G4Media.ro

Dezbatere G4Media cu presa locală, la Sibiu, pe 1 martie, susținută de…

Dezbatere G4Media cu presa locală, la Sibiu, pe 1 martie, susținută de jurnalistul Dan Tăpălagă: „Conținut și independență financiară în presă – cuvinte cheie în super-anul electoral”

G4Media organizează vineri, 1 martie, la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu dezbaterea destinată jurnaliștilor din presa locală: Conținut și independență financiară în presă – Cuvinte cheie în super anul electoral”.

Evenimentul va avea loc în intervalul 14.00 – 15.30 și este organizat în parteneriat cu Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu.

Jurnaliștii din țară care sunt interesați se pot înscrie în acest formular:

Cei care se înscriu vor fi contactați de organizatori pentru confirmare și pentru a primi mai multe detalii, inclusiv legate de decontarea cheltuielilor de transport.

Dezbaterea are scopul de a puncta provocările legate de informare și dezinformare, în contextul super anului electoral care tocmai a început.

Mesajele propagate pe toate mediile online și audiovizuale vor fi cruciale din punct de vedere al impactului pentru alegători. Vom discuta în primul rând despre riscurile informării/dezinformării, cum păstrăm linia neutralității, cum evităm riscurile și, nu în ultimul rând, cum contribuim la propagarea mesajelor corecte către publicul larg.

În al doilea rând, fiindcă independența financiară este esențială pentru păstrarea idependenței editoriale, vom aborda într-o sesiune de training o serie de tehnici și instrumente de monetizare a conținutului și dezvoltarea de proiecte speciale.


Material publicat în cadrul proiectului „Cine și cum: combaterea dezinformării care îndepărtează cetățenii de proiectul european”, susținut de Agenția Executivă pentru Educație și Cultură (EACEA) cu atribuții delegate de Comisia Europeană.

Detalii despre proiect, AICI.

—-

Finanțat de Uniunea Europeană. Punctele de vedere și opiniile exprimate sunt însă ale autorilor și nu le reflectă în mod necesar pe cele ale Uniunii Europene sau ale Agenției Executive Europene pentru Educație și Cultură. Nici Uniunea Europeană și nici autoritatea finanțatoare nu pot fi considerate responsabile pentru acestea.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Știrea despre megaescrocheria cu centura ocolitoare a orașului Gura Humorului ( 539 milioane de euro pentru 10 km) nu a apărut pe niciun site/post cât de cât relevant. Atât despre conținut și independență financiară.

  2. doar pe @matteo il credem

  3. sa aiba grija G4 la Sibiu, sunt multi TRADATORI in zona