evergrande, cu datorii de 300 de miliarde de dolari, a început să plătească investitorii în produsele sale de gestionare a averilor cu proprietăţi imobiliare, a anunţat o unitate a principalei sale divizii, Hengda Real Estate Group, transmite Reuters, citată de News.ro.

Evergrande se află într-o criză de lichidităţi şi încearcă să strângă fonduri pentru a-şi plăti creditorii şi furnizorii. Grupul trebuie să plătească joi dobânzi pentru obligaţiuni în valoare de 83,5 milioane de dolari.

Compania a afirmat sâmbătă pe platforma WeChat că investitorii interesaţi să schimbe produsele de gestionare a activelor cu active fizice trebuie să îşi contacteze consultanţii de investiţii sau să vină la birourile locale ale sale.

Duminică, postul de ştiri financiare Caixin a relatat că sunt scadente produse de gestionare a averilor ale Evergrande în valoare estimată de 40 de miliarde de yuani (6 miliarde dolari). Astfel de produse sunt deţinute de obicei de persoane fizice.

Potrivit unei propuneri văzută de Reuters, neconfirmată de Evergrande, investitorii în produse de gestionare a averilor pot opta pentru apartamente cu discount, birouri, spaţii comerciale sau parcări auto.

La începutul acestei luni, un document depus la autoritatea de reglementare financiară a arătat că Evergrande a rambursat datorii restante în valoare de 219,5 milioane de yuani, către furnizorul Skshu Paint, sub formă de apartamente în trei proiecte imobiliare nefinisate.

Pe 10 septembrie, Evergrande s-a angajat să ramburseze toate produsele de gestionare a averilor ajune la maturitate cât mai curând posibil.

sursa foto: Pexels

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. China se dezvoltă. La noi sunt oprite puz-urile. Ok, probleme? 3 zile lucrezi și și noapte și le rezolvi. Dacii sunt nemuritori. Timpul nu contează, viata lor nu contează.

  2. Puz-urile sunt blocate la Cluj,ca să își vândă Udrea si Cocoș apartamentele din blocurile pe care le construiesc acum.Dupa-aia se vor debloca. 😉